RAU збирає пропозиції щодо змін та покращень в роботі програмних РРО

RAU збирає пропозиції щодо змін та покращень в роботі програмних РРО

29.07.2020 04:00
  574
rau

З 1 серпня 2020 року підприємцям будуть доступні для використання у господарській діяльності нові програмні реєстратори розрахункових операцій. Зараз зазначений інформаційний продукт проходить тестування.

Цей текст доступний також російською мовою

RAU пропонує членам Асоціації рітейлерів України, які випробовують тестову версію ПРРО, долучитись до формування загальної позиції щодо проблем в їхній роботі та необхідних змін в застосуванні для подальшого направлення Державній податковій службі.

Варто зазначити, що використання цифрових РРО буде можливим з підключенням до смартфону або іншого пристрою. Впровадження програмних РРО не виключатиме можливість застосування класичних реєстраторів розрахункових операцій. Однак, в залежності від виду реєстратора, змінюються вимоги до змісту розрахункового документу.

Зокрема, наказом Міністерства фінансів України від 18 червня 2020 року (№ 306) змінено поняття «фіскального чеку», а також визначено перелік додаткової обов’язкової інформації, яку повинен містити розрахунковий документ, сформований з використанням програмного РРО.

З метою адаптації нормативних актів та розповсюдження їх дії на цифрові РРО, до ряду постанов КМУ були внесені відповідні зміни (до постанов КМУ від 27.12.2010 № 1224, від 23.08.2000 № 1336, від 18 лютого 2002 року № 199).

Питання застосування цифрових РРО також було обговорено 24 липня 2020 року в форматі онлайн-діалогу за участі заступника міністра фінансів України Світлани Воробей, представників податкової служби та бізнес-асоціацій. Інтереси RAU представляла керівник GR-напрямку Наталія Петрівська.

Інформацію з пропозиціями можна надсилати на адресу n.petrivskaya@rau.ua


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку