Новини ресторанів: Кінь у протигазі, Публіцист, Анчоусна від Чорноморки, проекти Сільпо, Roshen та інші
Кав’ярня від Roshen, паб “Кінь у протигазі” від Діми Борисова, Анчоусна від Чорноморки, Aroma Kava у форматі Special на Майдані, Pizza Saloon від Сільпо під Києвом та інші.
Roshen запустив мережу кав’ярень Nice On Cafe
Як повідомляє LIGA.net, кондитерська корпорація Roshen Петра Порошенка виходить в сегмент HoReCa. На початку вересня компанія відкрила першу кав’ярню, в якій відвідувачам пропонують гарячі напої та іспанські чурроси. Кав’ярня під назвою Nice On Cafe відкрита на базі першого фірмового магазину корпорації поблизу київської фабрики Рошен на проспекті Науки.
Інвестиції в проект не розголошуються. Про плани розвитку цього напрямку в компанії також поки не розповідають.
Aroma Kava у форматі Special
Aroma Kava відкрила на вулиці Хрещатик, 20-22 заклад у новому форматі Special. Як пише портал Blackfield.Coffee, об’єкт працює в двоповерховій будівлі поруч з Головпоштамтом цілодобово.
Особливістю формату стала окрема кавова карта з кавовими напоями на арабіці, а не на бленді. Також у закладу є повноцінне меню з основними стравами, сніданками і коктейлями. Серед основних страв у меню – «Телячі щічки з бататом і грибним соусом» (155 грн), «Стейк з ростбіфа з пюре і томатами» (155 грн) і «Запечений лосось з овочевим різото з цукіні» (195 грн.) та інше.
Pizza Saloon від Сільпо
1 жовтня поруч з супермаркетом Сільпо в селі Стоянка Київської області почала роботу піцерія Pizza Saloon з дров’яною піччю, оформлена в стилі Дикого Заходу. Як повідомили RAU в прес-службі мережі, місцеві піццайоло будуть пригощати гостей класикою Маргарита по-неаполітанськи, Кальцоне Репьєно, а також авторською неаполітанською піцою з прошутто крудо і песто, грушею і горгонзолою і іншим. Відвідувачам пропонуються також винна і пивна карти, гарячі і прохолодні безалкогольні напої.
Нагадаємо, компанія Fozzy Group відкрила 7 червня супермаркет Сільпо в стилі «Дикого Заходу» в селі Стоянка. Магазин площею 1942 кв. м працює щодня з 8:00 до 22:00.
Перший у Києві фуд-хол
У середу, 25 вересня у Києві біля станції метро «Арсенальна» почав роботу незвичайний для столиці об’єкт – фуд-хол KyivFoodMarket, який відкрили ресторатори Алекс Купер і Михайло Бейлін. За концепцією заклад схожий з одеським Міським ринком їжі (відкрив кілька років тому все той же Купер), але відмінностей не менше, ніж подібностей. «У Києві ми зібрали на одному майданчику кращих рестораторів міста, — підкреслив у коментарі RAU Алекс Купер. – Ми пропонуємо відвідувачам доступну розкіш їжі від кращих операторів за доступними цінами”.
Сам фуд-хол зайняв площу 2000 кв. м в будівлі, яка раніше входили в комплекс заводу Арсенал. Всередині переробили все, зберігши, втім, історичний вигляд будови. На двох поверхах розмістилося більше 20-ти закладів, де пропонують найрізноманітніші страви – від кави з брауні і вегетаріанської їжі до вишуканих морепродуктів, крафтових напоїв і м’яса-гриль.
Детальний фоторепортаж RAU з KyivFoodMarket – за посиланням.
Паб “Кінь у протигазі” у Вінниці
29 вересня у Вінниці почав працювати новий паб “Кінь у протигазі” команди ресторатора Дмитра Борисова. Як повідомляє The Village, в меню представлені класичні та авторські страви української кухні: борщ, вареники, котлета по-київськи, мідії та інше.
“Кінь в протигазі” – це історичний паб, розташований на вул. Петлюри, 20. Інтер’єр закладу присвячений подіям у Вінниці, які відбувалися на початку ХХ століття.
Мама Манана на Подолі
У Києві на вул. Нижній Вал, 23, розпочав роботу Грузинський ресторан Мама Манана. За повідомленням Posteat, у меню представлена традиційна грузинська кухня: хачапурі, оджахурі, хінкалі, шурпа, гарячі закуски, десерти та інше.
Це третій ресторан мережі в Києві — два інші заклади Мама Манана працюють на Великій Васильківській, 44 і на вулиці Георгія Кірпи, 5 Б.
Анчоусна від Чорноморки
20 вересня на вулиці Великій Васильківській, 111/113 відкрилася Анчоусна від мережі гастролавок Чорноморка. Як пише Наш Київ, в монопродуктовому закладі можна придбати або спробувати хамсу (анчоус), барабульку, ставридку, сарделі, мерланг, шпроти і багато іншого. Рибу готують у фритюрі і на грилі теппан. Гості закладу можуть також скуштувати незвичайні рибні страви, наприклад, анчоусний крем-суп.
Публіцист
У Києві, в стінах колишнього видавництва на вулиці Січових Стрільців відкрився м’ясний ресторан публіцист. Як пише БЖ, його концепція – прості знайомі страви з переосмисленим підходом до приготування, приправ та інгредієнтів. В меню – каре теляти, баранячий бік, качка, курча, ковбаси і стейк. Незважаючи на те, що ресторан м’ясний, в меню є 6 вегетаріанських позицій під пунктом “не м’ясо”.
Особливість “Публіциста” – димний присмак. Більшість страв готуються в печі, над вогнем на дубових дровах. У меню бару акцент зроблений на коктейлі.
Читайте також
Новини ресторанів та кафе: Чорноморка, Kyiv Food Market, Реберня, Пузата Хата та інші