Держспоживслужба заявляє про порушення в Il Molino, в мережі спростовують звинувачення

Держспоживслужба заявляє про порушення в Il Molino, в мережі спростовують звинувачення

09.08.2019 04:04
  157
Ukrainian Retail Association

Головне управління Держпродспоживслужби в Києві повідомило про низку порушень при перевірці мережі піцерій Il Molino, проте в компанії спростовують звинувачення і заявляють про наклеп.

Цей матеріал доступний російською мовою

Про виявлення порушень в закладах мережі Il Molino спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві повідомила прес-служба відомства.

«У ході планової перевірки мережі закладів громадського харчування Il Molino було виявлено численні порушення, а саме: потужності не підтримується в чистоті та у робочому стані, харчові продукти не захищені від будь-якого забруднення на всіх стадіях виробництва, переробки та/або обігу, порушуються температурні режими під час розморожування харчових продуктів», – повідомляє Держпродспоживслужба.

Крім того, зазначається, що за результатами лабораторних досліджень відібраних зразків встановлено невідповідності готових харчових продуктів за мікробіологічними показниками, що становлять загрозу для життя та/або здоров’я людини. Також в Держспоживслужбі повідомили, що в зв’язку з цим були прийняті рішення про тимчасове припинення діяльності з виробництва та обігу харчових продуктів, а інспекторами відомства було складено приписи про усунення порушень.

В той же час, в іl Molino відкидають звинувачення і запевняють, що висновки Держпродспоживслужби були необ’єктивними та не відповідають дійсності. Як зазначається в заяві компанії на офіційній сторінці іl Molino в Facebook в ресторанах справді пройшли перевірки Держпродспоживслужби, проте постанови про припинення діяльності підприємства не було.

«Схоже, що ці перевірки були спрямовані на те, щоб не дати чесному бізнесу працювати, а не для виявлення порушень. іl Molino – велика мережа, ми відкриті для будь-якої перевірки, завжди допускаємо до них, адже дотримуємося всіх норм, підтримуємо потужності в належному стані та впевнені в безпечності та якості своєї продукції. Перевірки не виявили суттєвих порушень, а на ті деякі порушення, що виявили, були надані заперечення в письмовому вигляді», – підкреслюють в компанії.

В іl Molino запевняють, що інспектори не дотримувалися вимог перевірки, чим порушили Закон України, а також відмовились брати арбітражні проби, тобто ідентичні зразки продукції, взяті в тих самих умовах, щоб надати їх незалежній лабораторії.

«В цей же час в присутності інспекторів ми залучили незалежну лабораторію для забору аналогічних проб, щоб перевірити об’єктивність результатів Держпродспоживслужби. Результати аналізів незалежної лабораторії не виявили порушень за мікробіологічними показниками, що становлять загрозу для життя або здоров’я людини. Ми постійно співпрацюємо з незалежними лабораторіями, самостійно перевіряючи себе задля підтримання високого рівня якості», – резюмували в іl Molino.

Нагадаємо, перша піцерія il Molino відкрилася в грудні 2010 року центрі Києва, а зараз мережа ресторанів налічує вже 18 піцерій в столиці та Київській області.

Читайте також – 

Новини ресторанів та кафе: Чорноморка, Kyiv Food Market, Реберня, Пузата Хата та інші


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку