В Metro Cash & Carry Україна новий генеральний директор

В Metro Cash & Carry Україна новий генеральний директор

23.07.2019 03:48
  346
Виктор Нагорский

Замість Олів’є Лангле, який був призначений на посаду близько року тому, український підрозділ німецького рітейлера Metro Cash & Carry очолить Тіно Цайске – глобальний директор з управління талантами та підбору персоналу Metro AG.

Цей матеріал доступний російською мовою

Як уточнили RAU у прес-службі компанії, він буде призначений на посаду СЕО Metro Cash & Carry Україна з 1 жовтня 2019 року, або раніше, в залежності від термінів отримання дозволу на працевлаштування. Також повідомляється, що Олів’є Лангле в квітні 2019 року обійняв додаткову посаду директора Makro Cash & Carry Чехія, а вже з 1 жовтня він повністю відповідатиме за діяльність чеського Makro.

Нагадаємо, Лангле керував Metro в Україні з серпня 2018 року. Заступаючи на посаду генерального директора, топ-менеджер відзначав, що серед пріорітетів компанії буде розширення співпраці з B2B-та HoReCa-клієнтами, співпраця з локальними виробниками, відкриття магазинів невеликого формату та інше. Зокрема, в планах рітейлера було відкриття близько 20 нових торговельних об’єктів під брендом Бери-Вези. Проте поки що компанія так і не розпочала розширення мережі в Україні.

Що стосується Тіно Цайске, то він розпочав свою кар’єру в Metro у січні 2000 року на посаді фінансового директора-стажера, після чого у січні 2001 року його було призначено фінансовим директором Metro Cash & Carry Японія. У жовтні 2004 року його було переведено на посаду фінансового директора у Metro Cash & Carry Китай, після чого, у березні 2008 року, Тіно очолив цей бізнес-підрозділ на посаді генерального директора. У січні 2012 року Тіно Цайске був призначений на посаду віце-президента з міжнародних відносин сектору Азія/Тихоокеанський регіон. У жовтні 2013-го став директором зі стратегії сталого розвитку Metro AG, а в січні 2015 року був призначений директором з корпоративної відповідальності компанії.

Нагадаємо, це вже не перше значуще кадрове призначення в Metro Україна в цьому році. Зокрема, на початку 2019-го до складу Ради директорів українського підрозділу Mеtro приєднався Всеволод Стьопін, який обійняв посаду директора з продажів компанії, а посаду начальника управління маркетингу Mеtro Cash & Carry Україна обійняв Антон Жорін.

Довідка. Німецька мережа гіпермаркетів Mеtro Cash&Carry вийшла на український ринок в 2003 році. Зараз компанія управляє 23-ма класичними центрами оптової торгівлі Mеtro Cash&Carry в Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові, Кривому Розі, Полтаві, Вінниці, Запоріжжі, Чернівцях, Миколаєві, Рівному, Івано-Франківську, Маріуполі та Житомирі, а також двома магазинами оптової торгівлі «Бери-Вези» в Тернополі та Луцьку. Обсяг продажів компанії в Україні за 2017/18 фінансовий рік (жовтень 2017 – вересень 2018) склав 523 млн євро.

Читайте також –

Призначення в рітейлі: Сільпо, Алло, McDonald’s, ЦУМ, Varus, CEETRUS та інші


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку