Битва титанів: Walmart конкурує з Amazon в швидкості доставки товарів

Битва титанів: Walmart конкурує з Amazon в швидкості доставки товарів

20.05.2019 08:05
  178
Костянтин Симоненко

Найбільший світовий ритейлер запускає безкоштовну доставку на наступний день для покупок на суму від $35 за низкою основних товарів від Walmart.com.

Цей матеріал доступний також російською мовою

Read english

На відміну від програми лояльності Amazon Prime з опцією доставки на наступний день всіх покупок, для отримання оперативної онлайн-доставки від Walmart не потрібно платити членський внесок.

Доставка на наступний день буде доступна спочатку клієнтам Walmart.com в Фініксі і Лас-Вегасі, а найближчим часом буде розширена. Walmart планує вже в цьому році охопити приблизно 75% населення США, включаючи 40 з 50 найбільших міст країни.

Спочатку Walmart пропонує доставку на наступний день 220 000 товарів, які купують найчастіше: від підгузників і пральних порошків до іграшок і електроніки, з подальшим розширенням асортименту. Конкретний асортимент відповідних предметів буде залежати від місця розташування клієнта.

Як оголосив в корпоративному блозі президент і директор Walmart по електронній комерції в США Марк Лор, безкоштовна доставка торкнеться 4700 магазинів в США (третина від загального числа магазинів мережі по всьому світу). «Магазини, сайт і додаток об’єднуються, щоб створити неймовірний вибір для наших клієнтів», – повідомив Марк Лор.

Щоб отримати онлайн-покупку на наступний день, клієнт повинен зайти на Walmart.com і переключитися в розділ «доставка на наступний день». Там він може подивитися товари, які можуть бути безкоштовно доставлені. Після додавання товарів в корзину покупець переходить до оформлення замовлення.

Граничний час прийняття замовлення буде залежати від місця розташування клієнта (чим далі везти – тим раніше закінчиться прийом замовлень – прим. ред).

Товари надходять з єдиного центру виконання замовлень, розташованого найближче до клієнта. Це дозволить Walmart відправляти товари в одному ящику (або якомога меншій їх кількості) на більш коротку відстань за допомогою більш дешевої наземної доставки.

«Враховуючи, що 90% американців живуть в межах 10 миль від магазину Walmart, у нас є всі можливості для того, щоб в майбутньому пропонувати клієнтам ще більш швидку доставку», – кажуть в Walmart.

Хоча Walmart заявляє, що на наступний день відправлення онлайн-замовлень буде обходитися дешевше, аналітики UBS вважають, що рітейлеру потрібно витратити $215 млн, щоб відповідати можливостям доставки Amazon за один день. UBS назвав ці витрати «цілком допустимими» для Walmart.

В кінці квітня Amazon оголосила, що витратить $800 млн на скорочення стандартної безкоштовної доставки Prime з двох днів до одного дня. Але інтернет-магазин не називає конкретні терміни реалізації послуги.

І хоча програма Prime shipping вимагає щомісячної або річної членської плати, але мінімальної суми замовлення не існує. Amazon повідомляє про те, що понад 100 мільйонів клієнтів мають право на безкоштовну доставку, згідно Consumer Reports.

Джерело chainstoreage.com

Читайте також –

Amazon Moments: як завоювати любов клієнтів мобільного грою


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку