Новини ресторанів та кафе: Food Station на Поштовій, Пузата Хата, Євразія, Mamamia та інше
Food Station на Поштовій площі в Києві, Пузата Хата в ТЦ Оазис Героїв Дніпра, Mamamia в Smаrt Plaza Obolon, два нових проекти і власна служба доставки Діми Борисова, закриття ресторану Дім Легенд у Львові та інше.
Цей текст доступний також російською мовою
Food Station на Поштовій
27-28 квітня засновник “Вулична їжа” Роман Тугашев запускає в Києві новий проект – “Бухта Food Station”. Як повідомляє БЖ, це 20 морських контейнерів, в яких буде розміщено 17 точок з їжею, два бари і лаунж-зона. Проект буде частково захоплювати Річковий вокзал, в якому вже почали реновацію. Там проводитимуть виставки та кінопокази.
В Бухта Food Station будуть представлені такі проекти: Маца і устриці, Bistro Bistro, Справжні чебуреки, Khu Yum, азіатська їжа від Wok Factory та інші. Також будуть бургери від Black Burger і стейки з ребрами, барбекю і шашликом від Meat Story і Реберня. Проект працюватимемо тільки в теплі місяці – до середини жовтня.
Mamamia в ТЦ Smаrt Plaza Obolon
10 березня на антерсолі першого поверху ТЦ Smаrt Plaza Obolon відкрився ресторан Mamamia. Як повідомляє компанія UTG – ексклюзивний брокер проекту торгово-розважального центру, концепція нового закладу ґрунтується на принципах сімейної італійської піцерії.
В основі меню Mamamia – італійські страви: авторська піца, паста власного виробництва, традиційні салати і закуски. У барному меню зроблений акцент на винну карту, а також лікери власного виробництва.
Євразія в ТЦ Smаrt Plaza Obolon
Також в новому торговому центрі 27 березня розпочав роботу ресторан Євразія в абсолютно новому стилі. Об’єкт розмістився на площі понад 500 кв. м на другому поверсі ТЦ і став 22-м у Києві.
Крім цього, мережу оновила інтер’єр ресторану на Бессарабці. Стіни закладу прикрасили молодіжні графіті, також були оновлені меблі та обладнання.
Пузата Хата в ТЦ Оазис Героїв Дніпра
У київському ТЦ Oasis відкрилася двоповерхова Пузата Хата. Об’єкт мережі розташується на площі 928 кв. м. (211 кв. м на третьому поверсі і 717 кв. м на четвертому) торгового центру на станції метро Героїв Дніпра. У ресторану є власна тераса з виходом на зелений дах.
Нагадаємо, перший ресторан Пузата Хата почав роботу в 2003 році на Бессарабці в центрі Києва. На даний момент мережа складається з тридцяти чотирьох закладів.
Ресторан Дім Легенд у Львові закрили
У Львові закрили ресторан Дім Легенд, який працював на вулиці Староєврейській. Про це The Village Україна повідомили в «Холдингу емоцій !Fest». Причина закриття – закінчення терміну оренди будівлі. В !Fest планують відновити проект, проте в іншому приміщенні.
“Власник будинку має інші плани щодо його використання, і кожен далі йде своєю дорогою. Але легенди мають здатність перевтілюватися, тому ви, можливо, зустрінете частину цієї легенди де-небудь у Львові”, – коментує співзасновник Холдингу емоцій !Fest» Андрій Худо.
Весь персонал працевлаштують в інших закладах мережі !Fest. Авто з даху та декорації з фасаду будівлі демонтують, проте машину планують встановити в іншому місці. Ресторан Дім Легенд працював на вулиці Староєврейській протягом 10 років.
Tbiliso на Деміївській
У Києві з’явився ще один ресторан Tbiliso. Як пише Posteat, п’ятий заклад мережі розташований на вулиці Деміївській, 31, в житловому комплексі Park Avenue. У меню ресторану — 11 видів хачапурі і 6 видів хінкалі, 4 види люля-кебаб і шашлик, а також грузинські закуски, салати та десерти. Винна карта включає в себе широкий вибір грузинських вин. Також є італійське та іспанське вино.
Tbiliso — мережа сімейних ресторанів грузинської кухні. Ще 4 ресторани працюють на Русанівській Набережній, в ТРЦ Dream Town, New Way і Lavina Mall.
Два нових проекти Діми Борисова і власна служба доставки
Ресторатор Дмитро Борисов анонсував запуск двох нових форматів закладів. Як пише The Village Україна, найближчим часом у Києві почнуть роботу закладу «Біляш, пончик і шаурма», а також VarenykyNow від «Сім’ї ресторанів діми Борисова». Про це Борисов повідомив в інтерв’ю порталу.
«За вісім років я виконав усі амбіції на рівні великих ресторанних форм, які розвивають гастрономічну культуру. Цей гештальт я вже закрив. […] Зараз ми розвиваємо формати, які швидко масштабуються», – каже Борисов.
Перший формат – «Біляш, пончик і шаурма». «Це біляш розміром із сосиску в тісті зі соковитим м’ясом, порція пончиків, як у дитинстві, і, маю надію, найкраща у світі шаурма за 39 гривень», – розповідає засновник «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Додає, що для формату готують приміщення на вулиці Великій Васильківській.
Другий – VarenykyNOW. «Хочеться, так би мовити, make varenyky great again. Хочемо запустити формат в азійському стилі, як у Китаї, де в закладах стоять вежі з пароварок із бао. Але в нас будуть полтавські парові вареники з грибами, м’ясом, картоплею чи капустою. А ще кремовий борщ у капусті та сало з карпатським трюфелем. Це також максимально швидка подача і демократичні цінники», – додає Борисов.
Крім того, «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова» запускає власний сервіс доставки. Першим проектом Борисова із власною доставкою стане моноформат Philadelphia.
Sharikava на Подолі
5 квітня в Києві на Подолі розпочала роботу нова кав’ярня Sharikava. Як повідомляється на офіційному Facebook житомирської мережі, coffee point з сендвічами, авторськими цукерками і арахісової пастою відкрився на вул. Нижній вал, 37/20. Об’єкт став першим в столиці. Заклади мережі Sharikava можна також знайти в Житомирі та Вінниці.
Salateira буде відкривати кухню, що працює виключно для сервісів доставки їжі
Як повідомляє прес-служба мережі ресторанів здорової їжі, 20 березня у багатьох закладах компанії можна було спостерігати значний ажіотаж на замовлення доставки Glovo. У цей день сервіс проводив акцію: безкоштовна доставка з ресторанів, значно вплинула на кількість кур’єрів і замовлень. Через ажіотаж клієнти, які відвідували заклади Salateira, змушені були деякий час чекати, поки їх страви приготуються.
Для того, щоб запобігти створення черг та поліпшити якість обслуговування клієнтів в ресторанах, Salateira найближчим часом планує відкрити окрему кухню, яка буде працювати виключно для служби доставки Glovo.
Читайте також
Новини ресторанів та кафе: Cinnabon, IL Molino, Salateira, Чорноморка та інші