Varus випустив підбірку улюблених рецептів відомих українців  

Varus випустив підбірку улюблених рецептів відомих українців  

21.04.2023 10:53
  437
Дарія Осіїк

Що подавала до столу Соломія Крушельницька та як приготувати пиріг за рецептом Марії Заньковецької? Varus продовжує досліджувати кулінарні вподобання видатних українців та пропонує вам приготувати страви за їхніми рецептами.

Нагадаємо, що в рамках кулінарно-пізнавального проекту «Різномаїжжя відомих українців» Varus знайомить зі смаковими вподобаннями та улюбленими стравами видатних українських особистостей різних епох. На сторінках соціальних мереж Varus розповідає цікаві факти про те, що полюбляли їсти відомі поети, письменники, музиканти, актори та інші представники культури.  А ще додатково Varus створив підбірку оригінальних рецептів, за якими готували знамениті постаті, куди ввійшли кава-меланж від Івана Франка, зрази з хріном від Ольги Кобилянської, улюблений борщ Тараса Шевченка та страви інших історичних постатей.

«Ми у Varus розуміємо, як важливо досліджувати, шанувати та популяризувати українські традиції. Саме тому ми запустили цей проєкт, покликаний по-новому відкрити відомих діячів нашої культури — через призму їхніх кулінарних уподобань. Ми віднайшли рецепти й цікаві факти про улюблені страви видатних українців та українок та разом з ілюстраторкою Анастасією Яворською втілили їх в оригінальний проєкт», — розповідає в.о. директора з маркетингу Varus Анна Луганська.

Чи знали ви, що Іван Франко дуже полюбляв пити каву-меланж? І готував він її з щедрим шаром збитих вершків, а потім смакував із домашньою випічкою. У родині Ольги Кобилянської до обіду подавали смажені зрази з хріном, а  от Марія Заньковецька частенько пригощала гостей своїм фірмовим яблучним пирогом.

Окрім того, в добірку рецептів від Varus увійшли: улюблений борщ Тараса Шевченка; пончики, якими смакував Михайло Коцюбинський; англійський кекс, який дуже подобався Лесі Українці; квадратики крухі з особистого кулінарного записника Соломії Крушельницької; провансальський сирник із книги «Нова кухня вітамінова» Осипи Заклинської.

Тож пропонуємо зазирнути в кулінарну історію нашої країни разом із Varus та  приготувати страви, якими смакували легендарні українці. Всі рецепти знайдете за посиланням на нашому сайті. І, звісно, інгредієнти для приготування кожної страви можна придбати в магазинах мережі за приємними цінами.

Довідка. Varus – національна мережа супермаркетів, що представлена на ринку продуктового рітейлу України компанією «Омега». Перший магазин мережі відкрився у 2003 році у Дніпрі, наразі загальна кількість – 103 супермаркети у різних містах України.

Мережа Varus першою запровадила формат To Go. Він розрахований на клієнтів, які бажають зробити швидкі покупки, придбати готові страви, взяти хот-доги та напої з собою, а також перекусити та випити чаю, кави чи соку-фреш прямо в магазині.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку