На Херсонщину передали всюдихід, придбаний в межах проекту UNITED24 та WOG «Рятуємо всюди, де наші люди»

19.06.2023 02:23

Перший рятувальний всюдихід «Богун-2», закуплений в межах ініціативи UNITED24 та WOG «Рятуємо всюди, де наші люди», вирушив на Херсонщину, де на нього чекає команда ДСНС. Він готовий виконувати завдання в зоні підтоплення.

Всюдихід укомплектований згідно з запитом ДСНС: системою буксирування, додатковою батареєю, знімними пасажирськими сидіннями, ношами для перевезення постраждалих із системою кріплення до гвинтокрила, спеціальним гучномовцем, світловими приладами тощо.

«Проект «Рятуємо всюди, де наші люди» ми планували заздалегідь. Новини з Херсонщини спонукали нас пришвидшити його старт. В перший же день ми здійснили передоплату, щоб придбати всюдихід, який вирішили передати службі ДСНС Херсонської області для порятунку людей, що постраждали від підриву Каховської ГЕС. У рамках проекту наступні всюдиходи будуть передані Національній гвардії України. Для них всюдиходи – це можливість швидкої евакуації поранених з місць, важкодоступних для звичайної евакуаційної техніки»,підкреслив Андрій Пивоварський, керівний директор WOG Holding BV.

«Ми продовжуємо допомагати рятувальникам, які 24/7 ліквідовують наслідки російського теракту на Каховській ГЕС,  —  зазначає віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. — Це один із перших всюдиходів, який відправився на Херсонщину. Також туди доставлять важку техніку, яка допоможе розбирати завали».

«Всюдиходи наразі головний евакуаційний транспорт на Херсонщині. Вода сходить, і добратися до великої кількості локацій крізь завали, залишки підтоплення просто неможливо. Переданий всюдихід обладнаний усім необхідним для порятунку людей, тож ми зможемо використовувати його і для доставлення допомоги, і для евакуації, і для переміщення команд ДСНС, які продовжують ліквідовувати наслідки підриву Каховської ГЕС», — говорить Сергій Крук, голова ДСНС.

Нагадаємо, проект «Рятуємо всюди, де наші люди» стартував 7 червня. Його мета – забезпечити ЗСУ рятувальними всюдиходами, які можуть здійснювати евакуацію з місць, важкодоступних для звичайної рятувальної техніки.

Щоб долучитися до доброї справи, достатньо заправити авто на WOG брендовим пальним Mustang. З кожного придбаного літра компанія переказує 1 гривню на закупівлю рятувальних всюдиходів. Окрім того, можна задонатити на банку проекту. Усі кошти спрямовуються на всюдиходи через UNITED24.

Інформаційний партнер проекту: MEGOGO.

До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Поділіться цією новиною в соціальних мережах