Сільпо б’є рекорди: в Україні зварили найменший борщ

Сільпо б’є рекорди: в Україні зварили найменший борщ

27.05.2024 11:40
  1138
rau

24 травня 2024 року в мережі Сільпо встановили гастрономічний рекорд на найменший в історії Україні борщ. 

Мікроборщ об’ємом 7 мл зварив шеф мережі фуд-холів Сільпо Resto Микола Ільїн. Страва настільки крихітна, що помістилася на двох чайних ложках.

Участь у церемонії приготування взяли гості Сільпо. Вони, а також технічний експерт Національного реєстру рекордів України зафіксували рекорд та пересвідчилися — борщик вийшов смачним і наваристим, аж «ложка стоїть».

Микола Ільїн розповів, що для приготування мікроборщу брав мікроказан ємністю 7 мл. Щоб борщ вдався насиченішим він заздалегідь приготував м’ясний мікробульйон, а ще запік морквину та буряк у печі. 

«Ми в Сільпо любимо експериментувати, а ще більше — приємно дивувати наших гостей. Зазвичай люди уявляють рекорди, як щось, що має бути «найшвидшим, найвищим чи найбільшим». Однак ми подумали, а чому б не піти у зворотному напрямку, встановивши рекорд на найменшу в Україні страву? А яка зі страв є найбільш культовою для української кухні? Звісно ж, це борщ. До речі, ми не зупинилися на встановленні рекорда. Наші гості зможуть замовити на фуд-холах мережі борщову церемонію, щоб не тільки скуштувати мікроборщ, а й бути свідками його приготування», — розповідає директорка з маркетингу Сільпо Катерина Огуряєва.

Відтепер у меню Сільпо Resto відвідувачі знайдуть борщову церемонію, яку можна замовити на фуд-холі, зателефонувавши адміністратору та забронювавши час. Шеф приготує на мікроплиті найменший борщ в Україні. Страву можна буде смакувати відразу. 

Також мережа Сіпльпо поділилася рецептом. 

Час приготування – 30 хвилин.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 г
  • Вода – 4 г
  • Картопля – 0,5 г
  • Капуста біла – 0,4 г
  • Буряк відварений ­– 0,8 г
  • Морква відварна – 0,3 г
  • Томатна паста – 0,3 г
  • Цибуля ріпчаста – 0,2 г
  • Сіль – 0,02 г
  • Цукор – 0,02 г
  • Перець чорний молотий ­– 0,005 г
  • Олія рослинна – 0,1 г
  • Часник – 0,1г
  • Зелень ­– 0,1 г
  1. Підготовлений овочевий або м’ясний бульйон наливаємо в мікрокаструлю ємністю 7 мл та доводимо до кипіння.
  2. Додаємо дрібно нарізану картоплю, шинковану капусту та варимо до повної готовності.
  3. Після додаємо печений буряк, нарізану тоненькою соломкою моркву та пасеровану цибулю з томатною пастою.
  4. Знову доводимо до кипіння, додаємо дрібно нарізану зелень, спеції та часник, і варимо ще 3 хвилини.
  5. Закриваємо кришкою і залишаємо настоятись протягом 2 годин. 
  6. Подаємо у хлібних тарілках зі сметаною та борщовими мікро-смаколиками (сало, свіжий часник, цибуля).

До останніх новин До популярних новин Підписатись на TG канал

Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку