Медичне обладнання від WOG вже рятує маленьких пацієнтів Охматдиту

25.07.2024 12:40

WOG спрямував 2 млн грн на допомогу дітям, що знаходилися на лікуванні в “Охматдиті” під час російської атаки. 1 млн грн з цих коштів був спрямований до БФ «Запорука», який в найкоротші строки закупив обладнання, конче необхідне для продовження лікування цих дітей.

Як відомо, до дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит спрямовувались діти, які мають складні захворювання і вимагають довготривалого лікування. Лікарня відзначається експертністю лікарів та рівнем технічного забезпечення. Після терористичного акту, який стався 8 липня, маленькі пацієнти були перерозподілені по клініках, які здебільшого не мають необхідного медичного обладнання для лікування таких дітей.

“Адресніть допомоги, швидкість та прозорість – це три принципи, якими керується WOG при визначенні напряму допомоги та фонду-партнера. Кілька годин нам знадобилось, щоб усвідомити можливі наслідки цієї трагедії для здоров`я та життя маленьких пацієнтів, і визначитись із пріоритетом допомоги. Пріоритет – це діти. Врятуємо дітей, а лікарню відбудуємо. Тому першочергова допомога спрямована саме за дітьми “Охматдиту”, і не важливо, в якій лікарні вони тимчасово перебуватимуть. Головне – їх одужання. Це буде справжня перемога добра над злом”, прокоментував директор з маркетингу WOG Геннадій Карлінський.

Два тижні знадобилось від моменту трагедії і до того, як перше обладнання отримали лікарі й вже використовують його для допомоги пацієнтам.

“8 липня трапилася трагедія – ворожа ракета влучила в “Охматдит”– найбільшу дитячу лікарню України, де перебували діти з тяжкими захворюваннями. Ми як фонд багато років підтримуємо пацієнтів цього медзакладу й не могли залишитися осторонь. Завдяки підтримці партнерів нам вдалося оперативно забезпечити дітей медичною допомогою у тих закладах, куди вони були евакуйовані. Надзвичайно цінним був внесок компанії WOG. Медичне обладнання, закуплене завдяки коштам партнерів, вже працює на користь маленьких пацієнтів, для яких важливе безперервне лікування. Дякуємо за надійне плече у скрутний час,” – коментує засновниця й президентка БФ “Запорука” Наталія Оніпко

В першу партію обладнання увійшли:

• 15 інфузійних насосів, які використовують для харчування маленьких пацієнтів чи подачі ліків, фізрозчинів у дозованих кількостях,
  •  5 моніторів вітальних функцій,
  • 3 інгалятори.

Це обладнання спрямовано для лікування пацієнтів “Охматдиту”, які були переведені у відділення реанімації Київської міської дитячої клінічної лікарні №1.

Довідка. Запорука – благодійний фонд з багаторічним досвідом у сфері охорони здоров’я, заснований у 2008 році. Допомагає долати життєві виклики, аби українці відчували власну цінність та гідність під час лікування та у скрутні часи, керуючись трьома цінностями: людяність, чесність, ефективність.

З моменту заснування фонд підтримуємо родини тяжкохворих дітей, серед яких і пацієнти лікарні Охматдит. Зокрема, фонд створює умови, аби сім’ї були разом під час лікування. Із 2009 року надали  можливість 1347 дітям та їх родинам безоплатно проживати на «Дачі». Це перший в Україні родинний дім, де сім’ї важкохворих дітей можуть проживати безоплатно поруч з лікарнею.

До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Поділіться цією новиною в соціальних мережах