Головна > Досвід > Маркетинг-директор Сушия: До кінця року відкриємо 10 ресторанів і багато експрес-точок
Маркетинг-директор Сушия: До кінця року відкриємо 10 ресторанів і багато експрес-точок

Маркетинг-директор Сушия: До кінця року відкриємо 10 ресторанів і багато експрес-точок

Маркетинг-директор мережі ресторанів японської кухні Сушия Дмитро Демидов про особливості трансформації компанії, нові виклики, переваги клієнтів і багато іншого.

Цей матеріал доступний російською мовою

Сушия – це одна з найбільших ресторанних мереж України. За 13 років роботи мережа сучасної японської кухні масштабувалась до 38-ми ресторанів в 12-ти містах України. Маркетинг-директор Сушия Дмитро Демидов в своїй колонці на порталі MMR.ua розповів про репозиціонування бренду, запуск нового сайту, оновленні меню, прискоренні доставки та багато іншого. RAU вибрала найцікавіше з цієї розповіді.

Про продукт

Японська кухня – це, в першу чергу, баланс смаків і його постійне вдосконалення. У новому меню ми поєднали світові тенденції японської кухні і локальні потреби наших гостей. Сушия оновила рецептури всього суші-бару. У планах мережі – познайомити гостей з паназізіатськими трендами, зокрема, кухнями Малайзії, Китаю і Таїланду.

Про місце

Сушия активно зайнялася оптимізацією доставки і впровадила новий формат закладів – Сушия-Express. Тут можна оплатити і забрати замовлення всього за чотири хвилини. Такі точки вже працюють в БЦ Астарта на Подолі, в ЖК Варшавський на вул. Ломоносова, а також в Бучі та деяких ресторанах Сушия. Цей формат дозволив мережі щільно покрити Київ і передмістя, що прискорило час доставки. Зараз ми доставляємо 94% всіх замовлень за час до 50 хвилин. Також мережа активно зайнялася реконструкцією своїх ресторанів під нове позиціонування. До кінця 2020 року планується оновити близько десяти ресторанів і відкрити експрес-точки в локаціях, потенційно цікавих для доставки.

Про клієнтів

Маркетинг працює в основному на те, щоб привести гостя, а ось на його повторний візит впливають емоції від відвідування ресторану. Їх можна розділити на дві частини: продукт і сервіс. Наше головне завдання – впровадження нової сервісної моделі Smart Watch, розробленої усередині компанії. Вона базується на щирій турботі про гостя і відмову від стандартизованих шаблонів обслуговування.

Ми вивчили успішний досвід трендових одиночних ресторанів і великих мереж, і впровадили у себе найуспішніші кейси. Для цього розвиваємо професіоналізм і відкритість офіціантів, щоб кожного з них можна було назвати меню-експертом, який допомагає створити доброзичливу атмосферу в ресторанах

Концепт максимальної турботи про гостя впроваджували і тестували з Олександром Педаном, який в якості експерименту попрацював в ресторані офіціантом.

О процессах

В цьому році ми приділили багато уваги полегшенню життя гостя. Сушия спільно з Mastercard запустила повністю cashless ресторан в БЦ Астарта, який один місяць в якості експерименту не приймав готівку. Щоб гостям було комфортно ми вперше реалізували електронні чайові і видавали pre-paid карти.

Відвідувачів, які поспішають, чекали зони самообслуговування і надшвидкої видачі страв, де вони могли отримати готове замовлення всього за чотири хвилини. Зараз електронні чайові беруть у всіх ресторанах Сушия, завдяки IPay і MasterСard. Чайові можна залишити в будь-якій сумі, вони прийдуть прямо на карту офіціантові.

Про promo

Головна подія – запуск нової платформи «Портал в Сучасну Японію». Для неї ми зняли три відеоролика, в яких все побудовано на поєднанні п’яти смаків, вони ж – п’ять героїв Сушия. Платформа допомагає простіше і легше розповідати про смаки нашим гостям. Ми впроваджуємо її всюди: smm, меню, сезонні рекламні кампанії, промо-матеріали та дизайн ресторанів.

Для просування послуги швидкої доставки активно застосовуємо перфоманс-маркетинг (інтернет-маркетинг, спрямований на досягнення конкретних показників в максимально стислі терміни – прим. ред.). Зокрема, використовуємо AdWords, ремаркетинг, соціальні мережі. Зараз, за ​​допомогою нового сайту, добре ростемо в органіці, почали більш щільно працювати з SЕО і над поверненням гостей.

Зрозуміло, є якась гранична вартість ліда, вище якої ми йдемо в мінус. Відповідно, треба було знайти джерела отримання лідів на доставку, вартість яких залишається в межах маржинальності. Нещодавно почали використовувати СРА модель від Admitad – для мене це можливість отримати замовлення за меншу вартість додатково до того, що ми отримуємо в AdWords і з соцмереж.

Джерело MMR.ua

Читайте також –

Досвід Сушия, Компот, Mafia: де відкрити ресторан, щоб не прогоріти в перший же рік

Про автора