Все під контролем: як забезпечується харчова безпека в закладах KFC

Все під контролем: як забезпечується харчова безпека в закладах KFC

01.12.2023 08:00
  993
rau

Команда мережі закладів швидкого харчування KFC поділилася інформацією щодо того, як забезпечується харчова безпека в закладах KFC.

«Ми у KFC часто отримуємо питання від наших гостей щодо забезпечення харчової безпеки, на які з радістю завжди даємо розгорнуті відповіді. Ба більше — ми гостинно демонструємо наші ресторани всім охочим: дорослим та зовсім юним. Без перебільшення, кожного разу ми отримуємо схвальні відгуки та позитивні враження гостей після відвідування екскурсій у закладах KFC», – ділиться менеджер систем якості KFC Ukraine Тетяна Панченко.

Однією з вимог, яка дозволяє працювати під брендом KFC, є дотримання високих стандартів якості та харчової безпеки, які беруть свій початок ще на етапі затвердження постачальників.

Всі виробники та постачальники продуктів і пакування, з якими співпрацює KFC в Україні, щорічно проходять перевірку по харчовій безпеці відповідно до вимог компанії-правовласника торговельної марки KFC – Yum! Brands. Аудит проводиться третьою незалежною стороною, яка пройшла відбір компанією YUM! серед інших сертифікаційних компаній.

KFC в Україні співпрацює тільки з тими постачальниками, які сертифіковані відповідно до вимог Глобальної ініціативи харчової безпеки, тобто мають один із сертифікатів з харчової безпеки по одній зі схем GFSI.

Для постачальників свіжих овочів є додаткова вимога: сировина для виробництва повинна мати сертифікат GLOBAL G.A.P. Наявність даного сертифікату підтверджує, що продукт відповідає необхідному рівню безпеки та якості і вироблений з дотриманням екологічних норм, з турботою про професійне здоров’я та безпеку працівників та дотриманням вимог щодо гуманного ставлення до тварин.

 

Окрім постачальників продукції і пакування, перевірку по харчовій безпеці та транспортуванню проходять і дистриб’юторські центри в Дніпрі та Києві. Компанія має бути впевнена, що продукти зберігаються у відповідних умовах при передачі від виробника до наших ресторанів. 

При отриманні товарів менеджери ресторану, перш за все, здійснюють детальну візуальну оцінку чистоти вантажівки. Потім проводиться контрольна перевірка температур всередині машини, а також продукту кожної категорії. Окрім того, прискіплива увага  надається огляду цільності упаковки виробника, що може свідчити про певні санітарні відхилення при зберіганні товару в складських приміщеннях.

Що стосується термінів придатності, то вони знаходяться під постійним контролем, починаючи від перевірки під час поставки. Окрім придатності, для продуктів з довгим терміном реалізації ми контролюємо, щоб залишковий термін продукту, який ми отримуємо, становив не менше 50% від загального терміну придатності. Після того, як товар розміщено в складських приміщеннях відповідно до правил ротації та вимог щодо складування, терміни підлягають контролю щонайменше тричі на добу, що фіксується в онлайн-системі. З такою ж періодичністю ми ведемо контроль за температурами сирих та готових продуктів, щоб бути впевненими у якості та безпечності наших страв. Такий моніторинг дозволяє нам моментально реагувати на найменші відхилення в роботі обладнання чи фіксувати невідповідність сирих продуктів затвердженим специфікаціям.

В закладах KFC використовується високотемпературне обладнання під тиском, яке дозволяє досягати найвищої якості курячих продуктів та гарантованої безпечності для вживання. Для прикладу, гострі курячі крильця готуються десять хвилин при температурі 171°С. При такому методі приготування забезпечується абсолютна безпека продукту з точки зору наявності шкідливих для людини бактерій.

Зберігання готового продукту здійснюється у тепловому обладнанні, яке підтримує внутрішню температуру на рівні не нижче 60°С. Додатковим параметром якості та безпечності є час зберігання, який фіксується за допомогою електронних таймерів, що голосно просигналізують про закінчення терміну зберігання. Якщо за цей час продукт не був реалізований, він потрапляє у відходи.

Щокварталу дотримання високого рівня харчової безпеки ресторани підтверджують перевірками від незалежної компанії Diversey, яка здійснює глибокий аналіз всіх систем роботи ресторану. Найпріоритетнішою областю для перевірки завжди є харчова безпека.

Усі охочі можуть потрапити на екскурсію та побачити, що відбувається на кухні закладів KFC. Щоб зареєструватись на екскурсію, переходьте за посиланням, обирайте зручний по розташуванню ресторан та зателефонуйте за вказаним номером:


До останніх новин До популярних новин Підписатись на TG канал

Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Юлія Дзюба, ритейл-ательє Dzyuba: Як розвиватиметься продуктовий ритейл відповідно до дослідження McKinsey & Company

Юлія Дзюба, ритейл-ательє Dzyuba: Як розвиватиметься продуктовий ритейл відповідно до дослідження McKinsey & Company

Засновниця ритейл-ательє Dzyuba Юлія Дзюба у своїй новій експертній колонці зробила проаналізувала дев’ять ключових...
time icon  
  397
Усі новини ринку