MOYO запустив новий напрямок – технологічний простір Майстерня 21

MOYO запустив новий напрямок – технологічний простір Майстерня 21

20.03.2018 08:10
  664
Дарья Златьева

Мережа магазинів MOYO продовжує експериментувати з форматами: після торгової точки з дитячими іграшками компанія відкрила технологічний простір Майстерня 21 на Хрещатику.

У березні на Хрещатику відкрилася Майстерня 21 – формат магазину-простору для тестування технологічних новинок: роботів, конструкторів, обладнання для “розумного будинку”, персонального електротранспорту, сучасного геймерского обладнання та іншого. Про новий об’єкт RAU розповіла куратор проекту Олена Борисова.

Грай та купуй

У компанії вирішили привчати українців використовувати сучасні технології в повсякденному житті за допомогою ігрових і тестових зон простору. У разі, якщо формат виявиться успішним, проект масштабується в мережу точок Майстерня 21 в Києві та інших українських містах. На Хрещатику вже є кілька конкурентів, які частково пропонують товари з асортименту Майстерня 21: роботів, конструктори, «розумні» речі, персональний електротранспорт, геймерське обладнання та багато іншого, можна купити, наприклад, в Алло або Цитрусі.

Приміщення площею 470 к.в м на Хрещатику, на яких розташувався простір Майстерня 21, два роки були порожнє. Ремонт тривав трохи більше чотирьох місяців, і тільки в березні 2018-го MOYO запустила один зі своїх нових проектів. У минулому році рітейлер здивував новим напрямком роздрібного бізнесу, коли в жовтні на Жилянській відкрив MOYO Kids – “зручний та ефективний простір, в якому можна можна детально ознайомитися і вибрати іграшки, грати з ними і навчатися”.

 

Схоже, формат навчання та ігор настільки полюбився компанії, що втілився і в іншому проекті – технологічному просторі Майстерня 21.

Технології – важлива частина життя кожної сучасної людини. Саме технології допомагають людям ефективно використовувати свої ресурси: енергію, час, фінанси, а сучасні гаджети змінюють наш темп життя кожен день. В Україні все більшої популярності набувають мейкерскіе руху і школи робототехніки, потреби надійного продавця сертифікованих товарів і якісних послуг.

Кілька в одному

Власне, під впливом актуальних трендів і запитів і з’явився формат магазину-простору для тестування технологічних новинок. Майстерня 21 поєднала в собі кілька локацій різного функціоналу в одній. На одному з поверхів працює сучасний сервісний центр з ремонту техніки Apple.

Загальна площа проекту на трьох поверхах становить 470 кв. м, з них майже 70 кв. м – приймальня сервісного центру Apple і інженерна кімната, власне майстерня, яка розрахована на виконання оперативних ремонтів п’ятьма інженерами.

Всього з розробки концепції технологічного простору до її реалізації минуло 10 місяців. Будівля на Хрещатику, 21, в якій розміщується Майстерня, є пам’ятником архітектури з особливостями планування, ліпниною і сходами, які MOYO повинна була залишити без змін, крім того комунікації в старих історичних будівлях залишають бажати кращого.

За 6 днів до планового відкриття на початку року сталося затоплення частини приміщення, що і призвело до додаткової затримки запуску проекту. Концепція Майстерні 21 звучить як “тестуй, купуй, користуйся”. Простір дає можливість українцям тестувати сучасні технології і набувати нових навичок.

“У нас є все”

Відразу зі входу відвідувач потрапляє відразу на 1-й поверх: це зона сучасних гаджетів, навушників і акустики, шоу-рум розумного будинку, зона польотів і вітрина дронів. У першому залі представлені смартфони, планшети, ноутбуки і аксесуари до них компаній Apple, Samsung, Huawei, 2E, myPhone, UAG, Ozaki, Belkin, зона навушників і акустики брендів Philips, Sony, Beats, Onkyo, Senheizer, Marshal, JBL, Bose . В окремій зоні на 35 кв. м функціонує шоу-рум розумного будинку. У центрі першого поверху знаходиться простір польотів і вітрина дронів. Присісти і зарядити свій гаджет можна в спеціально виділеній для цього зоні.

По сходах можна піднятися на другий поверх і потрапити в майстерню STEAM, де представлена робототехніка компаній Makeblock, WonderWorkshop, Fischertechnik, 3D-друкарня на базі Polaroid, XYZ Printing і геймерская зона Sony PlayStation – VR-хаб.

На нульовому поверсі знаходиться електробан – доріжка для тестування електротранспорту з відповідним покриттям і дорожньою розміткою, де можна протестувати і придбати персональний електротранспорт брендів Segway, 2E, а також супутні товари – рюкзаки та сумки брендів Crumpler, Tucano, Wenger, 2E.

На цьому ж поверсі працює сервісний центр по ремонту техніки Apple – непрацюючу техніку можна передати як особисто, так і переслати на адресу центру обробки з будь-якого іншого міста України. Ремонтують її тут же, в майстерні.

Суцільний офіціоз

Процес сертифікації та отримання дозволів на продаж в Україні вимагає більше часу в порівнянні зі схемами роботи «сірих» і «чорних» імпортерів, але наше завдання забезпечити споживача не тільки новинками, а й повноцінної сервісною підтримкою, яку можуть забезпечити саме постачальники офіційної техніки », – ділиться Олена Борисова.

У майбутньому компанія планує залучити до співпраці українських виробників. Однак, як відзначають у рітейлера, спостерігається сумна тенденція, коли в світі українські розробники добре продають свої технологічні аксесуари навіть в Apple Store або Amazon, а в Україні їм це зробити складно або нецікаво. «Було б добре, якби Майстерня 21 стала ефективною тестовим майданчиком для українських стартапів і компаній, -зазначає куратор проекту.

Рішення про розвиток мережі і відкриття нових локацій буде прийнято після закінчення тестового періоду. «Для нас тестовим періодом є показники високого сезону (Back to School, а потім Christmas). Говорити про масштабування проекту з конкретними датами відкриття ще рано », – каже Борисова.

Читайте також –

Дослідження GfK Ukraine і MOYO: за 7 років витрати українців на телефони і комп’ютери виросли вдвічі


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку