!FEST в Києві: в столиці відкрився Театр пива ПРАВDА (фотозвіт+интерв’ю)

!FEST в Києві: в столиці відкрився Театр пива ПРАВDА (фотозвіт+интерв’ю)

22.11.2016 03:15
  1483
Іван Зайцев

Львівський холдинг емоцій !FEST розпочинає експансію в інші міста. В Києві почав работу паб-філіал Театра пива ПРАВDА.

Практично всі гості Львова вважають своїм обов’язком відвідати ресторани мережі !FEST, які вже давно стали своєрідною «візитною карткою» міста. Місцеві жителі охоче ведуть приїжджих в гастротур по закладах холдингу: Криївка, Дім Легенд, Гасова Лямпа, Мазох-Кафе, Львівська майстерня шоколаду, Львівська копальня кави і багато-багато інших. Але за межами міста Лева !FEST поки представлений далеко не так широко. Лише в цьому році в столиці почали з’являтися кафе Львівські пляцкі, відкриті за франшизою.

Тим більш приємною несподіванкою стала новина про те, що холдинг вирішив відкрити в Києві філіал Театру пива ПРАВDА. RAU не могла пройти повз знакової події і підготувала репортаж з відкриття першого власного закладу !FEST у столиці України.

Особливість багатьох ресторанів холдингу емоцій !FEST – їх далеко не завжди легко і швидко знайти. Часто заклади ховаються за непримітними вивісками, приховані в житлових будинках або колишньому укріпленому рву. Звичайно, Києву за атмосферою і кількістю старих будівель далеко до Львова, але навіть тут організатори змогли заховати паб ПРАВDА в невеликомі підворітті в самому центрі міста: на Хрещатику. Випадково опинитися в Театрі пива проблематично: потрібно знати, де і куди згорнути.

1

У день відкриття доступ до пабу ускладнювали ще й ремонтні роботи. Як на зло, підворіття розрили, а будівельна техніка додавала вражень киянам, що поспішали на відкриття.

2

Втім, ці перешкоди не зупинили любителів пінного напою і шанувальників львівської мережі емоційних закладів. Офіційно Театр пива ПРАВDА на Хрещатику відкривався о 16.00. Але коли делегація RAU протиснулася в зал, виявилося, що він вже переповнений. Хоча дізнатися про відкриття можна було тільки в facebook – навіть на самому сайті !FEST інформації про появу нової точки в Києві знайти не вдалося.

3

Люди сиділи не тільки за столиками і барною стійкою,

4 5

але і на сходах і навіть на підвіконнях.

6 6-1

Найбільш морозостійкі влаштувалися на вулиці, де заодно пропонувалося купити доставлене зі Львова пиво.

7

«Так, офіційно ми відкривалися в 16 годин, але люди почали заходити в приміщення набагато раніше, і не могли ж ми виштовхувати їх? – посміхається менеджер Театру пива ПРАВDА Вероніка Мовчан. – Багато хто, дізнавшись про відкриття, намагався забронювати столик заздалегідь, але ми спеціально відмовилися від такого рішення».

8 9

Звичайно, за розміром київський ресторан !FEST значно поступається львівському «старшому товаришу». У Львові Театр пива займає великий кутовий будинок на площі Ринок, причому основу інтер’єру там складають чани, де вариться один із сортів пива. Для бажаючих – екскурсії на виробництво. В Києві такого розмаху немає, що компенсується душевною камерною атмосферою.

10 11

У перший день роботи всім відвідувачам пропонували скуштувати келих пива безкоштовно. І охочих не бракувало: крафтове львівське пиво вже має своїх прихильників серед столичних гурманів.

12

До речі, все пиво в київський Театр пива ПРАВDА привозять безпосередньо зі Львова. Трохи більше 600 кілометрів – це не така велика відстань, проте пінний напій потрапляє до цінителям свіжим і оригінальним.

Інтерв’ю з власником

Юрій Заставний, співвласник Театру пива ПРАВDА: Думаємо відкривати ресторани і за кордоном

14

– Ваш ресторан у Києві відкрито по франшизі, чи це власний заклад !FEST?

– Цей Театр пива ми відкриваємо самі, без залучення франчайзі. Відкриттям займається та ж команда, яка розвиває ПРАВDА у Львові. Розглядали можливість роботи по франшизі, але перед продажом права працювати під брендом, потрібно показати успішний досвід появи і розвитку нових об’єктів. Цього кейса у нас поки немає, так що продавати франшизу стороннім покупцям без досвіду успішного проекту було б неправильно.

– Скільки вклали в цей об’єкт?

– Значно менше, ніж у львівський Театр пива ПРАВDА, але чимало. Остаточний підсумок ще не підводили, але загальна сума складе кілька сотень тисяч гривень.

– Інші ресторани !FEST будуть відкриватися?

– Багато закладів холдингу – Криївка, Гасова лямпа, Дім легенд та інші – засновані саме на неповторному львівському колориті, львівської історії і легендах. Тому вони в інших містах просто неможливі. Невеликі заклади – такі як Львівські пляцкі або кав’ярні – можуть успішно працювати і в інших містах. Ми “експортуємо шматочок Львова”, даємо жителям інших міст можливість познайомитися зі львівською культурою.

– А нові Театри пива з’являться?

– У перспективі – цілком можливо.

– У Києві чи інших містах, наприклад, Одесі, Дніпрі чи Харкові?

– Можливо, в майбутньому. Ми вибрали Київ, тому що сюди досить просто доставляти свіжозварене пиво зі Львова. В інші міста логістика набагато складніша, тому поки відкриватися там не плануємо. Розглядаємо варіанти створення ресторанів за кордоном: Львів досить близько до західних кордонів України, і відкрити ПРАВDА в сусідніх країнах цілком можливо.

– Які саме країни розглядаєте?

– Це поки що проект, але плани великі. Можливо, відкриємося навіть у США.

– В такому ж форматі, як у Києві – у вигляді пабу з привізною продукцією?

– Ні, у форматі великого закладу з власною броварнею: доставляти наше крафтове пиво на великі відстані неможливо.

– У київському Театрі пива буде представлена виключно власне пиво?

– Так, тільки наше, і ще нашого партнера з однієї бельгійської пивоварні.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

СЕО Arricano Анна Чуботіна увійшла до складу журі одного з наймасштабніших конкурсів нерухомості в Європі — Central & Eastern European Real Estate Quality Awards 2024 (CEEQA)

СЕО Arricano Анна Чуботіна увійшла до складу журі одного з наймасштабніших конкурсів нерухомості в Європі — Central & Eastern European Real Estate Quality Awards 2024 (CEEQA)

Премія CEEQA широко визнана як найбільш престижна щорічна галузева премія, яка відзначає найкращі проєкти, компанії та...
time icon  
  7
Усі новини ринку