Сільпо проведе у Києві IV фестиваль крафтових та локальних продуктів

Сільпо проведе у Києві IV фестиваль крафтових та локальних продуктів

07.05.2019 08:05
  1634
Ukrainian Retail Association

Проект фермерських продуктів мережі Сільпо «Лавка Традицій», влаштовує фестиваль крафтових та локальних продуктів. Він відбудеться 18 та 19 травня та збере 60 фермерів і локальних виробників.

Цей матеріал також доступний російською мовою

Як повідомила прес-служба компанії, ярмарок сезонних продуктів працюватиме нон-стоп у супермаркеті Сільпо на вул. Полярній, 20Д. Вхід на фестиваль буде вільним, а під час його проведення у гостей буде шанс потрапити на дегустацію новинок від виробників «Лавки Традицій», скуштувати фестивальне меню від Марко Черветті, бренд-шефа ресторанних проектів Сільпо, відкрити для себе творіння попереднього фестивалю — Авокадерію.

Спеціально для True&Local «Власна пекарня Сільпо» готує випічку за новими рецептами. А творці морозива МО — однієї з останніх новинок мережі, підготували феєричні смаки: полуниця з м’ятою, груша і горгонзола, авокадо зі шпинатом та бананом, а також томати з базиліком.

З ранку суботи і до вечора неділі відбуватиметься марафон авторських приготувань на шефсько-артизанській сцені під керівництвом ідейної натхненниці фестивалю — гастроентузіастки та фудрайтерки Аврори Огородник. Йова Ягер, Юлія Загура, Станіслав Завертайло, Ілля Сьомін, Марко Черветті та багато інших представників української гастрономії розкриють свої кулінарні секрети та смаки під час майстер-класів.

Вперше в рамках фестивалю з’явиться pop-up музей овочів від школи Kartata Potata — дитячий проект Даші Малахової, який буде цікавим як самим маленьким, так і дорослим гостям. Працюватимуть три музейні станції — бадилля та різнокольорові овочі; мікрогрін та їстівні квіти; молочні продукти – до всього можна буде доторкнутись, пізнати запахи та смаки, дізнатись, що морква була колись фіолетовою, а буряк може бути помаранчевим, спробувати редис, соняшник та горошок у паростках, навчитись доїти корову, та як готувати молозиво і навіть рослинне молоко. А після — приготувати весняний салат в землі під час майстер-класів із засновницею музею.

Ще одна новина цього фестивалю — лекторій від Slow Food, гастрономічного руху, який розпочався в Італії і поширився за останні десятиріччя по всьому світу. Слоуфуд протистоїть системі швидкого харчування, сповідує свідоме споживання та об’єднує вже понад 100 тисяч людей. В Україні цей рух сприяє місцевим продуктам та традиційній їжі, розвитку регіонального господарства та об’єднує спеціалістів й ентузіастів з різних сфер життя суспільства.

Розклад подій музею овочів, шефсько-артизанської сцени та лекторію Slow Food читати у фейсбук-події фестивалю.

Довідка. «Лавка Традицій» існує з 2011 року і має за основну мету створення ринкових умов для невеликих господарств та виробництв, дистрибуцію локальних продуктів у мережі магазинів Сільпо. Сьогодні проект нараховує вже понад 60 учасників з усієї країни, серед яких: молочні продукти, сири, м’ясні делікатеси, рослинні олії, джеми, конфітюри, борошна, продукти бджолярства, десерти, сухофрукти, овочі, соки та збори трав’яних чаїв.

Читайте також –

В Сільпо новий директор з маркетингу: Дмитро Циганков залишає посаду


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку