
Мільярди покупок, власні електростанції: чого ви не знали про Eva за 23 роки


Проект фермерських продуктів мережі Сільпо «Лавка Традицій», влаштовує фестиваль крафтових та локальних продуктів. Він відбудеться 18 та 19 травня та збере 60 фермерів і локальних виробників.
Цей матеріал також доступний російською мовою
Як повідомила прес-служба компанії, ярмарок сезонних продуктів працюватиме нон-стоп у супермаркеті Сільпо на вул. Полярній, 20Д. Вхід на фестиваль буде вільним, а під час його проведення у гостей буде шанс потрапити на дегустацію новинок від виробників «Лавки Традицій», скуштувати фестивальне меню від Марко Черветті, бренд-шефа ресторанних проектів Сільпо, відкрити для себе творіння попереднього фестивалю — Авокадерію.
Спеціально для True&Local «Власна пекарня Сільпо» готує випічку за новими рецептами. А творці морозива МО — однієї з останніх новинок мережі, підготували феєричні смаки: полуниця з м’ятою, груша і горгонзола, авокадо зі шпинатом та бананом, а також томати з базиліком.
З ранку суботи і до вечора неділі відбуватиметься марафон авторських приготувань на шефсько-артизанській сцені під керівництвом ідейної натхненниці фестивалю — гастроентузіастки та фудрайтерки Аврори Огородник. Йова Ягер, Юлія Загура, Станіслав Завертайло, Ілля Сьомін, Марко Черветті та багато інших представників української гастрономії розкриють свої кулінарні секрети та смаки під час майстер-класів.
Вперше в рамках фестивалю з’явиться pop-up музей овочів від школи Kartata Potata — дитячий проект Даші Малахової, який буде цікавим як самим маленьким, так і дорослим гостям. Працюватимуть три музейні станції — бадилля та різнокольорові овочі; мікрогрін та їстівні квіти; молочні продукти – до всього можна буде доторкнутись, пізнати запахи та смаки, дізнатись, що морква була колись фіолетовою, а буряк може бути помаранчевим, спробувати редис, соняшник та горошок у паростках, навчитись доїти корову, та як готувати молозиво і навіть рослинне молоко. А після — приготувати весняний салат в землі під час майстер-класів із засновницею музею.
Ще одна новина цього фестивалю — лекторій від Slow Food, гастрономічного руху, який розпочався в Італії і поширився за останні десятиріччя по всьому світу. Слоуфуд протистоїть системі швидкого харчування, сповідує свідоме споживання та об’єднує вже понад 100 тисяч людей. В Україні цей рух сприяє місцевим продуктам та традиційній їжі, розвитку регіонального господарства та об’єднує спеціалістів й ентузіастів з різних сфер життя суспільства.
Розклад подій музею овочів, шефсько-артизанської сцени та лекторію Slow Food читати у фейсбук-події фестивалю.
Довідка. «Лавка Традицій» існує з 2011 року і має за основну мету створення ринкових умов для невеликих господарств та виробництв, дистрибуцію локальних продуктів у мережі магазинів Сільпо. Сьогодні проект нараховує вже понад 60 учасників з усієї країни, серед яких: молочні продукти, сири, м’ясні делікатеси, рослинні олії, джеми, конфітюри, борошна, продукти бджолярства, десерти, сухофрукти, овочі, соки та збори трав’яних чаїв.
Читайте також –
В Сільпо новий директор з маркетингу: Дмитро Циганков залишає посаду