Огляд нових ресторанів і кафе: Pest pub, Mafia, ITIS Cafe, Мама Манана і Salateira в Іспанії
Які ресторани та кафе відкрилися або готуються відкритися у Києві та інших містах України.
Salateira
Українська мережа fast-healthy ресторанів Salateira відкрила 20 вересня франчайзинговий ресторан в іспанському місті Аліканте. Як повідомляє прес-служба Salateira, заклад у форматі стріт-рітейл знаходиться на Plaça de la Muntanyeta, і став першим рестораном, який мережа відкрила в Іспанії.
“Коли ми перший раз приїхали в Іспанію, нам хотілося десь смачно поїсти, причому бажано щоб це була здорова їжа, – розповідають Юрій Балабан і Микола Ревук, партнери по франчайзингу Salateira в Іспанії. – Але навіть дуже ретельні пошуки не увінчалися успіхом – ми просто не знайшли нічого подібного формату Salateira. Саме тоді ми зрозуміли, що самі можемо відкрити ресторан і зайняти нішу здорового харчування”.
Меню в іспанському ресторані – стандартне для мережі. Завдяки принципу вільного вибору інгредієнтів, гості Salateira можуть зібрати салат або пасту за своїм смаком з більш ніж 40 видів позицій. З нових страв – холодний суп Tomatina, який був введений в меню у зв’язку з жарким кліматом в регіоні.
“Робота над відкриттям ресторану в Іспанії тривала близько п’яти місяців. Незважаючи на великий досвід Salateira у відкритті ресторанів за кордоном, новий ринок – це завжди новий досвід і виклики. Але завдяки активній залучення партнерів в усі процеси, ми успішно впоралися з усіма завданнями: від вибору продуктів до поставки обладнання”, – пояснює Максим Пручай, директор по франчайзингу Salateira.
ITIS Cafe
13 вересня відбулося відкриття ITIS Cafe у форматі бутіка в одеському торговому центрі Kadorr City Mall, розташованому за адресою: Одеса, вул. Генуезька, 24Б. Як повідомила RAU прес-служба кафе, ITIS Cafe – це гурме-бутік, в якому можна знайти японські десерти Мочі, а також підібрану до них серію кавових напоїв, какао, смузі, шейків, натуральних напоїв на основі мигдального молока і кальписа, і рідкісних сортів чаю, серед яких є багата антиоксидантами Матчу.
Зараз ITIS Cafe працює у форматі бутіка. Відкриття ITIS Cafe у форматі кафе відбудеться в жовтні.
Pest pub
У київському ТРЦ Lavina з’явиться заклад авторського пива Pest pub. Як пише NAI Ukraine, концепція Pest pub полягає в приготуванні власного крафтового пива – пивоварня буде знаходитися прямо в залі, і гості зможуть спостерігати за процесом приготування пінного напою. При бажанні, його можна буде забрати з собою додому. Також гості Pest pub зможуть скуштувати піцу, гамбургери і стейки.
«Наша цільова аудиторія дуже широка – це люди у віці від 20 до 60 років і не тільки поціновувачі пива і пабної атмосфери. Також для найменших відвідувачів ми розробили окреме дитяче меню, – зазначив Максим Кулаковський, власник Pest pub. – Наш шеф-кухар не може стояти на місці і завжди придумує нові страви, одне з останніх це Пестати мідії».
Мама Манана
У торговому комплексі Food Terminal, розташованому навпроти Південного вокзалу у Києві відкрився грузинський ресторан Мама Манана. Як пише портал The-village, заклад займає два поверхи і розрахований на 80 посадочних місць. Нова Мама Манана стала другою в мережі. Головна особливість її меню – розширення винної карти та рибні страви. У меню ці страви називають «рибою з акцентом».
Mafia
У мережі ресторанів італійської та японської кухні Mafia поповнення в Чернігові. Згідно інформації на офіційному Facebook мережі, новий заклад розпочав роботу в тестовому режимі 21 вересня у ТРК Мегацентр. Вхід в ресторан поки що лише за попереднім резервом.
Франс.уа
17 вересня в Нікополі відкрилася кав’ярня Франс.уа. Про це йдеться на офіційному сайті франчайзингової компанії Fedets family bakery. Заклад знаходиться на Трубників 16. В асортименті круасани, бейгли, сендвічі, слойки і кондитерські вироби.
Читайте також наш попередній огляд –
Огляд нових ресторанів і кафе: Barbara Bar, Mafia, Indokitai, Франс.уа та інші