modnaKasta закриває сервіс доставки товарів із США GlobalKasta

modnaKasta закриває сервіс доставки товарів із США GlobalKasta

05.05.2017 11:56
  205
rau

Офіційна причина закриття – «неможливість підтримувати високий рівень послуги і виконувати обіцянки по строкам».

Read in English

Про це повідомляється на офіційному сайті modnaKasta. Сервіс припиняє роботу з 1 червня, а всі замовлення, прийняті до 31 травня будуть доставлені клієнтам. Як йдеться в повідомленні компанії, modnaKasta не змогла гарантувати необхідну якість послуг і заявлені терміни доставки через «відсутність можливості забезпечити тільки наш вплив на всі етапи послуги».

Інтернет-рітейлер презентував проект GlobalKasta навесні минулого року, і вже тоді ряд споживачів висловлював претензії до якості роботи сервісу. Зокрема, їх не влаштовувало недотримання обіцяних термінів доставки, а також проблеми з визначенням ваги і габаритів посилки: іноді покупцям доводилося переплачувати за «доставку повітря».

У липні 2016-го оператором доставки товарів GlobalKasta стала Нова Пошта, завдяки чому вдалося скоротити терміни виконання замовлень і знизити вартість послуги до $5/кг. Але вже через місяць – на початку серпня – Нова Пошта анонсувала запуск власного аналогічного проекту по доставці товарів з магазинів у Сполучених Штатів – NP Shopping. По суті, GlobalKasta і найбільша приватна служба доставки України стали грати на одному полі. Невдовзі аналогічну послугу почала надавати й інша логістична компанія – Delivery. Очевидно, в таких умовах перспективи GlobalKasta виглядали більш ніж туманне, і компанія прийняла рішення закрити сервіс.

При цьому навіть співпраця з Нова Пошта не гарантувала клієнтам дотримання заявлених термінів: у березні Антимонопольний комітет України почав розслідування щодо невідповідності заявлених і реальних строків доставки товарів з-за кордону.

Результати роботи GlobalKasta в цифрах (дані modnaKasta):

  • більш ніж 50 000 клієнтів;
  • середньоринкова вартість доставки знизилася з $10 до $5 за кг;
  • середньоринковий строк доставки з-за кордону скоротився з 20-ти до 5 днів.

Читайте також –

Кожному по одежинці: як працює modnaKasta (фоторепортаж)


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку