Файно маркет встановив національний рекорд: найбільший борщ для ЗСУ

Файно маркет встановив національний рекорд: найбільший борщ для ЗСУ

18.09.2024 08:58
  853
rau

14 вересня у Черкасах центральноукраїнський ритейлер Файно маркет організував доброчинний захід до Дня українського борщу. Команда мережі приготувала 2030 літрів червоного борщу, що став рекордсменом за обсягом приготованої страви.

Експерт Національного реєстру рекордів України, Марк Орловський, офіційно зафіксував рекорд у категорії «Найбільший об’єм червоного борщу для ЗСУ».

«Цей рекорд має особливе значення для нашої мережі, адже він демонструє нашу прихильність до соціальної відповідальності та підтримки українських захисників. Борщ став символом згуртованості та нашого прагнення зробити реальний внесок у перемогу. Усі зібрані кошти будуть спрямовані на виготовлення комплектів радіокерування ГО «ЧІМ», – зазначила менеджерка з маркетингу Файно маркет Каріна Рудік.

Захід розгорнули у парку «Долина троянд», де з 6-ї години ранку команда кухарів розпочала приготування борщу, використовуючи великий обсяг якісних інгредієнтів: 150 кг моркви та цибулі, 240 кг картоплі, 250 кг квасолі, 100 кг буряка та 300 кг свіжого м’яса. 

Директор з виробництва Файно маркет Андрій Харитоненко підкреслив: «Для нас важливо не лише досягти рекорду, але й продемонструвати, що підтримка України може бути втілена у різних формах. Ми пишаємося тим, що зробили внесок у збереження українських кулінарних традицій та допомогу захисникам».

Гості заходу активно долучилися до благодійної ініціативи, скуштувавши рекордний борщ. Вартість порції становила символічні 30 гривень, а черга за стравою тривала протягом усього дня. Усього на подію завітало понад 5000 людей.

Крім кулінарного рекорду, захід включав благодійний ярмарок, організований ГО «Культура», де продавалися hand-made вироби. Усі охочі мали змогу придбати унікальні вироби та підтримати збір. Для дітей працювали інтерактивні зони з аніматорами, конкурсами та розвагами, зокрема конкурс малюнків на тему «Намалюй свій найсмачніший борщ».

Музична частина заходу включала виступи місцевих колективів і виконавців, таких як Ігор Трухань, дует «Барви Черкащини», Лариса Веселова, Олександр Шнайдер та гурт «Shuffle».

За підсумками заходу, мережа Файно маркет спільно з волонтерами зібрали необхідну суму для виготовлення необхідного обладнання на потреби Збройних Сил України. 

Цей захід не лише встановив національний рекорд, але й став черговим кроком у реалізації цілей корпоративної соціальної відповідальності Файно маркет та внеску задля підтримки українських захисників.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку