Найбільші ритейлери приєдналися до програми «Національний кешбек»

Найбільші ритейлери приєдналися до програми «Національний кешбек»

10.09.2024 10:45
  353
rau

2 вересня в Україні стартувала програма «Національний кешбек», щоправда, у тестовому режимі. Водночас найбільші компанії-ритейлери уже приєдналися, або ж планує приєднатися до програми «Національний кешбек» або працюють над цим.

До програми «Національний кешбек» уже приєдналися:

Auchan Україна, Копілка, мультимаркет Аврора, АТБ, Сільпо, Varus, Novus, Коло, Рукавичка, Епіцентр, Антошка, Comfy, Цитрус, Таврія В, Аргон, АНЦ, Аптека Зі, Аптека 911, мережа автозаправних комплексів Ukrnafta, WOG, ОККО, Грош, Будинок іграшок.

Найближчим часом планують долучитися до програми «Національний кешбек»: Наш край і SPAR, мережа аптек Подорожник, Файно маркет, KFC та інші компанії.

Усі вказані компанії є дійсними членами Асоціації ритейлерів України. Вони пройшли опитування RAU та підтвердили свою участь у програмі «Національний кешбек», або ж долучаться найближчим часом, оскільки зараз завершують вирішення технічних питань для остаточного приєднання.

Асоціація ритейлерів України підтримує ініціативу уряду, яка покликана сприяти підтримці та розвитку українського виробництва. Також надається вся необхідна організаційна та комунікаційна підтримка Міністерству економіки в процесі впровадження цієї програми – насамперед щодо взаємодії з членами асоціації.

Щодо того, які ритейлери візьмуть участь у програмі, то слід зазначити, що на першому етапі, це буде великий ритейл і це пов’язано з двома нюансами:

  • по-перше, участь у програмі можлива лише за умови знаходження на загальній системі оподаткування – локальний ритейл, що працює на спрощеній системі оподаткування не відповідає критеріям програми.
  • по-друге, до моменту розробки загальнодоступних інформаційних продуктів – на кшталт модифікації програмних РРО за підпискою (вимога “відображення у фіскальному касовому чеку на товари цифрового значення штрихового коду товару українського виробництва”), оперативно модифікувати власне програмне забезпечення та налаштувати його для роботи в програмі кешбеку, можуть лише ті мережі, що мають певний штат та компетенції в сфері IT.

Але загалом, усі мережі ритейлу, як продуктовому, так і non-food, в яких присутні на полицях вітчизняні товари, активно долучаються до програми. 

Програма підтримки громадян від держави “Національний кешбек” стартувала. Купуючи товари українських виробників, зокрема ліки та медичні вироби, покупець отримує 10% їхньої вартості у вигляді безготівкового кешбеку. Ці гроші можна витрати на оплату комуналки, медичних послуг, похід в спортзал, кіно, театр тощо. Або підтримати військових: задонатити на ЗСУ чи придбати військові облігації.

Зазначимо, що наразі, з 2 вересня, триває бета-тестування програми «Національний кешбек». Воно триватиме близько місяця. Тож поки ще технічна команда працює над відображенням нарахованого кешбеку.

Впродовж тестового періоду система наповнюватиметься товарами українських виробників, за купівлю яких споживачі отримають 10% кешбеку. Приєднуватимуться нові торгові мережі та магазини. Перевірятиметься робота технічних систем, що забезпечують роботу проєкту.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку