Новини food&beverage: новий фуд-корд у ТРЦ Neo Plaza, перший McDonald’s в Чернівцях, Реберня у Польщі та інші новини

Новини food&beverage: новий фуд-корд у ТРЦ Neo Plaza, перший McDonald’s в Чернівцях, Реберня у Польщі та інші новини

01.08.2024 08:30
  879
Дарія Осіїк

Рестораннний холдинг !Fest відкрив першу реберню за кордоном та новий заклад Гомін, мережа McDonald’s відкрила перший заклад у Чернівцях, нові заклади KFC у Кривому розі та Гостомелі, Lviv Croissants у Братиславі та інші новини.

Cучасний фуд-корт у дніпровському ТРЦ Neo Plaza

Наприкінці червня у дніпровському ТРЦ Neo Plaza, що знаходиться на вулиці Марії Кюрі, 5, відбулося відкриття масштабного фуд-корту з кухнями різних країн світу на 300 посадкових місць. 

У Дніпрі відкрився сучасний фуд-корт – три кухні світу під одним дахом (+фото)

Відкриттям фуд-корту займалась мережа дитячих розважальних центрів Fly Kids, яка також відкрила в Neo Plaza свій ДРЦ площею 5000 кв. м. Для компанії це перший подібний проєкт. Отже, на фуд-корті працюють ресторани:

  • Базилік – пропонує справжню італійську кухню. У меню класичні пасти, піци, салати та супи.
  • Pan Azia – знахідка для поціновувачів азіатської кухні. Великий вибір ролів, вок та супів. Зокрема, ресторан акцентує увагу на рамени та том-ям.
  • Good burger – соковиті, великі бургери. В меню понад 10 фірмових бургерів ресторану, а також снеки.
  • Neo Bar – велика барна карта алкогольних та безалкольних напоїв. Фреші, кава, чай та десерти.

У Львові та Тернополі запрацював сервіс ОККО Drive

Мережа ОККО розгортає новий сервіс видачі готових страв на своїх АЗК – ОККО Drive. Тепер водіям, щоб замовити їжу та напої з асортименту кафе, не треба виходити з автомобіля. Дві пілотні точки вже запрацювали у Львові та Тернополі, на черзі ще вісім ОККО Drive на АЗК у Львові. 

Щоб скористатися сервісом, треба під’їхати до стійки з меню на території комплексу, зробити вибір, після чого – переїхати до вікна видачі, розрахуватися у зручний спосіб і забрати сформоване та запаковане замовлення за лічені хвилини. Замовити можна як добре знайомі клієнтам страви з асортименту кафе – піцу, бургери, хотдоги, снеки, випічку – так і каву, чай та освіжаючі напої. 

Наразі ОККО Drive вже працює на АЗК у Львові по вул. Науковій, 2 А, та у новому нещодавно відкритому АЗК поблизу Тернополя у селі Гаї-Гречинські по вул. Львівській, 9. 

Найпопулярнішій в Україні McDonald’s закрився на реконструкцію

З 1 червня 2024 року ресторан McDonald’s, що розташований на Центральному залізничному вокзалі у Києві, зачинився на реконструкцію. Цей McDonald’s почав працювати 30 березня 1999 року й за 25 років отримав славу найбільш людного та завантаженого ресторану мережі в країні. Так, з 2014-го він щорічно входив до топ-5 ресторанів України за відвідуваністю. А у 2011 році став другим закладом за цим показником у світі — за рік у ньому зробили замовлення 2,5 млн клієнтів.

Площа оновленого закладу збільшиться на 200 кв. м і становитиме 762,8 кв. м. Тут буде 193 посадкових місця, а на великій терасі — ще 88. Новий дизайн інтер’єру називається Human Comfort і поєднує в собі акустичні рішення, тепле низькочастотне освітлення, яке дає м’які приглушені тони, поверхні з натуральної деревини та просторі кабінки в залі — для більшого комфорту клієнтів. Також в інтер’єрі будуть “золоті штрихи” у фірмовому жовтому кольорі. Також з’явиться обслуговування за столиком, яке є в усіх нових та модернізованих закладах. Столики обладнають USB-роз’єми для заряджання смартфонів. Як і до реконструкції, клієнти зможуть зробити замовлення не тільки в основному залі, а й через вікно McExpress та послугу McDelivery. Меню буде таким самим, як і в інших закладах McDonald’s з усіма новинками.

Новий McDonald’s відкрився в Чернівцях

29 червня новий McDonald’s відкрився в іще одному обласному центрі —  в Чернівцях на вул. Героїв Майдану, 184. Заклад став першим в місті та області. Цей McDonald’s має площу понад 605 кв. м та налічує 175 місць у залі та 136 на терасі.

Як і решта нових ресторанів мережі в Україні, чернівецький заклад має всі канали продажів, аби клієнти здійснювали і отримували замовлення максимально зручно. В залі працюють 12 цифрових терміналів самообслуговування, є сервіс обслуговування за столиком.

Автомобілісти зможуть придбати страви на McDrive. А за кілька тижнів після відкриття працюватиме також служба доставки McDelivery. Графік роботи ресторану — з 7:00 до 22:30, McDrive — з 5:00 до 22:30.  

Мережа KFC розширилась в Україні до 60 закладів

ТОВ “Тесті Фуд”, яка є франчайзі американської мережі KFC, відкрила в Україні два нових ресторани, один з яких став ювілейним.

17 червня у Кривому Розі почав працювати KFC площею 288 кв. м. Заклад має 64 посадкових місця та KFC Drive. Новий ресторан знаходиться на першому поверсі ТРЦ Victory Plaza. Просторий, з панорамними вікнами, з кіосками самообслуговування і традиційними українськими елементами в дизайні – це вже третій заклад у місті, проте він має хорошу відвідуваність та високі продажі.

Новий KFC у Гостомелі став 60-м рестораном в Україні. У цьому закладі саме KFC Drive є головним елементом, оскільки ресторан знаходиться у місці з високим автомобільним трафіком. Також він має 74 посадкових місця. Цей KFC знаходиться на першому поверсі ТЦ Фора, який стоїть на перехресті чотирьох напрямків – Київ, Буча, Гостомель, Ірпінь. Дизайн закладу поєднує елементи сучасні елементи з класичними зображеннями.

В цілому, бренд KFC після повномасштабного вторгнення відкрив 12 ресторанів. Бренд не планує зупинятися і зовсім скоро анонсує про ще один новий ресторан.

Компанія «Мама, ну купи» запускає новий вендинговий автомат – «Turbo Pizza»

«Turbo Pizza» – це перший в Україні вендінговий автомат, який готує смачну італійську піцу всього за три хвилини. Планується відкриття понад 15 локацій в столиці та далі розвиток Україною.

Ще рік тому власник мережі вендингових автоматів «Мама, ну купи» Віктор Оношко в інтерв’ю для RAU заявив про плани масштабувати бізнес та запустити піцерію самообслуговування. Анонс нового продукту відбувся на початку 2024 року, а у березні з’явився перший вендинговий автомат Turbo Pizza в Одесі, запущений франчайзі.

Turbo Pizza – не просто черговий вендінговий автомат, а технологічний та зручний аналог класичної піцерії з 69 смаками. Займає всього 1,5 кв. м та може встановлюватися в ТРЦ, університетах, бізнес-центрах, житлових комплексах тощо. Автомат обладнаний великим екраном, на якому користувач спостерігає за процесом приготування піци та може безпосередньо її купити. Також має антивандальну систему захисту та охолоджувальну систему для якісного зберігання продукту. 

Готова піца має індивідуальне зручне пакування: коробку та прибори, що дозволяє насолоджуватися нею будь-де та будь-коли.

Дистанційне управління автоматами дозволяє контролювати бізнес з будь-якої точки світу за допомогою онлайн CRM-системи. Це забезпечує ефективний моніторинг і швидке реагування на будь-які зміни в попиті. Також всі франчайзі мають цілодобову технічну підтримку та персонального менеджера. 

І вже стартував продаж франшизи Turbo Pizza. Стартова інвестиція – $19 700, середній чек на піцу – 160 грн. З урахуванням продажів від 30 одиниць на день, чистий прибуток становить від 40 000 грн на місяць, що забезпечує окупність протягом 10-15 місяців.

Мережа Lviv Croissants відкрила першу пекарню у Словаччині

Українська мережа Lviv Croissants відкрила перший заклад у Братиславі. Франшизу придбав українець, який багато років живе у Словаччині та має досвід у ресторанному бізнесі.

Бренд Lviv Croissants вийшов на європейський ринок восени 2022 року. Перший заклад за межами України відкрився у польському місті Згожелець. Наразі мережа має 11 ресторанів у Польщі, а на днях запрацював перший ресторан у Братиславі. Першим партнером Lviv Croissants у Словаччині став українець, який давно там проживає і має досвід керування ресторанами. 

Заклад розташований в самому центрі Братислави, на Площі Гвездослава. Його площа 150 кв. м, має два зали на 56 посадкових місць і літній майданчик.

Умови для франчайзі у Словаччині тотожні українським: і паушальний внесок, і роялті такі ж, як в Україні. Крім того, франчайзі в Європі отримують таку саму підтримку від центрального офісу: аналіз конкурентів, пошук місцевих постачальників і персоналу, маркетинг, юридична допомога, вибір обладнання і предметів інтер’єру. 

Реберня у Польщі

15 липня !Fest відкрив першу Реберню в ЄС, у польському місті Лодзь. Про це співвласник холдингу Андрій Худо повідомив на своїй на Facebook сторінці. “Ми відкрили першу #Реберню на території ЄС – у польському місті Лодзь! Вірю, що для гостей у Польщі це буде любов”, – написав він.

Цей проєкт компанія реалізувала разом із польськими партнерами-франчайзі. Обсяг інвестицій у відкриття становив приблизно 1 млн євро. Компанія вирішила залишити назву закладу, але адаптували логотип для нового закордонного ринку. Польська Реберня працює під вивіскою “Rebernia. Ribs & craft beer”.

Загальна площа Реберні в Лодзі становить близько 1000 кв. м разом із літньою терасою.

Холдингу !Fest відкриває заклад Велика трійка 

!Fest відкриває новий заклад «Велика трійка» у приміщенні Реберні на Стрийській у Львові з концепцією Три країни. Три страви. Три смаки.

«Основна ідея Великої трійки це зробити формат, у якому будуть три страви, які подаватимуться з такою ж якістю і подачею, якби вони були у дорогому ресторані. Але доступно, швидко і технологічно. Том-ям, рамен та український борщ», — розповів автор проєкту та співвласник !Fest Юрко Назарук.

Наразі заклад діятиме у форматі pop-up. Втім план команди на майбутнє — відкриття Великої трійки закордоном. «Нам важливо, щоб поруч з відомими азійськими стравами — раменом та том-ямом — стоятиме український борщ. Щоб навіть через страви ми розповідали про свою країну. Це велика частина нашої культурної дипломатії», — додав підприємець.

Кафе Гомін від холдингу !Fest

Холдинг !Fest відкриє міське кафе Гомін у Львові. Перший ресторанний проєкт компанії в Україні від початку повномасштабної війни відкриють у приміщенні переформатованого бару Театр пива «Правда», повідомили Forbes у пресслужбі.

Гомін почне роботу в історичній будівлі у центрі міста – на площі Ринок, 32, яка перебуває в оренді холдингу !Fest. Кафе займе приміщення на 100 місць на другому поверсі, повідомляє пресслужба ресторанного холдингу. 

«Це міське кафе з простою їжею, але тут вона в подачі від професійного шефа», – розповідає PR-директор холдингу емоцій !Fest Тарас Маселко.  Над новим закладом працювали практично рік, інтер’єр розробляв in-house відділ холдингу. «Ми не обтяжували простір додатковими деталями для легкого спілкування у ньому», – каже Маселко. Обсяг інвестицій у проєкт він не озвучив.

Зараз у колишній будівлі Театру пива «Правда» переформатований бар працює лише у підвальному приміщенні. Також невдовзі частину простору займе магазин одягу Авіація Галичини від !Fest. Його площа складає близько 480 кв. м, говорить Маселко. В майбутньому в цій же будівлі холдинг відкриє ще два ресторани інших форматів.

Мережа La Famiglia відкрила ресторан у Буковелі

Столична мережа ресторанів La Famiglia наприкінці червня 2024 року відкрила свій перший заклад у Буковелі.

Ресторанна група Михайла Бейліна відкрила ресторан Margherita з італійською кухнею. Тим часом найбільший ресторанний холдинг Буковелю Cartel до кінця року планує відкрити ще три ресторани. Чи буде попит на таку кількість закладів харчування, розповідає видання Forbes.

Так, на першому поверсі частково збудованого апарт-комплексу Glacier 27 червня відкрився ресторан Margherita київської мережі La Famiglia. Його площа – 1000 кв. м, кількість посадкових місць для гостей – більш ніж 300. La Famiglia не планує зупинятися на одному закладі в цьому регіоні, у планах компанії – щонайменше ще два.

За останні три роки у курортне містечко на Івано-Франківщині зайшло декілька великих гравців, серед яких столична мережа Tbiliso, львівська Edem Family та одеська Ribas.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку