Владлена Русіна, WOG: Кейс АЗК в Глибочиця – новий клієнтоцентричний формат

Владлена Русіна, WOG: Кейс АЗК в Глибочиця – новий клієнтоцентричний формат

11.07.2024 08:45
  1002
Валерія Байда

Операційна директорка WOG розповіла, як мережа АЗК перетворилася в новий клієнтоцентричний формат на прикладі АЗК в Глибочиця.

Мережа WOG налічує 400 АЗК по країні, 16 знаходяться на тимчасово окупованих територіях, а 3 – повністю знищені. Також незабаром очікується відкриття першого побудованого у повномасштабне вторгнення АЗК. В ході VII Міжнародної спеціалізованої виставки індустрії ритейлу та комерційної нерухомості RAU EXPO 2024, яка пройшла в столиці 12-13 червня, виступила операційна директорка WOG Владлена Русіна та розповіла, як АЗК мережі стають не просто місцями заправок авто, а просторами, де можна отримати гарний сервіс без черг, придбати страви та напої на будь-який смак, підзарядити гаджети тощо. RAU публікує основні тези з виступу.

Час формує потребу, потреба – концепцію та вносить зміни в наявні формати. Тож в 2020 році, коли весь світ захлеснула пандемія коронавірусу, АЗК перестали бути просто автозаправочними станціями. Вони стали місяцями зустрічей та роботи. Люди тут проводили час та відпочивали.

В 2022 році, коли почалося повномасштабне вторгнення росії в Україну, змінилася сама ідея пального. Воно перестало бути лише про подорожі, а стало про порятунок, евакуацію та необхідність заправляти критичну інфраструктуру країни. А самі АЗК стали місцем перепочинку.

Восени 2022 року, коли росія почала знищувати енергетичну інфраструктуру України, почалися блекаути. І АЗК стали пунктами незламності, де люди сушили волосся, отримували медичні процедури, які прив’язані до електроенергії, місцем зустрічей та можливістю нагодувати родину і підзарядити гаджети.

 

WOG 3.0 – це клієнтоцентричний простір, сучасний, адаптований та зручний. Всі ці складові втілені в кейсі АЗК Глибочиця – найбільшого автозаправочного комплексу за площею внутрішніх приміщень (1430 кв. м).

Проте не розмір має значення, а наявність зручних сервісів для кожного клієнта.

АЗК Глибочиця має 12 колонок на 94 пістолети, тобто 24 авто можуть одночасно заправлятися. Є розділення потоків легкового та вантажного транспорту. Причому єдина точка перетинання потоків – це коли всі машини виїжджають з АЗК. У кожного є своя зручна паркувальна зона, окрема і для автобусів.

Також плануємо запустити сервіс для водіїв вантажного транспорту. Це невеличкий будиночок, де є необхідні для перепочинку речі: пральні машини, зона відпочинку тощо.

Є електрозарядна станція на 14 автомобілів. І незабаром виходимо зі своїм власним проєктом – WOG Charge.

Також тут відокремлені зони магазину з його специфічним асортиментом від зони кафе. Є зручні вбиральні, тому люди в черзі майже не накопичуються.

Тут одночасно є різноманітні ресторани: Сушия, il Molino, McDonald’s, Shawarma Point та наш новий бренд, з яким вперше вийшли на ринок – WOG Barista. Це професійні кавові машини, на яких готують каву професійні баристи. Напій теж на будь-який смак – з кофеїном чи на безкофеїновому зерні та різні види молока. Незабаром буде доступне і безлактозне.

Передбачено 100 посадкових місць всередині та 62 – на терасі. Зручні дві дитячі зони та й «хвостикам» ми теж раді.

На цьому об’єкті є унікальний асортимент в магазині – це понад 2500 SKU, широкий асортимент напівфабрикатів, спеціалізована продукція для водіїв фур, розмаїття автотоварів та автохімії, товари медичного призначення від мережі аптек Подорожник, близько 120 позицій вин від Бюро вин, асортимент товарів для дітей – від іграшок до солодощів.

Інклюзивність – це мова, яку сформував час. І в WOG Глибочиця краще за все говорить відео аудит відомого військового блогера, який зазнав ампутації – Олександра Терена.

Розуміючи потреби людей з інвалідністю, продовжуємо проводити реконструкцію вбиралень.

У мережі WOG є різні діджітальні рішення для покращення досвіду клієнта:

  • Зокрема, WOG Pay Пальне – можливість розрахуватися за пальне, не виходячи з машини. Ця система запускалася як звичайна діджитальна фішка під час ковіду, бо була така потреба, – менше контактувати з людьми. У повномасштабну війну – це можливість заправити автомобіль без працюючих операторів в комендантську годину або під час повітряної тривоги, коли весь персонал в укритті;
  • WOG Pay Box – можливість розрахуватися банківською карткою, електронними талонами, бонусами тав гаманцем Pride, а незабаром – і криптовалютою;
  • WOG Pay Кафе – ще один сервіс для зручності. Можна обрати заправку на карті, здійснити замовлення дистанційно і потім просто приїхати та забрати;
  • Готівка на касі – покласти та зняти гроші з картки, не використовуючи термінали;
  • Часткова оплата банківською карткою.

Подібні заправки WOG 3.0 будуть поступово з’являтися і в інших місцях. І скоро запускаємо перший АЗК, побудований під час повномасштабного вторгнення – в Києві.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку