Петро Пуняк, WR Group: Рухаємося у формат невеликих торговельних центрів

Петро Пуняк, WR Group: Рухаємося у формат невеликих торговельних центрів

19.06.2024 08:45
  1015
Валерія Байда

Співзасновник WR Group розповів, чому відкривають невеличкі ТЦ до 15000 кв. м та які торговельні центри зараз будуються та готуються до відкриття.

В ході VII Міжнародної спеціалізованої виставки індустрії ритейлу та комерційної нерухомості RAU EXPO 2024, яка пройшла в столиці 12-13 червня, виступив співзасновник WR Group Петро Пуняк з презентацією “Комплексний підхід до управління комерційною нерухомістю: відкриття нових об’єктів та перспективи розвитку”. Компанія працює на ринку комерційної нерухомості вже 5 років, відкрила 11 об’єктів та наразі обрала будівництво невеличких ТЦ площею 10 000 – 15 000 кв. м в невеличких містах та спальних районах Львова. Такі об’єкти швидко реалізуються. А ось будівництво великих ТРЦ площею понад 100 000 кв. м відклали на післявоєнний час.

Про ТЦ, які вже працюють

Минулого року було відкрито два об’єкти – ТРЦ Park в місті Дрогобич на вул. Володимира Великого, 1 Р, та ТЦ Вектор в місті Трускавець на вул. Стебницька, 43 А. В цих містах не було жодного торговельного центру, тому наявні є лідерами в регіоні. Від початку проєктів до їх реалізації проєктів пройшло півтора року: шість місяців на підписання договорів покупки земельної ділянки, рік – на будівництво та приблизно сім місяців – на брокеридж.

ТРЦ Park та ТЦ Вектор були відкриті з 80% наповненістю орендарями, а наразі в них нульова вакантність. На третій місяць роботи в ТРЦ Park була 100% наповненість, а в ТЦ Вектор такий результат був через півроку роботи.

Про відкриття нових ТЦ та ТРЦ

Компанія рухається у формат невеликих ТЦ у невеликих містах та спальних районах Львова. 

Один з таких проєктів – торгово-офісний центр Galas у Львові, який розташований в одному з найбільших спальних районів міста. Відкриття планується в I-II кварталі 2025 року. Вже підписаний договір з фуд-ритейлером – мережею АТБ.

Ще один невеликий проєкт – ТЦ Locus у смт Рудне – невеликому містечку біля Львова. ТЦ буде трьохповерховий з рестораном. Відкриття заплановане на жовтень 2024 року. Цей ТЦ має вигідне розташування, бо навколо проживає 30 000 людей. Також тут відійшли від концепції фуд-ритейлера, а будуть представлені оператори з моно-продуктами. І вже підписаний договір з польською fashion-мережею Sinsay.

Рухаємося у формат невеликих ТЦ у спальних районах.

Ще один ТРЦ будується у Стрию. Це місто має великий потенціал для реалізації масштабних проєктів.

ТРЦ розташований біля найбільшого спального району, з лівої частини – центр міста, а трафік траси – це 6000-8000 машин щогодини. Тож локація досить зручна і охоплює всі потоки. Цей ТРЦ буде одноповерховий, і вже підписаний договір з Сільпо. Відкриття заплановане на кінець 2025 року.

Ще один проєкт, який наразі збудований приблизно на 30%, знаходиться в місті Самбір. Відкриття першої черги планується в III кварталі цього року. Друга черга – 2025-26 рік.

Про бізнес-центр

Новий формат для компанії WR Group – будівництво та запуск бізнес-центру Vertical, який був відкритий в травні 2024 року в Львові. І станом на зараз вже 50% площ заповнені.

У компанії WR Group комплексний підхід. Тобто від створення ідеї проєкту (пошук локації, аналіз ринку, преброкеридж), безпосередньо розробки його, будівництва до відкриття та подальшого управління.

Плюси комплексного підходу для інвестора:

Плюси комплексного підходу для орендарів:


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Володимир Коршак, Соловейко.Медіа: Як використання аудіо та відео супроводу в ритейлі впливає на поведінку покупців

Володимир Коршак, Соловейко.Медіа: Як використання аудіо та відео супроводу в ритейлі впливає на поведінку покупців

Засновник Соловейко.Медіа Володимир Коршак під час свого виступу на RAU EXPO 2024 розповів про ефективність аудіо та відео...
time icon  
  75
Усі новини ринку