
У ТРЦ Cosmo Multimall відкрився новий VR-клуб Adrenaline VR


Які нові заклади з’явились за останній місяць у Києві та інших містах — читайте в нашому огляді.
У ЦУМ Київ відкрився заклад Ponchyk Boy та Техно Їжак. Засновники називають новий формат Айфончик та Пончик. Гостям пропонують золотий пончик Том та різноманітні аксесуари і новинки техніки Apple.
Як повідомили RAU, Айфончик та Пончик – перший такий формат в Україні та світі. Офіційне відкриття закладу відбулося 15 вересня.
Це вже третій заклад Ponchyk Boy, який відкрили у Києві за останні півтора року. А для Техно Їжака це четвертий великий магазин у центрі столиці. Засновник проекту Олексій Гулий давно хотів відкрити магазин в ЦУМ. Нещодавно він дізнався про вільне місце на фуд-корті, й разом бізнеси придумали таку незвичну колаборацію. “ЦУМ – це місце в серці столиці. Ми не соромимося бути помітними, тому обрали його”, – розповідає співзасновник Ponchyk Boy і маркетолог Техно Їжака Саша Жиляєв.
Дизайн простору розробив архітектор Микита Фіоктістов. До цього він працював над флагманськими магазинами Техно Їжака у Харкові та Києві та над закладами Улюблений дядя, ЖЗЛ, Італійська редакція та іншими.
Корнер став першим у ЦУМ магазином з технікою Apple та аксесуарами для неї. У ньому будуть доступні усі сервіси та послуги, які пропонує Техно Їжак. Зокрема, серію авторських чохлів власного дизайну. Також засновники обіцяють спеціальні ціни свої товари.
“Тут ви можете випити кави та перекусити, поки вам міняють скло на айфоні чи налаштовують новий гаджет”, – розповідають засновники. Спеціально для центрального універмагу шеф-кухар Ponchyk Boy Олексій Маурін розробив новинку – золотий шоколадний пончик Том.
20 вересня відкрився новий ресторан McDonald’s, розташований у Вишгороді на вул. Набережна, 7 Л. Відтепер містяни можуть скуштувати улюблені страви у гостинній атмосфері й чудовому місці, адже це єдиний McDonald’s у Вишгороді на мальовничих пагорбах Київського водосховища, а неподалік – дуже гарна набережна.
Як повідомили RAU пресслужба компанії, цей ресторан був затверджений у плані розвитку мережі ще до повномасштабного вторгнення й компанія продовжила будівництво, щойно це стало можливо. В одноповерховому McDonald’s є зала на 131 місце і тераса ще на 88. Заклад разом з McDrive працюватиме з 07:00 до 22:00, послуга доставки з 09:00 до 21:00. Ресторан дотримується розширених правил безпеки, впроваджених компанією, а саме: заклади закриваються під час повітряної тривоги і відновлюють роботу орієнтовно через годину після її скасування.
Ресторан має зручне розташування, а наявність поруч великого супермаркету дає змогу тим, хто приїздить автомобілями чи автобусами, поєднати покупки й частування. З турботою про довкілля в ресторані встановлена система рекуперації, завдяки якій не потрібне газопостачання та опалення.
Цей ресторан став сьомим новим закладом McDonald’s. Таким чином компанія продовжує втілювати плани розвиватися в Україні та частувати українців якісними продуктами там, де їм зручно.
Дізнатися про графік роботи та перелік усіх закладів в Україні можна з офіційних джерел інформації компанії McDonald’s в Україні: на сайті https://www.mcdonalds.com/ua/uk-ua.html та в мобільному додатку McDonald’s (в AppStore та Google Play).
У вересні, в самому центрі Києва на Хрещатику, 24, масштабно відкрився новий триповерховий Юджин Фуд Хол від ресторанної мережі Юджин Фуд, який об’єднав під одним дахом сім окремих форматів – шість різноманітних ресторанів та бар.
Загальна площа нового закладу складає 304,6 кв. м, тут передбачено 113 посадкових місць у залах. На локації діє формат самообслуговування. Замовлення з будь-якого ресторану чи навіть з усіх одразу, можна зробити прямо на касі. Також замовлення можна зробити за столиком, викликавши менеджера. Після оформлення замовлення відвідувачі отримують пейджер, коли він запрацює – замовлення готове і його потрібно забрати в зоні видачі замовлень на першому поверсі.
Юджин Фуд Хол об’єднав наступні заклади: Юджин Бургер, Юджин Азіатчина, Юджин Суші , Юджин Піца, Юджин Шаверма, Юджин Паста&Салат, Юджин Бар:
Важливою частиною проекту є доставка, особливість якої полягає в тому, що можна замовити доставку як з кожного закладу окремо, так і з усіх закладів разом.
Міністерство десертів – це новий формат від власників закладів «Міністерство шаурми» й «Міністерство чебуреків», який відкрили на вулиці Хмельницького неподалік Оперного театру. Раніше у цьому приміщенні працював заклад мережі Хлібний.
Для Євгена Таллера та Спартака Велішаєва це вже пʼятий заклад у Києві. У Міністерство десертів є сніданки, випічка власного виробництва, кава й коктейльна карта. Також зʼявляться страви з основного меню. Шефом закладу став Євген Яценко (Міністерство чебуреків).
Цієї осені власники також планують запустити новий формат Міністерство бургерів у ЦУМі.
16 жовтня переможці конкурсу отримали нагородження на урочистій церемонії, що пройшла в Mercury Congress Centre. Церемонія стала закритою зустріччю для головних гравців ринку українського food-рітейлу та food-виробництва.
Міжнародний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food&Drinks відбувся 26 й 27 вересня і охопив 14 номінацій.
Серед журі у 2023 році – представники провідних торговельних мереж, АЗК, асоціацій, виробничих компаній: Novus, Епіцентр, Мережа – Сервіс Львів, ЕКО маркет, Кулінарний Центр МХП, Carlsberg Ukraine, KLO, БРСМ-Нафта, 3 Champs Roastery, DAM Coffee Roasters та інші.
За результатами дегустаційного конкурсу 7 найменувань отримали нагороди Гран-прі, золоті нагороди отримали 68 найменувань продуктів та напоїв, срібні – 52, бронзові – 1. Всього комісія провела органолептичну оцінку «наосліп» 128 дегустаційних зразків у 14 номінаціях.
Свою продукцію на дегустаційний конкурс Favorite Food&Drinks подали 23 постачальники з України. У конкурсі взяли участь: Мануфактура кави, мережа WineTime із продукцією власного виробництва, Varus із ВТМ, Мантінга Україна, БФІ Сервіс, ЕСПАКО, КиївХліб, Арьяка (ONUR ТМ), Кондитерська фабрика Лагода, Суші Продукт, HD-Group (Запорізький хлібокомбінат №1), М’ясокомбінат Ятрань, Терра, Регно Італіа УА, Фарм-контакт, Райбес, фірма Стрілець, ТМ Зодіак, ЕкоСвіт, крафтові виробники: JNP фрутс, VitaminiЯ, Кордекс, Українські медовари, фермерське господарство Тетяна 2011, ТМ Zinka.
Дегустації всіх зразків відбувалася у закритому режимі, в умовах, де дегустаторів не відволікав ніякий шум: у приміщенні були присутні тільки дегустатори та команда з обслуговування та подавання зразків. Продукція подавалася закодованою – дегустаторам були відомі: номер дегустаційного зразка, назва та склад продукту, вид нормативного документа, згідно з яким цей продукт вироблено.