Погляд з екрана: як українські рітейлери використовували вихід на екрани найвідоміших блокбастерів

Погляд з екрана: як українські рітейлери використовували вихід на екрани найвідоміших блокбастерів

19.08.2023 09:00
  957
rau

Як фільми “Дюна”, “Аватар 2: шлях води”, “Зоряні війни”, “Месники”, Бетмен” та інші світові кінохіти надихали на креатив АТБ, Цитрус, SOVA, Comfy, Алло, Rozetka, Фокстрот та інших рітейлерів.

Лише за результатами чотирьох тижнів прокату стрічка «Барбі» стала найбільш касовою серед усіх проектів студії Warner Bros. Pictures в Україні. Фільм уже зібрав 110,2 млн грн, обійшовши фінальні збори попереднього лідера. До виходу стрічки  найуспішнішим фільмом Warner Bros. Pictures в Україні був «Аквамен». Фільм режисера Джеймса Вана з Джейсоном Момоа в головній ролі стартував в національному прокаті в грудні 2018 року. Його фінальні касові збори сягнули 108,7 млн грн. Український рітейл зазвичай уважно слідкує за великими кінопрем’єрами і не упускає можливості використати їх як інфорпривід для свого креативу в соцмережах. Як це робили з фільмом “Барбі” – RAU розглядала в окремій добірці. Пропонуємо тепер пригадати найяскравіші приклади із попередніми хайповими фільмів.

Зоряні війни

14 грудня 2017 року в Україні відбулася прем’єра восьмого епізоду саги Star Wars  – «Зоряні війни: Останні джедаї». Полки магазинів і рекламна продукція в стилі Star Wars заполонила мережі. Інфоприводом скористалися Цитрус, АТБ, Моршинська, Comfy, Алло, Multiplex та інші компанії.

Дюна

Вихід фільму “Дюна” 2021 року справив неабияке враження на компанії. Пирятин всюди почав вбачати бажання скуштувати їх сирів, а у robota.ua побачили у зустрічі із Шай-Хулудом з “Дюни” алегорію на типову співбесіду з роботодавцем.

Месники

Після виходу фільму «Месники: Війна Нескінченності» 2018 року, Marvel досяг піку своєї популярності. І досі фанати серії сперечаються, що не так стало з “четвертою фазою”, проте саме цей фільм увірвався в соцмережі багатьох компаній. Цитрус пропонував акустику з дизайном у стилі рукавиці Таноса, Comfy нагадував, що це за фільм і хто всі ці герої, які так дивно виглядають, а ТРЦ Rive Gauche розмістив супергероїв у себе на даху.

Бетмен

Ще одним супергероєм-натхненником став Бетмен, а точніше – однойменний фільм 2022 року. Rozetka пропонувала геймерське Бетмен-крісло, а Eldorado переконувало, що налаштуватися на порятунок світу з самого ранку допоможуть інноваційні Бетмен-бритви або Бетмен-тримери.

Аватар 2

Другу частину найкасовішого фільму в історії “Аватар” обігравали то розіграшами квитків, то тематичними іграшками, а іноді – й приміряння на себе образа народу На’ві. Так трапилося, наприклад, з Фокстрот та MyPlay.

 

Мавка

Поки мультфільм Мавка” виходив на екрани українських кінотеатрів, Сільпо у стилі Мавки встиг відкритися і закритися у столичному ТРЦ Blockbaster Mall. Але це не завадило іншим компаніям зіграти на вітчизняній анімації собі на користь. Ювелірний бренд SOVA та fashion-рітейлер Intertop випустили по колаборації з українським анімаційним фільмом, а Ultramarket влаштував тематичний ярмарок.

 

Венздей

Не обходиться й без серіальних хітів. Наприклад, “Wednesday” Тіма Бартона майже потрапив на марку Укрпошта і до колекції котиків Monobank.

Гра в кальмара

Південнокорейський серіал “Гра в кальмара” став хітом Netflix у 2021 році. Тоді до гри приєдналися Moyo, Лоток, Фокстрот, Domino’s Pizza, ТРЦ Lubava та інші.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку