Консерви для ЗСУ, солодощі з Маріуполя та традиції українського чаювання: хто отримав підтримку у проекті «Фудбудуємо майбутнє»

Консерви для ЗСУ, солодощі з Маріуполя та традиції українського чаювання: хто отримав підтримку у проекті «Фудбудуємо майбутнє»

20.12.2022 01:45
  754
rau

Восени Сільпо та Mastercard запустили проєкт підтримки крафтових виробників, які постраждали від війни – «Фудбудуємо майбутнє». Бренди вирішили подбати про тих, чиї потреби добре знають: компанія Mastercard вже багато років підтримує представників МСБ, а «Лавка Традицій» – допомагає розвиватися українським гастропідприємцям.

Протягом двох місяців організатори проекту збирали відеорозповіді учасників з різних куточків країни, аби обрати тих, хто наразі особливо потребує допомоги та має сміливий план для подальшого розвитку. За допомогою звернулося більше сотні гастропідприємців – і новачків, і досвідчених виробників, кожен – з унікальним, чесним та смачним продуктом, виготовленим в Україні та для українців.

За рішенням журі та результатами народного голосування допомогу розподілили наступним чином:

Фінансову підтримку (сукупний грантовий фонд склав 250 000 грн) отримають:
  • Олена Бойченко, крафтовий сир Boychenko cheese
  • Валентин Коншен, веганські консерви The Loopci
  • Крістіна Кіслих, кондитерська Space Invaders Fudge
  • Світлана Чуб, ефірні олії та трав‘яні чаї RICHKA
  • Каріна Муль, сімейна пасіка Sweet life
На 14 (замість десяти запланованих на старті проекту) учасників чекають консультації з професійними менторами:
  • Анна Воронова, крафтова гастрономія «Смак У»
  • Олена Заїка, сироварня «Смачний дім»
  • Станіслава Бабич, веган-продукція «Хорс»
  • Віта Наконечна, напівфабрикати «Баба Peredala»
  • Василь Корнет, ферма з вирощування мікрозелені
  • Сергій Данчишин, крафтовий шоколад Leopol’
  • Оксана Труш, шоколад на меду «Жу-жу shop»
  • Олена Дубина, міні-пекарня
  • Віра Ковальова, крафтове печиво Healthy Cookies
  • Ганна Дондик, продукти переробки з фруктів та овочів
  • Євгенія Молчанова, сироварня «Зелений гай»
  • Олена Кіріченко, молочне господарство «Марківчанка»
  • Яна Душна, виробництво напівфабрикатів
  • Світлана Бегей, домашній цех з ферментації

Усі фудпідприємці, що залишили заявку для участі у проекті, отримали безкоштовний доступ до курсу прикладних лекцій «Фудпросвіта» від «Лавки Традицій».

Ознайомитися з історіями учасників можна на сайті проєкту grants.foodprosvita.com.ua.


До останніх новин До популярних новин Підписатись на TG канал

Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Три супермаркети Сільпо увійшли до переліку найкращих магазинів Європи за дизайном (фотоогляд)

Три супермаркети Сільпо увійшли до переліку найкращих магазинів Європи за дизайном (фотоогляд)

До вибору найкращих супермаркетів Європи за версією конкурсу Europe’s Finest Store 2025 потрапили три дизайнерські супермаркети...
time icon  
  1759
Усі новини ринку