В Анталії відбувся благодійний захід на підтримку України Antalya supports Ukraine

В Анталії відбувся благодійний захід на підтримку України Antalya supports Ukraine

20.05.2022 02:01
  432
rau

15 травня в Анталії у ASSİM (Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi) відбувся благодійний захід-концерт єднання Українців Antalya supports Ukraine.

В заході взяли участь українці, що проживають або тимчасово знаходяться в Анталії, місцеві жителі, а також просто люди, небайдужі до подій в Україні. Почесними гостями заходу стали посол України в Туреччині Василь Боднар, консул України Емір Рустамов та заступниця мера муніципалітету Муратпаша Анталії Ойя Уйсал.

На зустрічі присутнім розповіли про актуальний стан подій, пов’язаних з війною в Україні, та закликали підтримати проект «Дитинство без війни», направлений на евакуацію дітей-сиріт з України до Турецької Республіки. Завдяки активності, яку проявили учасники заходу, на потреби евакуйованих осіб вдалося зібрати майже 50 000 лір. Також про своє бажання підтримати проект у різних сферах повідомили десятки волонтерів.

Дуже символічною стала участь у благодійному заході відомої української співачки Руслани. 18 років тому саме в цей день вона першою з українських артистів перемогла у пісенному конкурсі «Євробачення-2004» у Туреччині. Напередодні Руслана провела зустріч з дітьми та дорослими, евакуйованими з України.

«Це неймовірно! Я особисто відвідала та обійняла евакуйованих дітей. Заспівала разом з ними. Діти у безпеці та почуваються чудово! Вони на морі, а не під ракетами. Завдяки проекту «Дитинство без війни» діти мають майбутнє. А значить, Україна має майбутнє!», – прокоментувала співачка.

Також в рамках заходу відбувся благодійний ярмарок. Українські майстрині представили свої вироби, щоб передати виручені кошти на організацію цікавого дозвілля дітей з України в Туреччині.

Благодійний захід Antalya supports Ukraine відбувся за сприяння головного спонсора проекту «Дитинство без війни» Руслана Шостака, консульства України в Анталії та громад «Українське культурно-мистецьке об’єднання», «Українська родина» і «Середземноморське об’єднання українців».

«Наша мета отримати максимальну підтримку не лише проекту «Дитинство без війни», але і України в цілому. Ми на своєму рівні робимо все можливе, щоб світ мав актуальну інформацію про події в нашій державі, сприяв вирішенню болючих питань. Не можна допустити, аби люди звикали до війни в Україні, аби інші новини відсували її на другий план. Україна сьогодні втілює все цивілізоване суспільство. Тому перемога, яку ми виборюємо, важлива для світу. А для нас важливо, щоб наші діти знаходились у безпеці. Бо саме їм розбудовувати Україну після перемоги», – прокоментував Руслан Шостак.

«Перш за все, хочу подякувати Турецькій Республіці за прийом наших дітей та надане сприяння під час їхнього перебування в цій дружній країні. Окремі слова вдячності висловлюю меценату та українському бізнесмену Руслану Шостаку за всебічну підтримку наших діток, а також всім, хто сьогодні долучився до організації та взяв участь в сьогоднішньому заході. Війна в Україні, спричинена збройною агресією росії, триває. Але так само триває і героїчна оборона та боротьба нашої країни. Сьогодні Україна бореться не лише за майбутнє свого народу, а й відстоює цінності всього цивілізованого світу. Для нас майбутнє – це наші діти, а найбільша цінність – життя. Тому бачити сьогодні усміхнені обличчя наших дітей і знати, що вони в безпеці – найбільша радість для всіх нас», – додав посол України в Турецькій Республіці Василь Боднар.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку