Як Ашан своїм проектом “Всім добра від Бобра” допомагає клієнтам відчути себе благодійниками

Як Ашан своїм проектом “Всім добра від Бобра” допомагає клієнтам відчути себе благодійниками

23.12.2021 12:03
  1258
rau

Цього року на полицях Ашан вперше “завелися” плюшеві бобри. Знайомтеся, це Марко – благодійна іграшка, яку компанія спеціально виготовила для того, щоб започаткувати нову традицію – дарувати дітям на новорічні свята іграшку, яка вчитиме малечу допомагати іншим.

На фото реальна львівська дівчинка Вікторія та її цьогорічне послання Святому Миколаю. А нижче дійсна історія, яку розказали в Ашан.

…Листа Святому Миколаю маленька Вікторія написала заздалегідь. 8-річна львів”янка попросила смарт песика для себе, піжаму для братика Гордія, новорічні прикраси.

Мама дівчинки працює в Ашан, тож подарунки діти традиційно обирали з каталогу компанії. Коли дитина натрапила на сторінку, присвячену Бобру Марку, почала цікавитися, що це за іграшка.

– А ми з ним схожі. У нас в обох один зубчик виріс зверху, – тут же помітила дівчинка.

Мама розказала їй про Бобра Марка. Як він мандрує світом, аби творити добро. Що частина грошей з кожної покупки піде на лікування дітей, хворих на цукровий діабет. Історія справила неабияке враження на дівчинку. І вона вирішила змінити свого листа.

– Мам, я хочу попросити в Святого Миколая ще й Бобра Марка, аби назбирати багато грошей для хворих діток, –  сказала Вікторія і дописала ще кілька рядків вже іншим фломастером. Для певності прикрасила листа кількома наклейками з каталогу. Аби Святий точно знав, де шукати Бобра Марка.

“Миколай” листа прочитав і загадане Вікторією виконав.

– Знаєте, багато дорослих не помічають, що в нашого Бобра Марка немає одного зубчика. Але діти бачать цю його особливість одразу, – з посмішкою розказує директорка Людських Ресурсів Ашан Марта Труш.

– Бобер – це традиційна новорічна благодійна іграшка у мережі Ашан. Цього року Україна також долучилася до цієї акції і почала продавати бобрів у себе. Кожного року Ашан розробляє концепт нової іграшки. Це завжди Бобер, але різних професій. Нині – це Бобер-мандрівник. В Україні його звуть Марко. Кожен герой так чи інакше презентує рік, що минув. Наприклад, в 2020-му Угорщина створила бобрів-медиків. Нині світ живе в очікуванні подолання пандемії і мріє про подорожі, тож у нас з’явився Бобер-мандрівник.

Наша ідея – зробити це родинною новорічною традицією. Кожен рік – новий бобер. За своє дитинство малеча назбирає колекцію, яка буде нагадувати їм про кожен Новий рік, про те, що робити добрі справи – це зовсім не складно.

10% від проданої іграшки компанія спрямовує на благодійність. Кожна країна присутності Ашан на власний розсуд вирішує, кому передати кошти. Україна цьогоріч обрала ендокринне відділення Охматдиту.

– За останнє десятиріччя кількість хворих дітей віком до 6 років збільшилася втричі! – розказує завідуюча відділенням Наталія Погадаєва. – Захворювання перетворюється на «неінфекційну пандемію». Ендокринологи працюють з чутливими темами: 80% усіх ендокринних захворювань — орфанні. Близько 75% пацієнтів відділення – це діти з інвалідністю. Всім нашим ендокринологам доводиться виявляти неабияку чуйність, щоб створити доброзичливу та оптимістичну атмосферу. І маємо сказати: їм це вдається. Коли до нас звернувся Ашан з пропозицією присвятити свою цьогорічну акцію нашим діткам, ми з радістю підтримали. Адже головний її герой – Бобер Марко також особливий персонаж, як і наші пацієнти.

Після новорічних свят за виручені під час благодійної акції кошти придбають обладнання, необхідне для лікування маленьких пацієнтів відділення ендокринології поліклініки Охматдиту. Час долучитися до акції ще є.

На сайті Ашан також можна знайти лічильник придбаних іграшок.

Тож, як кажуть: Всім добра від Бобра!


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку