Великі плани: яким буде ТРЦ Вирлиця, якщо його добудують

Великі плани: яким буде ТРЦ Вирлиця, якщо його добудують

16.09.2021 08:15
  2155
Микола Маранчак

Що планують розмістити в ТРЦ Вирлиця на проспекті Бажана, якщо його добудують, та чому цього може не статися.

Цей текст доступний також російською мовою

Як повідомляє Liga.net, площа двоповерхового ТРЦ складе 90 700 кв. м (поки немає інформації, йде мова про загальну площу об’єкту чи про GLA). На нульовому рівні ТРЦ будуть розташовані ресторани, що виходять на фасад будівлі (на рівні зовнішніх терас). На першому поверсі розміститься торговельна галерея та продуктовий супермаркет площею 4850 кв. м, також частину площ займатимуть кафе.

На другому поверсі відкриється розважальна зона з атракціонами, кінотеатром на 12 залів, фуд-холом на 800 посадкових місць і фуд-кортом на 650 місць, а також скалодром. Її площа складатиме 10 210 кв. м. Загальна територія біля торговельного центру передбачає паркування на понад 600 машиномісць і зонами відпочинку для відвідувачів. Також в майбутньому ТРЦ Вирлиця запланований підземний паркінг на 1795 машиномісць.

Після відкриття другої черга загальна площа всього проекту складатиме 226 700 кв. м. З них непродовольчі магазини займуть 63 126 кв. м, продуктовий магазин – 4850 кв. м, культурно-розважальна складова – 15 000 кв. м, ресторани та кафе – 8900 кв. м. Також у другій черзі передбачений дев’ятиповерховий паркінг з підземною частиною на 3709 машиномісць.

Ділянка під забудову на озері Вирлиця. Фото: Михайло Погребиський

Нагадаємо, на початку 2020 року видання НВ з’ясувало, що новим інвестором проекту Вирлиця став фонд Каскад-Інвест Віталія Хомутинніка (також є співвласником ТРЦ Respublika Park). Тоді глава наглядової ради цього фонду Анатолій Шахновський підтвердив виданню цю інформацію (компанія, що володіє правами на оренду ділянки під забудову – Мрія-Інвест). Новий інвестор планував до кінця 2020 року зібрати необхідну дозвільну документацію для початку будівельних робіт. Але у березні цього року управління екології та природних ресурсів КМДА не змогло оцінити вплив попередніх робіт на навколишнє середовище і вказало, що потрібно провести додаткову процедуру оцінювання. Таким чином орендар земельних ділянок – Мрія-Інвест – не може проводити попередні роботи.

За оцінками девелопера Олег Салміна – колишнього власника земельної ділянки, на якій заплановано будівництво ТРЦ Вирлиця – інвестиції в будівництво проекту можуть сягнути $150-200 млн.

Читайте також –

Дванадцять гектарів урбаністики: у Хмельницькому будують сучасний багатофункціональний комплекс Urban Street (+фото)


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку