Економіка карантину: в Україні продажі одягу скоротилися на 58% за рік, а побутової техніки – на 15%

Економіка карантину: в Україні продажі одягу скоротилися на 58% за рік, а побутової техніки – на 15%

20.05.2021 08:15
  738
Микола Маранчак

Загальне падіння продемонстрували всі види роздрібної торгівлю, включно з електронною комерцією. Виключенням стали продукти харчування, продажі яких зросли на 5% рік.

Такі дані наводить дашборд q.rating.zone, який об’єднує статистичні дані з офіційних джерел державних органів влади, які показують стан української економіки в період карантину. Зокрема, тут можна відстежити стан роздрібної торгівлі в різні періоди карантину по різним сегментам товарів. Останні цифри статистики представлено на 1 квітня, тобто станом на 433 день карантину.

Так, загальні обсяги продажів продуктів харчування через касовий апарат у квітні склали 13,5 млрд грн, що на 5% більш, ніж у 2020 році. Менше стали витрачатися українці на електроніку та побутову техніку – загальні обсяги квітня досягли 1,3 млрд грн, що на 12% менше в попередній період.

Значно впали продажі одягу і взуття в Україні – до 0,3 млрд грн, що на 56% менше навіть в карантинний квітень 2020 року. Падіння продемонстрували, в тому числі товари для доме та будівництва – мінус 14% при сумі 2,6 млрд грн загальних продажів.

Цікаво, що на 15% зменшилися також обсяги електронної торгівлі. Дашборд фіксує продажі на суму 1,3 млрд грн.

При цьому середній чек в березні 2021-го на продукти харчування склав 146 грн без ПДВ, на товари для дому та будівництва – 302 грн, одяг та взуття – 994 грн, на електроніку та побутову техніку – 2665 грн. На онлайн-майданчиках середній чек складав 936 грн. На ліки українці витрачали в середньому 178 грн.

Нагадаємо, на дашборді q.rating.zone представлено більше 30-ти різних показників, що відображають стан української економіки в період пандемії, в тому числі про стан захворюваності COVID-19, міграційних та демографічних процесах, зайнятості населення та багато іншого. Дані наводяться, починаючи з 1 жовтня 2019 року, і оновлюються в міру надходження нової інформації.

Читайте також

Топ-10 трендів, які будуть впливати на продуктовий рітейл в 2021 році – дослідження McKinsey


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку