Довгоочікувана угода: Василь Хмельницький купить третину акцій ТРЦ Ocean Plaza

Довгоочікувана угода: Василь Хмельницький купить третину акцій ТРЦ Ocean Plaza

06.12.2019 12:54
  170
Ukrainian Retail Association

Український бізнесмен і засновник UFuture Василь Хмельницький купує 33,5% одного з найуспішніших київських ТРЦ – Ocean Plaza.

Цей матеріал доступний російською мовою

Як пише портал НВ Бізнес, зараз угода знаходиться на завершальному етапі. «Ми очікуємо узгодження концентрації пакета акцій з боку Антимонопольного комітету України. Впевнені, що складності ця процедура не викличе», – йдеться в письмовій відповіді Василя Хмельницького на запит видання. Раніше повідомлялося, що АМКУ планує розглянути це питання вже 12 грудня.

При цьому бізнесмен зазначив, що рішення придбати 33,5% акцій ТРЦ було прийнято в тому числі тому, що він добре знайомий з цим об’єктом. «У 2012 році ми з партнерами продали ТРЦ Ocean Plaza. Продали, я вважаю, дуже вдало зважаючи подальше падіння вартості активу через загальний обвал на ринку нерухомості. Нещодавно з’явилася можливість знову придбати частку в об’єкті на досить вигідних умовах», – каже він.

За словами Василя Хмельницького, склад власників активу змінився: 20% придбала компанія британського бізнесмена Rodney Coffey, 13,35% – компанія іншого британського підприємця Colin Laird. UFuture ініціював переговори з цими компаніями, і спочатку вдалося домовитися з одним, а потім і з іншим британцем про продаж.

«Вважаю угоду вдалою, так як на ринку спостерігається стійкий тренд до зростання вартості подібних об’єктів. Рітейл не є профільним напрямком для нашої компанії. Не виключаю, що з часом ми ТРЦ перепродамо. Такі прецеденти вже були. Наприклад, одне з київських підприємств ми продавали, потім викуповували з великим дисконтом, а потім знову продавали», – повідомив Хмельницький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переговори про продаж ТРЦ Ocean Plaza йдуть з 2018 року. Крім Василя Хмельницького, серед потенційних покупців називалися інвестиційна компанія Dragon Capital і бізнесмен Вагіф Алієв, який будує поруч з Ocean Plaza інший великий ТРЦ – Ocean Mall.

За матеріалами: НВ Бізнес

Читайте також – 

Огляд новин ТРЦ: Blockbuster Mall, Ocean Plaza, Арена-Сіті, ЦУМ, Retroville та інші


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку