Найкращі українські заклади 2019 року за версією ресторанної премії «Сіль»

Найкращі українські заклади 2019 року за версією ресторанної премії «Сіль»

02.12.2019 10:20
  430
Ukrainian Retail Association

Національна ресторанна премія «Сіль» визначила переможців у 18-ти номінаціях, в тому числі у двох нових – «Найкращий винний бар» і «Найкращий азійський ресторан».

Цей матеріал доступний російською мовою

Як пише портал The Village, визначали переможців у кілька етапів: спочатку залучені експерти премії обрали лонг-лист, а згодом 31 член журі проголосував за найкращі заклади в окремих категоріях – відвідавши їх заздалегідь п’ять разів. Серед членів журі цього року – шеф-кухарі Євген Клопотенко та Юрій Ковриженко, бренд-шеф мережі закладів Сільпо Марко Черветті, засновник Ulichnaya Eda Роман Тугашев та архітектор Олег Волосовський. Ще одне нововведення – переможці минулого року не могли взяти участь в цьогорічній премії. Детальніше про процедуру визначення переможців можна прочитати за посиланням. Ми ж пропонуємо ознайомитися з переможцями премії у всіх 18-ти номінаціях.

Відкриття року – «Рыночные отношения» (Дніпро)

У номінації «Відкриття року» визначали найкращий ресторан, який відкрили між 2 березня 2018-го і 25 квітня 2019 року. Переможець – заклад «Рыночные отношения», розташований у Дніпрі навпроти Менори. Раніше його також номінували на премію «Пальмова гілка» за найкращу нову концепцію. Окрім того, ще одну нагороду за відкриття року, визначену читачами медіа Bit.ua, вручили харківському закладу «Мысли вслух». Торік у категорії відзначили ресторан Mimosa Brooklyn Pizza.

Ресторан з найкращою винною картою – Vino e Cucina (Київ)

За винну карту відзначили київський заклад Vino e Cucina на Лук’янівці від мережі La Famiglia. Організатори описують критерії як «професіоналізм шеф-сомельє, наявність широкого вибору колекційних вин і винної карти середнього цінового сегменту, а також грамотне поєднання кухні з колекцією напоїв». У 2018-му в категорії здобув перемогу одеський ресторан Bernardazzi.

Найкращий м’ясний ресторан – Beef (Київ)

Ресторан Beef Meat & Wine назвали найкращим у категорії. Нещодавно заклад на вулиці Шота Руставелі відзначив дев’ятий день народження. У 2018-му в цій категорії перемогу здобув стейкхаус Goodman.

Найкращий рибний ресторан – Odessa (Київ)

Рибний ресторан Odessa напроти палацу «Україна» – найкращий у категорії. Це вже друга перемога закладу від власників ресторану Spicy NoSpicy в номінації. Торік у категорії переміг інший київський заклад Catch Seafood Restaurant.

Найкраще міське кафе – Dizyngoff (Одеса)

Одеське міське кафе Dizyngoff – найкращий заклад у номінації, яку описують як «заклад громадського харчування з невеликим (у порівнянні з рестораном) асортиментом страв, який реалізує алкогольні та безалкогольні напої, булочні і кондитерські вироби». У 2018 році перемогу в категорії здобув київський заклад «Жизнь замечательных людей».

Найкращий ресторан української кухні – «Канапа» (Київ)

Флагманський ресторан «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» «Канапа» на Андріївському узвозі – найкращий у категорії ресторанів української кухні. У 2018-му найкращим назвали ресторан «Хуторець на Дніпрі» на Набережно-Хрещатицькій.

Найкращий ресторан національної кухні – «Чічіко» (Київ)

Ресторан грузинської кухні «Чічіко» назвали найкращим у категорії. Заклад розташований на вулиці Ярославів Вал, торік у цій номінації перемогу здобув інший ресторан власників – в’єтнамська бістрономія Chang.

Найкращий ресторан азійської кухні – Spicy NoSpicy (Київ)

Заклад паназійської кухні Spicy NoSpicy – переможець у номінації, яку ввели цьогоріч. Ресторан від власників іншого переможця – Odessa – відкрили у вересні 2018 року, відповідає за нього шеф-кухар Юрій Приємський.

Найкращий паб – Varvar Bar (Київ)

Varvar Bar від українського крафтового виробника Varvar – найкращий у номінації. Номінація більше орієнтована на заклади, які здебільшого сфокусовані на пивній карті, але при цьому інколи можуть подавати гостям алкогольні та безалкогольні напої. Торік найкращим назвали дніпровський заклад «Кеды искусствоведа».

Найкращий винний бар – Win Bar (Київ)

Винний бар Win Bar – найкращий у ще одній новій категорії. Заклад на Подолі відкрили торік, серед його особливостей інтер’єр від YOD Design та велика винна карта.

Найкращий бар – Benedict Daily Bar (Харків)

Харківський заклад Benedict Daily Bar – найкращий у категорії барів. Формат бару організатори визначають як «алкогольні напої у 70% структури меню». Передав премію переможець минулого року, київський бар Parovoz Speak Easy.

Найкращий пивний ресторан – This is Пивбар (Київ, вулиця Тростянецька)

У категорії оцінюють ресторани з власною пивоварнею чи широким асортиментом якісного пива. Торік переможцем стала «Солом’янська броварня» на Солом’янській площі.

Найкраща кондитерська – Milk Bar

Кондитерська Milk Bar на Шота Руставелі – найкраща у номінації. Серед іншого судді премії звертали увагу на асортимент десертів та авторських страв. Таким чином Milk Bar перервав серію з двох перемог київської мережі Honey.

Найкраще кафе-пекарня – «Живий хліб» (Львів)

Львівську пекарню «Живий хліб» визнали найкращою у номінації. Це мережа закладів, яка спеціалізується на випічці на біозаквасках та італійському борошні. Торік у категорії відзначили пекарню Bakehouse з магазину goodwine.

Найкраща кав’ярня – Foundation Coffee Roasters (Одеса)

Одеський комплекс Foundation Coffee Roasters, що об’єднує кав’ярню та обсмажувальний центр, визнали найкращим у категорії. Таким чином «бронзову сковорідку» перевезли з Києва до Одеси – протягом двох останніх років найкращою кав’ярнею України називали заклади мережі ONE LOVE coffee.

Ресторан при готелі – Comme Il Faut (Київ)

Французький ресторан Comme Il Faut у готелі Intercontinental у Києві назвали найкращим у категорії. Головними критеріями в номінації є наявність у готелі щонайменше 25 номерів та авторські страви від шеф-кухаря. Попередній переможець – Vogue Cafe Kiev у готелі Fairmont Grand Hotel.

Найкращий заміський ресторан – Fabius (Київ)

Найкращий у номінації ресторану за межами міста – комплекс Fabius на Столичному шосе. Торік у категорії відзначили ресторан Terrace у селі Стрілки у Львівській області.

Найкращий стріт-фуд – «Божественный тако» (Одеса)

Заклад «Божественный тако» на «Міському ринку їжі» в Одесі здобув перемогу у номінації за найкращу вуличну їжу. Торік перемогу в номінації здобув заклад Furgoneta.

За матеріалами: The Village

Читайте також – 

Стрітфуд, крафт і кадровий голод: чим живе ресторанний бізнес в світі та Україні


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку