NOVUS впроваджує каси самообслуговування (+фото)

NOVUS впроваджує каси самообслуговування (+фото)

07.12.2017 08:45
  2084
Виктор Нагорский

Зараз каси самообслуговування працюють тільки в одному київському магазині NOVUS, але в планах компанії встановити їх ще в 14 торгових об’єктах мережі.

Давно використовувана в іноземних і деяких українських роздрібних мережах технологія Self-checkout тепер доступна і для покупців мережі NOVUS. Перші каси самообслуговування в мережі недавно були встановлені в одному з найбільших магазинів рітейлера – гіпермаркеті на вул. Здолбунівській, 7-Г в Києві. Найближчим часом вони запрацюють ще в одному столичному супермаркеті NOVUS, що розташований біля станції метро Лісова.

Як уточнили RAU в компанії, рішення впроваджувати технологію в магазинах мережі було прийнято лише після детального аналізу переваг і потреб клієнтів NOVUS. Однією з головних завдань при запуску послуги було зробити термінали самообслуговування максимально зручними і скоротити час перебування покупця на касі.

«Каси самообслуговування – це хороший приклад довірчих взаємин між покупцем і магазином. Поки що ми запустили каси тільки в одному магазині, але в планах компанії встановити каси самообслуговування ще в 14 магазинах мережі», – говорить операційний директор мережі NОVUS Олексій Панасенко.

У компанії вважають, що така опція буде максимально зручною для тих, хто хоче купити невелику кількість товарів і не стояти в черзі. Втім, вже в перші дні після впровадження нового сервісу, багато клієнтів NOVUS використовували термінали самообслуговування для здійснення покупок, навіть незважаючи на відсутність черг на звичайних касах.

На касах самообслуговування покупець може самостійно сканувати обрані товари за допомогою вбудованого сканера, упаковувати покупки і оплачувати їх зручним для нього способом. У той же час, в залі з терміналами постійно працює кілька консультантів, які готові детально розповісти про роботу послуги.

Втім, розібратися в нюансах використання кас власноруч не складно. Термінали обладнані електронним каталогом з простим меню. Всі товари вказані з фотографіями, що значно спрощує пошук. Необхідні для використання кас дії, прописані на екрані. Крім того, термінали оснащені голосовими і відео-підказками.

«На касах самообслуговування NOVUS можна оплатити покупки як готівковим, так і безготівковим розрахунком. Є можливість часткової оплати карткою, а другої частини – готівкою. Також наші каси приймають подарункові сертифікати, карти лояльності та видають здачу. Тобто в касах самообслуговування присутні всі стандартні послуги», – уточнює директор департаменту інформаційного менеджменту мережі NOVUS Андрій Романенко.

Після сканування товарів і оплати покупки, термінал видає чек і здачу.

Для впровадження технології Self-checkout NOVUS замовляв обладнання однієї з провідних компаній iSCAN EASY виробництва німецької DieboldNixdorf. Технічну підтримку сервісу забезпечує литовська група компаній UVS Group, яка розробляла рішення спеціально для NOVUS.

Суму інвестицій в нове обладнання в NOVUS не розголошують, однак за інформацією RAU, вартість одного терміналу самообслуговування, встановленого в супермаркеті, може досягати $20 000 без урахування витрат на розробку персоналізованого рішення.

Нагадаємо, NOVUS представлений на українському ринку з 2008 року. З тих пір мережа магазинів компанії виросла до 34 маркетів загальною площею понад 170 000 кв. м. Компанія розвиває торгові об’єкти різних форматів площею від 800 до 7 000 кв. м, в тому числі – франчайзингові. За підсумками 2016 року мережа увійшла в ТОП-10 провідних рітейлерів України за обсягом товарообігу. Виручка рітейлера в минулому році склала 7,1 млрд грн, що більш ніж на чверть перевищило аналогічний показник за 2015 рік.

Нещодавно компанія залучила кредит на суму в $25 млн від Європейського банку реконструкції та розвитку. Ці кошти рітейлер планує направити на фінансування розширення мережі NOVUS, яка має намір до кінця 2018 року відкрити новий логістичний центр і десять нових магазинів в Києві та Київській області.

Читайте також –

Як виглядає перший франчайзинговий NOVUS Експрес в Київській області (фото)


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку