Зроби сам від Сільпо: мережа тестує каси самообслуговування (+ фото)

Зроби сам від Сільпо: мережа тестує каси самообслуговування (+ фото)

05.06.2018 12:43
  1504
Ukrainian Retail Association

В рамках пілотного проекту в Сільпо обладнали два київських супермаркети зонами самостійної оплати товарів.

Як пише портал UBR з посиланням на прес-службу компанії, один магазин на Виноградарі обладнали п’ятьма «роботизованими» касами. У другому – в МФК Gulliver – встановили 8 пристроїв.

Слід зазначити, що Сільпо далеко не перший український рітейлер, який почав встановлювати каси самообслуговування на своїх об’єктах. Мережа Велика Кишеня запустила аналогічний проект ще в 2013 році. А нещодавно подібні зони почали використовувати в мережі NOVUS та АТБ.

Незважаючи на це, в Сільпо поки не впевнені, що час магазинів без касирів в Україні настав і поки не збираються розширювати проект на інші супермаркети. «Це пілотний проект. При його розробці ми вибирали магазини в різних районах: спальний і центр. Так ми зможемо зрозуміти, як люди реагують на «самокаси», наскільки їм зручний такий формат, і де краще в майбутньому нам відкривати каси самообслуговування», – пояснили в Сільпо.

Частково для цього найближчим часом за роботою зон самообслуговування буде стежити співробітник магазина. Він стане допомагати покупцям, а заодно наглядати за ними. Втім, і сама система обладнана деякими заходами безпеки.

«Гість сканує товар, складає його на контрольну платформу, вибирає зручний йому тип і завершує покупку. Всі контрольні платформи обладнані спеціальними датчиками, які дозволяють порівнювати відсканований і покладений на платформу товар», – пояснили в прес-службі.

Автоматичні каси можуть приймати до оплати як банківські карти, так і готівку. Для цього вони обладнані купюроприймачами та можуть видавати покупцеві здачу.

Джерело: UBR

Читайте також –

Сільпо обміняє сміття на бали: рітейлер запускає станцію з прийому вторсировини


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку