Призначення в рітейлі: Watsons, MD Fashion, Lavina Mall, LC Waikiki, MOYO та інші компанії

Призначення в рітейлі: Watsons, MD Fashion, Lavina Mall, LC Waikiki, MOYO та інші компанії

15.03.2018 08:15
  436
Виктор Нагорский

Які зміни відбулися на керівних посадах українських компаній сфери рітейлу та суміжних галузей. Призначення в рітейлі

Watsons

На посаду CFO компанії Watsons Україна був призначений Сергій Юренко. Як повідомили RAU в прес-службі компанії, офіційне призначення Сергія на пост фінансового директора Watsоns відбулося в кінці січня.

До приходу в компанію він обіймав аналогічну посаду в українському підрозділі великої німецької компанії-виробника засобів по догляду за шкірою Beiersdorf (бренди NIVEA, Eucerin, Florena, Labello та інші). Також в портфоліо Сергія робота фінансовим директором в українських офісах компаній Henkel (2013-15 роки) і Danone (2009-13 роки). У прес-службі Watsоns уточнили, що у нового CFO компанії дві вищі освіти (в сфері IT та фінансів), а також MBA Кінгстонського університету (Великобританія).

Амстор

Олексій Пашунов покинув посаду комерційного директора компанії Амстор Рітейл Груп, яку займав з жовтня 2015 року. Як стало відомо RAU, після звільнення з керуючої компанії мережі торгових центрів АМСТОР, Пашунов приєднався до команди українського підрозділу німецького рітейлера METRO, що управляє мережею з 23 центрів оптової торгівлі в різних регіонах України.

Відзначимо, що Пашунов працює в сфері комерційної нерухомості вже більше 10 років. До приходу в АМСТОР він займав різні посади в таких компаніях як JLL, CBRE, ТРЦ Respublika, Real Estate Holding та інших.

MOYO.ua

Генеральним директором мережі електроніки MOYO.ua став Андрій Барашенко, який раніше працював директором Lamoda в Білорусі. В iнтерв’ю RAU новий керівник MOYO.ua розповів, що серед його першочергових завдань на новій посаді будуть розробка стратегії компанії на наступні 5 років, поліпшення фінансових показників, більш чітке позиціонування MOYO.ua, отримання більшої ролі на ринку споживчої електроніки протягом 5 років та інші.

Крім цього, Барашенко повідомив, що в 2018 році компанія продовжить роботу над розробкою нового формату магазинів, а також буде інвестувати в поліпшення сервісу (Customer Experience) та IT-інфраструктуру. «Також на порядку денному апгрейд логістичного ланцюжка. Ще одна важлива мета на 2018 рік – поліпшення механіки роботи з нашоїю лояльною базою клієнтів», – уточнив топ-менеджер.

Нагадаємо, в кінці минулого року посаду генерального директора MOYO покинув Дмитро Басов, який очолював мережу протягом п’яти років.

Lavina Mall

Посаду керівника відділу оренди торгово-розважального центру Lavina Mall залишила Людмила Віліщук. Вона очолювала департамент оренди найбільшого в країні ТРЦ близько року, а до цього працювала в компанії NAI Ukraine, займаючись брокеріджем. З новим місцем Віліщук не визначилася, а її посада в торгово-розважальному центрі поки залишається вакантною.

Нагадаємо, ТРЦ Lavina Mall відкрився в грудні 2016 року на вул. Берковецькій, 6Д в Києві. Торгово-розважальний центр загальною площею 170 000 кв. м і орендною в 127 000 кв. м є найбільшим діючим ТРЦ в Україні з найбільшим критим розважальним парком в Європі Galaxy загальною площею 20 000 кв. м.

MD Group

Генеральним директором компанії MD Fashion, одного з найбільших fashion-рітейлерів в Україні, призначено Марека Мачейко (Marek MACIEJKO). Згідно з інформацією в мережі Linkedin, Марек має багаторічний досвід в сфері роздрібної торгівлі. До приходу в MD Fashion він близько півтора року займав пост СЕО в компанії Noriel – найбільшому гравцеві ринку іграшок в Румунії, що об’єднує близько 50 магазинів. Крім того, в його портфоліо також значиться робота на керівних посадах в польських компаніях WEMA S.A., KOMEX S.A. (дитячі магазини 5.10.15) Eastbridge Group (бренди Smyk, Empik), а також польському підрозділі шведського гіганта IKEA.

Нагадаємо, в минулому році в MD Fashion відбулися істотні кадрові зміни. Зокрема, пост СЕО компанії покинула Іоланта Анна Бурдун (Jolanta Anna Burdun), яка очолювала MD Fashion із серпня 2015-го. Тоді в компанії відмовилися коментувати причини звільнення топ-менеджера, проте один зі співрозмовників RAU, знайомий з ситуацією, розповідав, що причиною стали «незадовільні результати і зміна вектора розвитку».

ЕКО маркет

Керівником HR-департаменту мережі магазинів ЕКО маркет призначена Олена Герасименко, яка раніше працювала в мережі Prostor. Як уточнили в прес-службі компанії, на цій посаді вона змінила Євгена Реброва, який залишив компанію після року роботи. До приходу в ЕКО маркет Герасименко займала посади директора департаменту персоналу (до травня 2016-го) і керівника проектного офісу (до березня 2017-го) в компанії Стиль Д, що розвиває в Україні мережу магазинів Prostor. В одній з найбільших в країні мереж drogerie-магазинів Олена пропрацювала понад 4,5 роки – з серпня 2013 року по березень 2017-го.

До роботи в рітейлі, Герасименко керувала HR-департаментом в групі промислових і комерційних підприємств Поліпром (2011-12 роки) і компанії AVITO (2007-10 роки). Освіту за фахом “Менеджмент організацій” отримала в Дніпровському національному університеті.

LC Waikiki

Наталія Бивалова пішла з українського підрозділу турецького fashion-рітейлера LC Waikiki. Вона пропрацювала в компанії 4,5 роки – з листопада 2013-го. Починала на посаді другого керуючого магазину, потім – першого керуючого. Далі у неї був досвід відкриття магазинів LC Waikiki та навчання директорів в Білорусі, а також робота в головному офісі в Стамбулі як Leasing Specialist. Протягом останніх двох років Наталія Бивалова займала пост менеджера з розвитку і маркетингу LC Waikiki в Україні. З новим місцем роботи Наталія поки не визначилася.

Нагадаємо, в Україні компанія представлена ​​з 2013 року, а зараз мережа LC Waikiki в країні об’єднує 21 магазин. При цьому в LC Wаikiki заявили про плани запустити в Україні інтернет-магазин, а також розширити українську мережу до 27-ми торгових точок вже поточної навесні. До 2023 року компанія планує об’єднувати 60 торгових об’єктів в Україні.

Нова пошта

Нова пошта ввела нову управлінську посаду — директора з корпоративної культури — і призначила на неї відомого російського бізнес-консультанта Костянтина Харського. Як повідомила прес-служба логістичного оператора, це рішення було обумовлено значним зростанням штату працівників Новa пошта, планами щодо збільшення кількості відділень протягом 2018 року і орієнтиром на формування сервісного підходу за міжнародними стандартами на всіх рівнях компанії.

Костянтин Харський, коментуючи своє призначення, сказав, що його головним завданням на посаді буде формування в Нова пoшта сервісно-орієнтованої корпоративної культури. «Ми розуміємо, що попереду багато завдань, але притаманна компанії відкритість, готовність до змін і орієнтація на сервісність світових компаній-лідерів в різних галузях надихають на розвиток і розкриття потенціалу кожного нашого працівника в корпоративному середовищі Нова пoшта. Я вже вивчаю внутрішні запити персоналу компанії, прислухаюся до порад тих, кому є що сказати, і розробляю індивідуальну стратегію для розвитку корпоративної культури», – підкреслив Харський.

VOVK

Напрямок маркетингу українського бренду жіночого одягу VOVK очолила Катерина Остапенко. Як уточнили в компанії, призначення Катерини на посаду директора з маркетингу відбулося в кінці 2017 року. До переходу в VOVK вона була головним маркетологом в мережі дитячих магазинів Kid’s Republic, де також займалася SMM і PR.

В коментарі RAU новий директор з маркетингу VОVK розповіла, що її головним завданням в компанії буде розробка стратегії просування бренду та її втілення.

«Бренд VОVK вийшов на новий рівень і стрімко розвивається, тому інструменти і способи донесення інформації використовуються найсучасніші. Для мене важливо тримати руку на пульсі та бути в курсі останніх подій, особливо в сфері digital маркетингу», – підкреслила Катерина Остапенко.

Нагадаємо, за 6 років існування VОVK вдалося відкрити студії в Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові та інших найбільших містах України. Мережа магазинів бренду об’єднує вже 26 торгових точок в країні.

Читайте також –

Призначення в рітейлі: Fozzy Group, Irene Bukur та інші компанії


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку