Кому належать 10 найбільших мереж фаст-фуду в Україні

Кому належать 10 найбільших мереж фаст-фуду в Україні

11.10.2018 08:10
  10332
Ukrainian Retail Association

Скільки закладів об’єднують і кому належать мережі McDonald’s, Крила, Пузата Хата, FreshLine, Salateira, KFC, та інші.

За даними компанії Pro-Consulting, обсяг українського ринку фаст-фуду в 2017 році оцінювався приблизно в $490 млн. Найбільше точок швидкого харчування знаходиться в Києві. Трохи менше – в Харкові, Дніпрі та Одесі.

Портал БізнесЦензор зібрав інформацію про те, кому належать найбільші мережі ресторанів швидкого харчування в Україні. У рейтинг видання увійшли компанії, що об’єднують понад 10 точок продажів. Серед них Fast Food Systems, McDonald’s, Крила, Пузата Хата, FM Group, FreshLine, Печена картопля, Salateira, KFC, Два Гуся. RAU публікує адаптовану версію матеріалу.

Fast Food Systems

Рік заснування: 1998

Кількість закладів в Україні: понад 220 під брендами Піца Челентано, Картопляна Хата і ЯПІ

Засновники і власники: львівські бізнесмени Марк Зархін, Олександр Поздняков та Ігор Шевельов. Вони також є співвласниками ресторанів Кумпель, Ресторація Бачевських, Голодний Микола, Сало.

McDonald’s

Рік заснування: 1940, перший заклад в Україні – 1997

Кількість закладів: 87

Засновники і власники: компанія була заснована братами Діком і Маком Макдоналдами, а зараз майже 100% її акцій знаходяться у вільному обігу. Діяльність українських ресторанів здійснюється від імені компанії «МакДональдз Юкрейн Лтд», яка на 100% належить McDonald’s Corporation.

Крила

Рік заснування: 2011

Кількість закладів: 43

Засновники і власники: компанію заснував власник агрохолдингу Миронівський Хлібопродукт Юрій Косюк. У 2015 році співвласником мережі став Олексій Попов – він значиться кінцевим бенефіціаром компанії Чікен Київ, яка розвиває мережу Крила.

Пузата Хата

Рік заснування: 2003

Кількість закладів: 33

Засновники і власники: володіє мережею український бізнесмен і колишній нардеп від партії Народний Фронт В’ячеслав Костянтинівський. Він також володіє мережею Carte Blanche (ресторани MurMur, C H I, Марокана та інші) і активами в інших сферах бізнесу.

FM Group

Рік заснування: 2001

Кількість закладів: групі належать ресторани Tarantino family, в яку входять мережі закладів Олів’є, Дрова, Варенична, Смачна Картопля, Папа Джон, Муракамі, Рукола, Tarantino, Кофе Тайм та інші – всього близько 30 закладів в Києві.

Засновники і власники: за даними системи YouControl, співвласником Tarantino є Володимир Володарський і сейшельська офшорна компанія Кенсол Інтернешнл.

FreshLine

Рік заснування: 2009

Кількість закладів: 35

Засновники і власники: харківський підприємець Вадим Бортник.

Печена картопля

Рік заснування: 2000

Кількість закладів: 16

Засновники і власники: в Україні ТМ Печена картопля належить компанії Агро-Дом, бенефіціарами якої вказані Андрій Конончук, Владислав Кирпань, Юрій Науменко та Сергій Чепуний.

Salateira

Рік заснування: 2011

Кількість закладів: 15

Засновники і власники: перший ресторан підприємець Олександр Савілов відкрив разом з Євгеном Рубаном, який пізніше вийшов з бізнесу. Серед засновників з часткою в 33,4% значиться Павло Слободянюк. Ще третина бізнесу належить матері Олександра Савілова – Ірині Іванчик.

KFC

Рік заснування: перший ресторан KFC відкрився в 1965 році у Великобританії, а в Україні мережа представлена ​​з 2012-го

Кількість закладів: 15

Засновники і власники: власник бренду Kentucky Fried Chicken – ресторанна корпорація Yum! Brands Inc зі штаб-квартирою в Луїсвіллі (США). В Україні ресторани бренду розвиває кілька франчайзингових партнерів Yum! Brands Inc, серед яких Українська харчова компанія (входить в групу PNN Group) і Глобальна ресторанна група – Україна, власниками якої виступають Бериліом Інвестменстс Лімітед (Кіпр) і Глоубал Ресторант Груп Лтд (Кайманові острови).

Два Гуся

Рік заснування: 1998

Кількість закладів: 13

Засновники і власники: мережа ресторанів швидкого харчування Два Гуся входить в корпорацію Омекс. Власники Омекс – київські підприємці Валерій Вдовенко, Юрій Вдовенко та Микола Синиця.

За матеріалами: БізнесЦензор

Читайте також –

Ресторатор Юрій Колєснік: Чим більше ти контролюєш – тим менше заробляєш


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку