Мережі Колібріс та Наш край готуються до злиття – АМКУ

Мережі Колібріс та Наш край готуються до злиття – АМКУ

25.04.2018 01:19
  497
Ukrainian Retail Association

Операція по злиттю торгових мереж Колібріс та Наш Край очікує остаточного затвердження Антимонопольним комітетом України (АМКУ).

Як пише Новое Время з посиланням на прес-службу АМКУ, відомство розглядає справу про придбання компанією Bronberry Development Inc. і Cremnos Investments Corp. контролю над компанією Холдинг Рітейл Лтд. В Антимонопольному комітеті зазначають, що ця концентрація здійснюється на ринках роздрібної торгівлі переважно продовольчими товарами в Івано-Франківській та Рівненській областях.

Як повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, за даними Єдиного держреєстру кінцевим бенефіціаром компаній-покупців є власник мереж Наш Край і Spar в Україні – Джеймс Джиліан Терезія. А Холдинг Рітейл Лтд. спільно з львівською компанією з управління активами Карпати-Інвест, володіє Торговим домом Аванта, що виступає оператором торгових мереж під брендами Колібріс, 555 та АВС Маркет.

Інформацію про злиття двох операторів, що працюють на роздрібному продовольчому ринку за схемою франчайзінгу, Інтерфаксу підтвердили два джерела, знайомі з ситуацією в компаніях. За їх даними, зараз угода «очікує остаточного рішення АМКУ».

У той же час в прес-службі компанії Volwest Group, яка здійснює стратегічне управління мережами Наш Край і Spar в Україні, не підтвердили, але і не спростували інформацію про плани об’єднати роздрібні бізнеси торгових мереж Колібріс, 555, Наш Край і Spar.

«У своїй господарській діяльності наша компанія дотримується всіх норм законодавства України. Ніяких дій по об’єднанню або злиттю не відбувається, оскільки такі дії чітко регламентовані чинним законодавством», – відзначили в прес-службі.

Торговий дім Аванта станом на вересень 2017 року керував 43 супермаркетами Колібріс у Волинській, Львівській, Рівненській, Житомирській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Вінницькій областях, а також трьома магазинами 555 і 18 – АВС Маркет.

Мережа супермаркетів Наш Край розвивається з 2001 року в трьох форматах: супермаркет, «магазин біля дому» та «експрес» торговою площею від 200 кв. м до 1 600 кв. м і асортиментом до 12 000 найменувань.

За даними веб-сайту Volwest Group, на березень-2018 мережа Наш Край нараховує понад 230 магазинів в 19 областях України.

Нагадаємо, про намір власника Торгового дому Аванта продати свої торгові мережі стало відомо ще влітку минулого року. За оцінками LIGA.net, вартість активу могла становити 100-150 млн грн, а основними претендентами на придбання мереж експерти називали АТБ і Fozzy Group. Пізніше стало відомо, що найбільша мережа дискаунтерів АТБ все ж зайняла частину магазинів Колібріс і 555. Однак сума угоди і точна кількість торгових об’єктів Аванта, які перейшли під управління АТБ, не повідомлялася.

За матеріалами: Новое Время

Читайте також – 

Огляд новин FMCG за березень: АТБ замість Сільпо, найбільший Ашан, WOG Market поза АЗК та інше


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку