Шведський стіл: як IKEA буде розвиватися в Україні

Шведський стіл: як IKEA буде розвиватися в Україні

13.09.2018 12:34
  833
Іван Зайцев

Топ-менеджер шведського меблевого гіганту IKEA розповів про терміни відкриття першої торговельної точки в Україні, запуск інтернет-магазину, розвиток в регіонах і нелегальну торгівлю продукцією компанії в країні.

Перший магазин, офіс та логістика

Як стало відомо раніше, свій перший магазин в країні IKEA відкриє в столичному торгово-розважальному центрі Ocean Mall. Як уточнив на прес-конференції в Києві Стефан Вановербеке, головний виконавчий директор IKEA Південно-Східна Європа, відкриття об’єкта заплановано на кінець літа 2019 року.

За його словами, магазин буде працювати в новому для компанії форматі city-store, який буде єдиним для всіх великих міст в Україні. У торговій точці будуть доступні функції доставки, а також самовивозу з пунктів видачі. Її площа складе 6 000 кв. м, а асортимент – близько 7 000 SKU. Роботу магазину буде забезпечувати близько 60 співробітників. Ще близько 60 працівників будуть зайняті в офісі та логістиці.

На першому етапі товар в Україну буде постачатися з логістичних центрів Польщі: це регіональний склад, звідки постачають товар в Сербію та інші країни регіону. Логістику буде забезпечувати зовнішня компанія: як доставку товарів в магазин, так і споживачам.

Вановербеке також звернув увагу на те, що зараз в Україні є багато точок, які нелегально продають продукцію компанії. «Ця ситуація не унікальна: таке є і на інших ринках. Але після офіційного виходу IKEA на ринок такі точки, як правило, зникають, тому що не можуть з нами конкурувати за ціною, якістю, асортиментом. Так що це нас не турбує», – заявив він.

Вихід на ринок, ціни, і плани розвитку

Представник IKEA також розповів, що юридичну особу в Україні компанія зареєструвала багато років тому – з перших спроб вийти на ринок. Українська дочка компанії відноситься до IKEA Group – найбільшого франчайзі бренду. Цікаво, що за словами Вановербеке, в Україні з моменту прийняття рішення до відкриття магазину пройде приблизно два роки, що буде рекордом для IKEA.

«Виходити в Україну саме зараз вирішили після розробки нового формату наших магазинів city-store. Як тільки його розробили і протестували, почали роботу над відкриттям магазину в вашій країні. Звичайно, наше рішення пов’язане з економічними, політичними та соціальними позитивними змінами в Україні. Корупція для нас неприйнятна, тому ми завжди працюємо чесно і прозоро. Відкриваємо магазин, відчуваючи підтримку влади міста і держави, різних комітетів і відомств», – підкреслив Стефан Вановербеке.

Що стосується цінової політики компанії в Україні, то за словами представника IKEA, вартість товару на всіх ринках відрізняється через особливості законодавства. «Тому будемо намагатися бути максимально гнучкими і доступними для українських споживачів», – сказав головний виконавчий директор IKEA Південно-Східна Європа.

Коментуючи подальші плани компанії, Вановербеке зазначив, що в перспективі компанію цікавлять міста-мільйонники, однак рішення про подальший розвиток мережі в Україні буде прийматися вже після відкриття першого магазину. «Будемо намагатися якомога швидше запустити інтернет-магазин. Але це теж після запуску першої точки», – додав топ-менеджер.

За його словами, стратегія компанії в онлайні полягає в продажі товару через офіційний сайт, не залучаючи інші ресурси. «Так що в Україні також будемо розвивати власний онлайн канал, а не співпрацювати з локальними ресурсами. IKEA розробляє нове рішення для свого e-commerce, більш ефективне, функціональне, доброзичливе для користувача. Саме цю систему і хочемо представити в Україні, тому запуск інтернет магазину трохи відкладається», – сказав Вановербеке.

Довідка. IKEА – одна з найбільших в світі роздрібних мереж з торгівлі меблями і предметами домашнього вжитку. Власниками IKEA Group є INGKA Holding B.V. і підконтрольні йому структури. IKEА Group є найбільшим в світі рітейлером товарів для дому з 355 магазинами в 29 країнах світу. У 2017 фінансовому році магазини IKEA Group відвідали 936 млн людей;

IKEA Південно-Східна Європа реалізує стратегію роздрібного бізнесу IKEA в Хорватії, Сербії, Румунії, Словенії та Україні. IKEA Південно-Східна Європа є частиною IKEA Group (Ingka Holding B.V.), найбільшого франчайзі IKEA в світі.

Читайте також –

Ігор Гут: Як прихід IKEA вплине на український ринок рітейлу


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Вже в цьому році в західному регіоні України відкриються три нових ТРЦ та розпочнеться будівництво ще трьох ТРЦ

Вже в цьому році в західному регіоні України відкриються три нових ТРЦ та розпочнеться будівництво ще трьох ТРЦ

На різних стадіях реалізації на заході країни знаходяться одразу шість проєктів нових торгово-розважальних центрів...
time icon  
  0
Усі новини ринку