Смачна угода. Хто купив дев’ять ресторанів у Дмитра Заходякіна

Смачна угода. Хто купив дев’ять ресторанів у Дмитра Заходякіна

31.07.2018 10:07
  6011
rau

Відомий київський ресторатор продав частину бізнесу. Покупці – співвласник Tarantino Володимир Володарський і ряд інших бізнесменів.

На українському ресторанному ринку завершена одна з найбільших угод. Дмитро Заходякін заявив про продаж п’яти ресторанів – The Bar, The Cake, The Burger, The Burger Mexico, SHO. Про це він написав на своїй сторінці в facebook. Як з’ясувала LIGA.net, раніше Заходякін також вийшов з числа власників мережі Пивна Дума, яка налічує чотири заклади в Києві.

За інформацією LIGA.net, частка Заходякіна перейшла його партнеру по бізнесу – співвласнику Tarantino (входить до складу найбільшої київської ресторанної групи Tarantino Family) Володимиру Володарському. Серед його партнерів можуть виявитися екс-заступники колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Денис Басс і Віталій Журавський.

The Burger Mexico

Мережа на продаж

“З 1 липня заклади THE і ресторан SHO продані та перейшли в управління новим власникам і новій команді. Ми сподіваємося, що вони зможуть зберегти та розвинути наше дітище, а ми, в свою чергу, отримали найвищу оцінку нашого бізнесу і необхідний ресурс для подальшого розвитку та нових перемог”, – написав Заходякін.

Дмитро Заходякін був співвласником хороших ресторанів, визнає комерційний директор мережі Світова карта (ресторани Buddha-Bar, il Molino, Маракеш, Міміно, Розгуляєво, Текіла Хаус та інші) Віталій Шадчнєв. SHO – елітний ресторан української кухні із середнім чеком 600-800 грн, в будівництво якого вклали не менше $1000 за один квадратний метр. «Ресторани THE виявилися дуже успішними і зробили Дмитру Заходякіну ім’я. Вони дозволили залучити аудиторію в Arena», – каже Шадчнев.

Зміни в числі власників та керівництві ресторанів почали відбуватися минулого року. Нинішню заяву ресторатора можна вважати фіналом цієї історії. Нинішні власники, принаймні частини компаній, які володіють закладами THE – Наталя Макарчук і громадянин Ізраїлю Володимир Володарський, свідчать дані держреєстру юросіб Міністерства юстиції.

Саме Володарського можна вважати основною сполучною гравцем в новій команді власників. Наприклад, в компанії “Зе Кейк” (кав’ярня The Cake) з 31 травня Володарський і Макарчук отримали на двох понад 50% статутного капіталу. Менша частка залишилася у старого партнера Заходякін по кав’ярні Валерія Созановського.

The Cake

The Cake

Схожі зміни відбулися в капіталі двох споріднених компаній – “Зе Бургер” (ресторан The Burger) і “Стейки і бургери”, зареєстрованих в Києві по вул. Драгоманова. З літа минулого року у них по три власника. В “Стейк і бургери” – Наталя Макарчук, Ірина Володарські-Медвинська і КУА “Система капітального інвестування”. В “Зе бургер” місце Ірини Володарські займає Володимир Володарський. 31 травня – незадовго до оголошення про угоду – Заходякін покинув крісло директора цієї компанії. Та ж Наталя Макарчук значиться єдиним власником компанії “Зе бір”.

Ресторатора більше немає серед власників мережі Пивна Дума. Номінальний власник і директор головної компанії “Пивна Дума Дмитрівська” – невідомий житель Коростеня Дмитро Литвинчук.

“Заходякін дійсно вийшов зі складу власників мережі Пивна Дума, яка налічувала чотири закладу”, – повідомив LIGA.net на правах анонімності директор великої ресторанної мережі.

Пивная дума

Пивна Дума

Що відомо про покупця? Володимир Володарський – мажорітаний власник ТОВ “Тарантіно”, яке входить до складу Tarantino Family. Це найбільша київська ресторанна компанія, яка налічує понад 60 ресторанів в Києві під брендами Tarantino, Рукола, Муракамі, Хачапурі та вино, Taverna тощо. Володарський давно інвестував в ресторани Заходякін і зараз кожен з них пішов своєю дорогою.

Після виходу партнера Володарський не залишився на самоті. КУА «Система капітального інвестування», за даними Єдиного держреєстру юросіб, належить офшору Валдез Лімітед. Ця фірма спільно з Володарським володіє компанією Лінія Ріелті (торговий центр Булгаков). Очолює її Олеся Свирида.

Участь кількох бізнесменів в одному проекті – стандартна практика для київського ресторанного ринку, говорить Віталій Шадчнєв. “У інвесторів можуть бути гроші та приміщення, але немає досвіду в ресторанному бізнесі. Тому вони залучають професіоналів, роблять їх керуючими партнерами і дають частку в бізнесі. Практично всі великі заклади в Києві працюють за такою схемою”, – говорить експерт.

Ресторан SHO

Угод мало

Великі угоди на українському ресторанному ринку трапляються нечасто. «Російські власники виставляли бізнес мережі Якіторія на продаж, але не змогли знайти покупців. Врешті-решт, вони закрили свої заклади», – розповів LIGA.net директор великої ресторанної мережі, який побажав залишитися неназваним.

У 2016 році виставили бізнес на продаж власники мережі Кофе Хауз. Знайти покупця не вдалося, і мережа скоротила кількість закладів.

Угоди на ресторанному ринку переважно стосуються одиничних закладів, розповідає власник мережі Піца Челентано в Києві, Pastateca, Гіві Рубінштейн Максим Храмов. «Наприклад, власнику не вдалося створити успішний ресторан і він готовий його продати. У таких випадках, якщо у відкриття ресторану вклали $150 000, його можуть продати за $15 000-20 000», – розповідає Храмов.

На ресторанному ринку немає масового кількості інвесторів, підтверджує співвласник Aroma espresso bar і Pink Frеud Яків Лівшиць. «Це пов’язано з тим, що у кожного власника свій погляд на ресторани. З цієї причини, наприклад, я не купую заклади», – говорить Лівшиць.

The Bar

Що Заходякін робитиме далі? Після завершення угоди у нього залишилося два заклади – ресторан Holy Chick на вул. Шота Руставелі та Must в столичному ЦУМ, який він відкрив разом з Валідом Арфушем.

Чи буде він відкривати нові заклади? Дмитро Заходякін – досвідчений ресторатор, яких небагато в Києві, розповідає співвласник ресторану Boho, клубів Форсаж, Саксон, Indigo Ростислав Ручко. «Зараз Київ перенасичений закладами, тому відкривати заклад в розрахунку на швидке повернення інвестицій – утопія. У ресторани вкладають ті, хто готовий грати “в довгу” і ризикувати», – говорить він. Ручко вважає, що Заходякін продовжить масштабувати свій ресторанний бізнес.

Джерело: LIGA.net

Читайте також –

На чому заробляють ресторатори – дослідження


To the latest news To popular news Підтримати редакцію

Share this news on social networks


Read also

Норвезький інвестиційний фонд для України оголосив про першу інвестиційну ініціативу, спрямовану на індустріальний парк M10 у Львові

Норвезький інвестиційний фонд для України оголосив про першу інвестиційну ініціативу, спрямовану на індустріальний парк M10 у Львові

20 листопада Інвестиційний фонд для України (Ukraine Investment Fund) — новостворений фонд під управлінням норвезького державного...
time icon   
  13