
Як українці святкували перші дні літа: Добірка найкращих мемів про операцію Павутина та черговий підрив кримського мосту


Експерт ресторанного бізнесу розповіла про те, як буде розвиватися ресторанний ринок після пандемії.
Цей матеріал доступний російською мовою
Ресторани будуть активно відкриватися після карантину. У Києві закриється близько 100, відкриється 40 закладів тільки в перший місяць після скасування карантину. Такий оптимістичний прогноз дала експерт ресторанного бізнеса Ольга Насонова на своїй сторінці в Facebook.
“Закриватися будуть ресторани, які і до всього цього відчували себе не дуже. А відкриються заклади, які вже майже були готові до відкриття, але завадив карантин. А ось доставка буде скорочуватися. Багато людей просто скучили за спілкуванням і сидіння за столиком в кафе, скільки ж можна!” – стверджує експерт.
Але, звичайно, навіть після скасування карантину вірус нікуди не дінеться. І залишиться страх перед зараженням, потреба в дистанції з незнайомими людьми. Тому столики в залах потрібно буде розставляти подалі один від одного … Санітайзер на столах, маски з логотипом на офіціантах, одноразові рукавички – це нова реальність на пару місяців.
Це літо, як прогнозує Ольга Насонова, для ресторанного бізнесу буде активним. З однієї простої причини – багато хто нікуди не поїде. Як Європа буде відкривати кордони, невідомо, може, знову припинять авіасполучення або перекриють кордони. Та й грошей на подорожі за кордон вже менше, ніж рік тому. Тому влітку всі активні споживачі будуть сидіти в своїх містах, гуляти рідними вулицями та їсти в улюблених ресторанах.
“Витрачати в ресторанах будуть, звичайно, менше. І хоча зараз здається, що світ змінився назавжди, це не так. І через півроку ми будемо згадувати і не вірити, що сиділи по домівках так довго і чіпали дверні ручки в рукавичках …” , – говорить експерт.
Читайте також –