Карантин продовжено до 31 грудня: які умови робити рітейлу, кінотеатрів та ресторанів
Кабінетом Міністрів України знову переглянув умови карантину та правила діяльності суб’єктів господарювання в усіх карантинних зонах.
Цей матеріал доступний російською мовою
Відповідне рішення затверджено Постановою КМУ від 13.10.2020 № 956. Отже, з 15 жовтня в зоні з «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки, додатково до існуючих обмежень, заборонено:
- проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 50 осіб. У разі проведення заходів з кількістю учасників до 50 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра;
- діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому кінозалі або залі;
- роботу після 22-ї та до 7-ї години ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо, крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.
На території регіону з “жовтим” рівнем епідемічної небезпеки заборонено проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 30 осіб.
В «помаранчевій» зоні проведення масових заходів буде можливим з кількістю не більше 20 осіб.
«Червона» зона залишається найскладнішою та найбільш закритою для ведення підприємствами своєї діяльності, в ній забороняється:
- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів;
- приймання відвідувачів у кінотеатрах (крім “автокінотеатрів”);
- приймання відвідувачів барами, ресторанами, кафе тощо;
- приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;
- приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:
торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садовими матеріалами;
провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;
торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.
З метою перевірки дотримання суб’єктами господарювання санітарних вимог, Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надано доручення посилити державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів.
Читайте також –
Під тиском COVID: як карантин вплинув на ринок торговельної нерухомості України