Вадим Єрмолаєв допоможе добудувати Катеринославський бульвар у Дніпрі

Вадим Єрмолаєв допоможе добудувати Катеринославський бульвар у Дніпрі

17.08.2018 01:29
  378
rau

Одну з визначних пам’яток і атмосферних місць Дніпра, Катеринославський бульвар, добудують.

Він розташований в самому серці мегаполісу і закритий для проїзду автомобілів. За багатолюдність, стильну архітектуру та вечірнє сяйво вогнів бульвар навіть прозвали Дніпровським Арбатом. Не дивно, що новина про те, що незабаром в улюбленої городянами зони відпочинку з’явиться логічне продовження – новий пішохідний бульвар на сусідній вулиці Південній – стала для дніпрян приємним сюрпризом.

Автором проекту майбутнього бульвару виступило архітектурне бюро Filimonov & Kashirina architects – творчий тандем, який має майже 10-річний досвід спільної роботи, а інвестором – дніпровський підприємець Вадим Єрмолаєв, відомий своїми успішними інноваціями в різних сферах бізнесу.

Проект нового бульвару досить простий і в той же час універсальний. За задумом архітекторів вулиця буде поділена на три поздовжні частини. Зони, розташовані ближче до будинків, призначені для зручності пішоходів, а простору та креативно оформлену центральну частину можна використовувати для різних заходів на свіжому повітрі – наприклад, невеликих вуличних концертів або перфомансів.

Родзинкою центру бульвару повинен стати незвичайний елемент – штучний струмок, протяжність якого складе близько 200 метрів.

Трикутне гирло струмка архітектори планують прикрасити невеликими фонтанами, а у вечірній час водний потік (втім, як і весь бульвар) буде особливим чином підсвічений. Крім того, спеціальні вуличні ліхтарі створять реалістичний ефект відблисків води на навколишніх будівлях. Це видовище обіцяє бути не просто красивим, а таким, що зачаровує, адже водна стихія відома своєю заспокійливою дією і здатністю гармонізувати простір.

«Ідея струмка виникла у нас не просто так, це своєрідне нагадування про місцеву річку Половицю, яка була взята в бетонний колектор ще в кінці XIX століття і до цих пір протікає в такому вигляді під місцем проектування, – розповідає архітектор Сергій Філімонов. – Ми впевнені, що цей незвичайний водоєм, аналогів якому в Україні немає, створить на бульварі особливу атмосферу, пожвавить це місце і навіть стане його символом».

Не забули автори проекту і про самих маленьких дніпрянах, які гулятимуть на новому бульварі: для них обладнають дитячий майданчик нового покоління – з м’яким гумовим покриттям і безпечними рельєфами.

Ну а фактуру та принцип мощення пішохідного простору вулиці Південній, а також її декоративні елементи (кам’яні лавки, кулі і т.д.), архітектори повторять за зразком сусіднього Катеринославського бульвару, щоб вони гармонійно доповнювали один одного та візуально виглядали єдиною структурою.

«Ми працювали над цим проектом натхненно і копітко, з душею, – каже архітектор Сергій Філімонов, – І сподіваємося, що нова пішохідна вулиця стане не менш популярним місцем для прогулянок, ділових і романтичних зустрічей, культурного дозвілля жителів і гостей Дніпра, ніж знаменитий Катеринославський бульвар. Адже подібні пішохідні простори – сучасний європейський тренд, який тільки починають брати на замітку українські міста. Успіх проекту гарантує і участь перевіреного інвестора Вадима Єрмолаєва – уродженця та патріота Дніпра. Наше архітектурне бюро співпрацює з ним не вперше, тому ми впевнені, що кінцевий результат буде не просто вдалим, а навіть перевершить очікування».

У червні цього року проект нового пішохідного бульвару на вулиці Південна став лауреатом щорічного конкурсу кращих архітектурних проектів і реалізованих об’єктів «Премія Національної спілки архітекторів України». Робота архітектурного бюро Filimonov & Kashirina architects була нагороджена в номінації «Ландшафтний дизайн».


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку