ТОП-10 найдорожчих рітейл-брендів світу 2018 (інфографіка)

ТОП-10 найдорожчих рітейл-брендів світу 2018 (інфографіка)

08.02.2018 08:00
  1061
Виктор Нагорский

У трійку найдорожчих рітейл-брендів світу потрапила мережа Walmart і дві компанії зі сфери e-commerce – американський Amazon і китайська Alibaba. Замикають топ-10 рейтингу fashion-гіганти H&M і Zara.

Консалтингова компанія Brand Finance склав рейтинг 500 найдорожчих торговельних марок світу. У першу сотню рейтингу Brand Finance Global 500 2018 увійшли топ-10 брендів сфери роздрібної торгівлі, e-commerce та ресторанного рітейлу. Причому американський Amazon за оцінками експертів і зовсім став найдорожчим брендом світу – його оцінили в більш ніж $150 млн. У п’ятірку рейтингу також потрапили провідні технологічні компанії: Apple ($146,3 млн), Google ($120,9 млн), Samsung ($92,3 млн) і Facebook ($89,7 млн).

Що стосується представлених у першій сотні рітейл-брендів, то крім Walmart в топ-10 потрапила американська мережа магазинів будматеріалів Home Depot ($33,7 млн), шведська мережа товарів для дому IKEA ($24,4 млн) і найбільші міжнародні мережі магазинів одягу H&M ($19 млн) і Zara ($17,5 млн). У першу сотню рейтингу також увійшли два представника ресторанного рітейлу – американські мережі Starbucks ($32,4 млн) і McDonald’s ($24,9 млн). Крім Amazon і Alibaba, серед сотні найдорожчих брендів світу ще один китайський представник e-commerce галузі – JD.com, вартість якого оцінили у $19,6 млн.

Зазначимо, що з вищеперелічених брендів лише два втратили у вартості в порівнянні з торішнім рейтингом Brand Finance – це Walmart і H&M. Найбільше «подорожчали» за минулий рік Alibaba, JD.com і Amazon.

За межами першої сотні рейтингу Brand Finance Global 500 розташувалися й інші відомі рітейл-бренди: американські роздрібні мережі Whole Foods і Macy’s, британські Marks & Spencer і Tesco, німецькі Aldi та Lidl, японські Uniqlo і 7-Eleven, а також французький Сarrefour. У топ-500 найдорожчих брендів світу також потрапили міжнародні мережі ресторанів KFC, Subway і Domino’s Pizza.

Читайте також

Дослідження: ТОП-100 брендів, яким покупці довіряють найбільше


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку