У Києві відкриється культова “Реберня” львівського холдингу емоцій !FEST

У Києві відкриється культова “Реберня” львівського холдингу емоцій !FEST

16.08.2018 08:10
  1521
Микола Маранчак

Мережа львівських ресторанів !FEST, в яку входить “Реберня під Арсеналом”, має намір відкрити до кінця 2018 року заклад у Києві на Андріївському узвозі.

Про це 13 серпня на своїй сторінці в Facebook написав співвласник львівського холдингу емоцій !FEST Андрій Худо. Цю ж інформацію він підтвердив RAU. “Так, ми відкриваємо нашу Реберню у Києві на Андріївському узвозі. І так, там буде пиво Правда”, – йдеться в повідомленні. Більш детальну інформацію ресторатор поки розкривати не став.

Питання ребром

Вперше Андрій Худо розповів про плани відкриття Реберні в Києві в інтерв’ю RAU в 2017 році. “Розглядаємо можливість відкриття в столиці Реберні, треба протестувати, проаналізувати і, можливо, тиражувати її далі…. Для випробувань столиця підходить ідеально. Київ дуже змінився після цих двох революцій – Помаранчевої та Гідності. Він став набагато ближче до нас (львів’янам – прим. ред.) ментально, тому стало простіше працювати і привчати киян до наших особливостей”, – розповів він. Але тільки в середині серпня цього року стали відомі конкретна локація і приблизний час відкриття закладу: після того, як Андрій звинуватив київський ресторан “Львівська реберня” в плагіаті формату. За його словами, столичний заклад повністю скопіювала інтер’єр і концепцію львівської “Реберні під арсеналом”.

“Подача ребер, інтер’єр, одяг персоналу… шкода, що коли нема творчого початку, а є бажання просто сКРИМздити… У нас вже була історія з Московською Мануфактурою Шоколаду, яка сКРИМздила логотип Львівської майстерні шоколаду, вони змінили логотип добровільно. Тепер нова історія з #Реберня – тут хоч українська юрисдикція. Плагіаторам – змініть формат або зустрінемося в суді!” – написав Андрій Худо на своїй сторінці в Facebook.

Відповіді від опонента поки не послідувало.

Страждають Середньовіччям

“Львівська реберня” у Києві розпочала свою роботу 10 серпня на вулиці Павла Тичини, 2. Вже на наступний день заклад був змушений у відповідь на численні негативні відгуки зробити офіційну заяву, що ніякого зв’язку з “Ребернею під Арсеналом” і холдингом емоцій !FEST немає: “Це самостійний ресторан нового формату. Його відкрили львів’яни, які переїхали до Києва і мріяли створити шматочок Львова у столиці. Рецепт реберець, технологію приготування наш шеф-кухар удосконалював півтора місяця. До того ж, спеціальні каміни для підсмажування реберець ви знайдете мало в якому київському закладі”. Імена власників закладу розголошувати поки не стали.

Раніше, на початку 2018 року, у Бортничах відкрилася також “Київська реберня”, власником якої є Михайло Поплавський. Для нього заклад не став першим, у портфелі Поплавського також мережі еко-ресторанів Батьківська хата, Сало, Вареники, Пан Чебурек та інші. Втім, незважаючи на схожу назву, претензій до ректора ніхто не пред’являв – заклад виконано в сучасному еко-стилі і, якщо й віддає Середньовіччям, то швидше з колоритом української старовини.

Оригінальна “Реберня під Арсеналом” відкрилася в травні 2016 року. Незважаючи на те, що ресторан є одним з наймолодших в сім’ї закладів !FEST, він швидко став ще однією візитівкою Львова. Підкорити туристів і місцевих жителів вдалося атмосферою Середньовіччя і повною відсутністю столових предметів. Офіціанти малюють їх на паперовій скатертини.

Похід на Київ

Для холдингу !FEST експансія в столицю не в новинку. У Києві вже працює монопродуктовий бар П’яна Вишня, паб-філіал Театру пива ПРАВDА на Хрещатику, Львівські пляцки, Львівська копальня кави і вже згадувана Львівська Майстерня Шоколаду: бренди, також належать холдингу. У березні 2018 року !FEST в ТЦ Епіцентр К на проспекті Степана Бандери відкрив заклад у форматі «три в одному» — в одній локації об’єднали Львівські пляцки, П’яну Вишню і книгарню-кав’ярню «Видавництво Старого Лева».

Особливість багатьох ресторанів холдингу – їх далеко не завжди легко і швидко знайти. Часто заклади ховаються за непримітними вивісками, приховані в житлових будинках або колишньому укріпленому рву.

Читайте також

Андрій Худо, Холдинг емоцій «!FEST»: Концепцію закладів нам підказує Львів та історія Галичини


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку