Офлайн-торгівля генерує 10% загального обсягу продажів Rozetka

Офлайн-торгівля генерує 10% загального обсягу продажів Rozetka

21.02.2018 12:45
  1156
Дарья Златьева

Дві офлайнові точки сукупно формують десяту частину обороту Rozetka.

Засновник інтернет-магазину Rozetka Владислав Чечьоткін під час виступу на конференції Modern Retail Forum розповів про перші підсумки роботи гіпермаркету на Петрівці і про найбільш динамічно зростаючі сегменти товарів маркетплейсу.

Поки що у найбільшого інтернет-магазину країни працюють дві офлайнові точки: на Ярославській і на проспекті Степана Бандери. Точка на Петрівці площею 4000 кв. м з’явилася в листопаді минулого року.

“Ми довго шукали такого розміру площу в окремій будівлі. Ми не можемо відкриватися в ТРЦ, тому що нам пропонують поповнювати асортимент вночі, а нам необхідно це робити кожні 15-20 хвилин “, – зазначає Владислав Чечьоткін.

Магазин на Петрівці, за словами Чечьоткіна, став першим (з усіх трьох), де вдалося ефективно об’єднати процес видачі онлайн-замовлень і покупки офлайн.

У магазині представлено близько 20000 SKU, а товари, яких немає в наявності, доставляють за 30 хвилин.

Особливостями офлайнового магазину стали Self Check-in, система електронної черги, нові для рітейлера зони, в яких представлені товари для дітей, інструменти, fashion-товари, Еxperience-зони, а також дитячий куточок і зона кафе.

У кращі за оборотом дні клієнти здійснюють більше 15 000 покупок в магазині, причому половину продажів складають емоційні покупки з вітрини, інші просто приходять забирати онлайн-замовлення.

За словами Чечьоткіна, частку чистого офлайну обчислити складно через перетин каналів взаємодії, але орієнтовно вона становить близько 10%. “Ми плануємо її збільшувати за рахунок відкриття роздрібних магазинів”, – додав засновник ресурсу, відповідаючи на питання із залу.

Маркетплейс Rozetka в грудні відвідало 75 млн користувачів, а в січні 2018 року цей показник знизився на 20%. За словами Чечьоткіна, в грудні було продано 3 млн товарів.

У 2011 році портал почав розширювати асортимент, і на даному етапі лише половину продажів становить побутова техніка. Найбільш зростаючими категоріями є нові для ресурсу – одяг, товари для дітей, хімія.

Читайте також –

Rozetka офлайн: як виглядає супермаркет лідера українського e-commerce (фоторепортаж)


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку