Нова пошта побудує новий сортувальний термінал у Хмельницькому

Нова пошта побудує новий сортувальний термінал у Хмельницькому

04.04.2018 01:48
  249
rau

Для будівництва об’єкту компанія залучила 9,5 млн євро від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР). 

Про це RAU повідомила прес-служба компанії. Проект передбачає будівництво в Хмельницькому сортувального терміналу з сучасним обладнанням, середня пропускна здатність якого перевищує звичайну в три рази та складає близько 8500 посилок на годину. Загальна потужність сортування складе 18 000 відправлень на годину. Термінал планується побудувати впродовж одного року. Термін реалізації спільного проекту Нова пошта і ЄБРР складе сім років.

«Нова пошта прийняла рішення використати кредитні кошти для підвищення ефективності операцій, зокрема за рахунок автоматизації і запровадження сучасних технологій, які вимагають створення відповідної інфраструктури. Кредитні кошти будуть спрямовані на будівництво логістичного терміналу в Західній Україні у форматі «крос-докінг», – зазначив фінансовий директор групи компаній Нова пошта Пьотр Фоков.

Проект дозволить компанії оптимізувати пробіг автопарку. Відкриття Хмельницького терміналу надасть можливість підвищити ефективність завантаження автомобілів на 20%.

«Наша стратегія на наступні п’ять років полягає в тому, щоб принципово оновити інфраструктуру компанії для якості і швидкості. В наших планах – збудувати сучасні автоматизовані сортувальні термінали в семи ключових містах України. Першим ми обрали Хмельницький, оскільки це транспортний вузол національного масштабу, транзитний пункт між західним регіоном та рештою країни», – прокоментував співвласник Нова пошта В’ячеслав Климов.

Довідка. Нова пошта –  компанія, що заснована в 2001 році та є лідером на ринку експрес-доставки і драйвером його розвитку в Україні. Мережа компанії складається з понад 2300 відділень по всій Україні. У компанії працює понад 26 000 працівників, діє 32 сортувальних термінали, зокрема Київський інноваційний термінал. Аналогічні термінали компанія планує збудувати в Хмельницькому, Харкові, Дніпрі, Львові, Одесі та ще один у Києві. Адресне обслуговування по Україні налічує 117 служб доставки.

Читайте також –

Доставка по-новому: Як виглядає інноваційний термінал Нова пошта (фоторепортаж)


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку