Бажане місце: Brocard, Comfy і METRO Cash & Carry визнані кращими роботодавцями в рітейлі

Бажане місце: Brocard, Comfy і METRO Cash & Carry визнані кращими роботодавцями в рітейлі

04.12.2017 12:47
  1384
Іван Зайцев

Рейтинг кращих роботодавців склав журнал Фокус на підставі опитування студентів і відкритого голосування на сайті видання.

Журнал Фокус презентував черговий рейтинг кращих роботодавців України. RAU вивчила рейтинг, і вибрала з нього компанії, прямо або побічно мають відношення до рітейлу.

Як рахували

Для початку журналісти Фокус склали лонг-лист учасників рейтингу, по 10 компаній в кожної з оцінюваних галузей. Всі вони входять в сотню найбільших в Україні по річному обороту, обсягу сплачених податків, а також вважаються лідерами своїх секторів або перемагали в різних рейтингах в профільних ЗМІ.

Голосування проводилося в два етапи. Перший – проведене студентською організацією «Студреспубліка» опитування більш ніж 500 студентів провідних українських вищих навчальних закладів зі всієї країни. Другий – голосування читачів на сайті focus.ua, в якому взяли участь близько 5000 осіб. Після підсумовування результатів опитування і голосування аналітікі отримали по три лідери, які набрали максимальну кількість голосів у кожній з 14 галузей.

Фокус навмисно не ставить ні одну з компаній на перше, друге, третє місце. Причина проста: всі три компанії-фіналісти – відомі бренди. А більшість респондентів голосували в більшій мірі за гучні імена, а не за хороший оклад або соцпакет.

Брокард Україна

brocard

Кількість працівників: 1600
Зростання зарплат в цьому році: 10-20%
Система мотивації: премії і бонуси, навчання по парфюмерно-косметичних брендах і техніці продажів у Франції
Відкритість до кандидатів без досвіду: приймають, якщо ті готові вчитися

Брокард Україна, найбільший оператор парфюмерно-косметичного ринку України в сегменті luxury, управляє мережею магазинів під брендами BROCARD, BONJOUR і М.А.С. Мережа налічує 88 магазинів в 25 містах.

Новий співробітник може розраховувати на офіційне оформлення, своєчасну зарплату, виплати за всіма видами відпусток і лікарняних, а також премії та бонуси. У 2017-му зарплати в Брокард Україна виросли на 10-20% (максимальне підвищення торкнулося продавців-консультантів і працівників складу). У наступному році компанія обіцяє зберегти тренд щодо підвищення ставок.

Для деяких категорій працівників в компенсаційний пакет входять мотиваційні та навчальні поїздки.

Що стосується перспектив кар’єрного росту, то керівників і менеджерів магазинів в першу чергу шукають всередині команди. Якщо відкривається нова вакансія, про це інформуються всі співробітники для участі у відкритому конкурсі. Практично 90% директорів і адміністраторів магазинів виросли всередині компанії.

COMFY

Кількість працівників: 3000
Зростання зарплат в цьому році: 25%
Система мотивації: премії і бонуси в залежності від результатів, турпутівки для кращих співробітників
Відкритість до кандидатів без досвіду: приймають з легкістю

Станом на вересень-2017 мережа представлена ​​87 магазинами в більш ніж 50 містах України. 941 новий співробітник приєднався до компанії в цьому році, і в наступному штат також планують розширювати. Практично всьому персоналу з початку року збільшили зарплату (в середньому на 25%) і заявляють аналогічне підвищення в 2018-м. Компанія легко приймає на роботу випускників вузів без досвіду роботи. Однак кандидат повинен бути мотивований і мати гарну комунікабельність.

Нові працівники відразу можуть розраховувати на високу зарплату і компенсаційний пакет, який включає мобільний зв’язок і послуги корпоративного таксі. Ще одна перевага COMFY – прихильне ставлення до дистанційної роботи: деякі співробітники працюють навіть з-за кордону. Також компанія стимулює і підтримує кар’єрний ріст. Наприклад, корпоративний університет розробляє навчальні програми і проводить тренінги. До послуг співробітників вебінари, курси та електронна бібліотека. Система працює: 90% нинішніх керівників виросли всередині компанії.

Metro Cash & Carry

metro

Кількість працівників: 2800
Зростання зарплат в цьому році: не розголошують
Система мотивації: тренінги, можливість кар’єрного росту
Відкритість до кандидатів без досвіду: пропонують програми стажування

Зараз в 17 містах країни METRO управляє 25-ма торговими центрами. Компанія дає можливість працевлаштуватися випускникам навчальних закладів без досвіду роботи. Однак пропонує їм тільки найпростіші посади – наприклад, продавців та касирів. Для більш відповідальних позицій спочатку доведеться пройти стажування. Щоб потрапити на нього, потрібна вища освіта, знання англійської мови на середньому рівні і усвідомлене бажання побудувати кар’єру.

Компенсаційний пакет залежить від рівня займаної посади, однак для всіх працівників передбачені премії, добровільне медичне страхування або страхування життя, знижка на покупки в METRO Cash & Carry, доплати на харчування і матеріальна допомога. Ключовим співробітникам і керівникам компанія надає страхування членів сім’ї, компенсацію витрат на проживання та інші пільги.

У 2017 році зарплата зросла у 97% персоналу. Посадова підвищення отримали понад 200 співробітників (не враховуючи горизонтальних переміщень).

Читайте також –

ТОП-20 найдорожчих рітейл-брендів України


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку