Amazon може відкрити склад в Польщі для роботи з Україною – ЗМІ

Amazon може відкрити склад в Польщі для роботи з Україною – ЗМІ

29.11.2017 03:10
  458
Дарья Златьева

Компанія Amazon, можливо, збирається відкрити ще один великий логістичний центр в Польщі, який буде націлений на роботу з Україною.

Про це редакції AIN.UA повідомило кілька джерел на ринку українського e-commerce. У самій компанії не підтверджують і не спростовують прямо отриману інформацію. У той же час представники однієї з великих українських логістичних компаній відзначили, що «щиро здивувалися б, якби це було правдою». На сайті пошуку роботи Amazon на даний момент — 9 вакансій в категорії Fulfillment and Operations Management в Польщі.

В Amazon на запит редакції AIN.UA відповіли, що дійсно, пару тижнів тому в Польщі компанія відкрила фулфілмент-центр (комплекс, який виконує всі операції з моменту отримання замовлення інтернет-магазином і до його відправки в службу доставки), але не підтвердили, що він націлений на роботу з Україною.

«У Польщі у нас п’ять фулфілмент-центрів. Перший ми відкрили в Польщі в жовтні 2014 року, останній – декілька тижнів тому. Всі наші центри є частиною European Fulfillment Network, в яку входять близько 40 будівель. Всі наші центри обслуговують клієнтів по всьому світу, включаючи Україну», – прес-служба Amazon.

У компанії також надали дані з актуальних термінів доставки для України:

Якщо компанія дійсно має такі плани, ця новина важлива для українського e-commerce. Немає точних оцінок обсягів крос-бордера (покупок, які відбуваються і оплачуються українцями в інших країнах) для України, однак, згідно з дослідженням GfK, Amazon входить в трійку найпопулярніших серед українців зарубіжних ecommerce-майданчиків (поряд з AliExpress і eBay). Для прикладу, за підрахунками «ПриватБанку», тільки на день холостяка (11 листопада) його клієнти витратили на AliExpress близько $9 млн.

Популярність покупок в зарубіжних інтернет-магазинах серед української аудиторії добре продемонструвала і торішня історія з «22 євро». Тоді асоціація АПІТУ запропонувала обмежити безмитне ввезення посилок вартістю до 22 євро, при тому, що на даний момент ліміт становить 150 євро і в нього потрапляють багато популярних категорій товарів, на зразок аксесуарів для смартфонів. Пропозиція викликала таку критику спільноти, що її відкликали.

Джерело: AIN.UA

Читайте також – 

Підсумки Чорної п’ятниці: український e-commerce відзначає зростання продажів до 2,5 раз


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку