Adidas, Puma і DHL: Україна звинуватила німецькі компанії в незаконній роботі в анексованому Криму

Adidas, Puma і DHL: Україна звинуватила німецькі компанії в незаконній роботі в анексованому Криму

06.12.2017 01:00
  258
Ukrainian Retail Association

В анексованому Росією Криму зафіксовано незаконну діяльність низки міжнародних компаній.

Про це повідомляє НВ Бізнес з посиланням на Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

“Під час моніторингу дотримання правового режиму тимчасово окупованої території, МТОТ виявлено факти здійснення діяльності німецьких компаній DHL Express, Adidas AG, Puma SE на території Кримського півострова”, – йдеться в повідомленні.

При цьому міністерство зазначає, що робота зазначених компаній в Криму суперечить політиці невизнання, що передбачена резолюцією Генеральної Асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України, а також порушує встановлені Європейським союзом санкції проти Російської Федерації, визначені рішенням Ради Європи у зв’язку з незаконною анексією Криму та Севастополя.

Так, на російському сайті компанії DHL Express були вказані адреси офіційних представництв (сервісних відділень) у Криму. Однак, станом на 10:00 10 листопада 2017 року інформацію було видалено із сайту.

На початку листопада повідомлялося, що DHL продовжує роботу в Криму через мережу партнерських пунктів обслуговування. Пізніше цю інформацію підтвердив офіційний представник головної компанії DHL Клаус Корфмахер.

Також на сайті компанії Adidas AG вказані адреси офіційних магазинів Adidas в Сімферополі, Севастополі та Ялті.

Крім того, на російському сайті компанії Puma SE вказана адреса офіційного магазину в Сімферополі.

У зв’язку з цим міністерство звернулося до відповідних органів влади щодо необхідності вжиття передбачених законодавством заходів, спрямованих на захист незалежності, державного суверенітету, безпеки, територіальної цілісності та непорушності державного кордону та національних інтересів України.

Нагадаємо, що Росія анексувала Крим у березні 2014 року. 16 березня 2014 року окупаційною владою було проведено так званий “референдум про незалежність АР Крим”. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96% тих, хто брав в ньому участь, висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня у Кремлі було підписано так званий “договір” про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Міжнародні організації, зокрема Генеральна асамблея ООН, визнали окупацію і анексію Криму незаконною і засудили дії Росії. Проти РФ були застосовані економічні санкції.

Читайте також –

https://rau.ua/ekonomika/state/crimea/

 


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку