Огляд ресторанів і кафе: два нових McDonald’s, Львівська майстерня шоколаду в Баку, Mister Cat, IL Molino, Egersund Seafood та інші

Огляд ресторанів і кафе: два нових McDonald’s, Львівська майстерня шоколаду в Баку, Mister Cat, IL Molino, Egersund Seafood та інші

10.01.2018 08:30
  1091
Микола Маранчак

Які кафе і ресторани відкрилися в Україні в переддень Нового року і відразу після новорічних свят, а які – тільки чекають відкриття.

McDonald’s

В кінці грудня 2017 року McDonald’s відкрив два нових ресторани. Перший з них розпочав свою роботу 27 грудня в Києві на Троєщині. Як повідомила RAU прес-служба мережі, заклад знаходиться на другому поверсі ТРЦ РайON в зоні фуд-корту. Це 82-й ресторан компанії в Україні.

«Ми продовжуємо розширювати мережу, щоб бути ще більш доступними для наших відвідувачів. Це вже третій заклад McDonald’s, відкритий в цьому році. З дня на день буде відкритий ще один McDonald’s в Запоріжжі. У 2018 році ми продовжимо розширювати нашу присутність в українських містах», – зазначив генеральний директор McDonald’s в Україні Гжегож Хмелярський.

Ще один ресторан відкрився на наступний день, 28 грудня, у запорізькому ТРЦ Сіті Молл на вул. Запорізька, 1б. Заклад площею 365 кв. м, має власний зал, в якому налічується 78 посадочних місць, відкриту терасу і МакДрайв з двома лініями замовлень.

Львівська майстерня шоколаду

Львівський холдинг !FEST, що розвиває мережу креативних ресторанів і проектів, відкриває другу кав’ярню “Львівська майстерня шоколаду” в Азербайджані. Як пише Інтерфакс, заклад площаю 350 кв. м розпочне свою роботу 15 січня в Баку і буде працювати за договором франшизи.

“У Польщі у нас є два заклади: “Краківська майстерня шоколаду”, але там важко йде бізнес і я незадоволений результатами. З іншого боку, ми відкрили в Баку “Львівську майстерню шоколаду” у минулому році і зараз відкриваємо ще другу”, – розповів агентству “Інтерфакс-Україна” голова і співвласник холдингу Андрій Худо. За його словами, мета компанії – стати міжнародним гравцем в ресторанному та шоколадному бізнесі.

На даний момент !FEST належить 44 таких кав’ярні в Україні, 1 – в Чехії, 2 – в Польщі. З них – 38 діють по франчайзингу, 6 – належать компанії.

Egersund Seafood

В кінці 2017 року в фуд-холі на 3-му поверсі SkyMall відкрився найбільший в Україні магазин-ресторан Egersund Seafood. Як раніше писала RAU, площа закладу становить понад 700 кв. м. Нова локація об’єднала в собі магазин, Seafood Bar і ресторан.

“Нашій компанії SkyMall цікавий, хоча надходило досить багато пропозицій. Для цього об’єкта в торгово-розважальному центрі ми розробляємо абсолютно нову для нас нову концепцію, формат, аналогів якому в Україні немає, — розповів маркетинг-директор Egersund Seafood Костянтин Медведєв. – Покупці зможуть придбати охолоджену рибу і морепродукти, спробувати або замовити готові страви з них, популярні рибні супи і салати, ікру і навіть суші. Відвідувачі будуть бачити, як готуються замовлені ними страви”.

Торгова точка стала третьою для мережі в Україні. Перший магазин, площею 300 кв. м, знаходиться на вулиці Григоренка на Позняках, другий об’єкт працює в форматі корнера на площі 140 кв. м на фуд-корті столичного ЦУМ.

Mister Cat

Мережа лофт-піцерій Mister Cat відкрила 17 грудня на Оболоні новий заклад. Як повідомляє офіційний сайт мережі, ресторан знаходиться на проспект Оболонський, 26 і містить караоке-зал. У меню, крім піци, можна знайти гриль, фаст-фуд, пасту, суші, салати. У барному меню – коктейлі, шоти, безалкогольні мікси.

IL Molino

Мережа ресторанів італійської кухні IL Molino відкриє піцерію в Lavina Mall. Як повідомляє компанія NAI Ukraine, в меню буде представлено понад 30 видів оригінальної піци, а також італійські і середземноморські блюда – паста, салати, брускетта.

Перший ресторан сім’ї il Molino був заснований групою компаній «Мировая карта» в грудні 2010 року. Сьогодні мережа налічує 15 ресторанів.

Orang+Utan

Дизайн київського вегетаріанського кафе потрапив в топ кращих німецького агентства Gestalten. Як пише Buro247, дизайн закладу, розташованого на вул. Січових стрільців, 72, розробляла студія AKZ Architectura. Gestalten видає книги про дизайні та архітектурі з 1995 року. У новій книзі Appetizer опубліковані найкращі дизайни інтер’єрів кафе і ресторанів з усього світу.

Хачапурі і Вино

Фуд-корт у київському ТРЦ Ocean Plaza в кінці листопада поповнився рестораном грузинської кухні Хачапурі і Вино. Як повідомляє компанія UTG, заклад розмістився на нульовому поверсі фасадної частини торгового центру.

“ТРЦ Ocean Plaza щогодини приймає величезна кількість гостей. Виходячи з цього, ми хочемо відкрити його відвідувачам нові грані гастрономії”, – зазначила керуюча мережі ресторанів напряму “Грузія” компанії FM Group Оксана Юдіна. На даний момент вже успішно працює п’ять ресторанів Хачапурі і Вино, і заклад в ТРЦ “Ocean Plaza” стане шостим за рахунком.

Стейкхаус

7 грудня в Києві на Володимирській, 49-А відкрився двох’ярусний м’ясний ресторан Стейкхаус. Як пише портал Restaurant News, заклад працює у тестовому режимі з 20 жовтня. Будівництво будівлі зайняло цілий рік, а для його внутрішнього оздоблення натуральним дубом розібрали три двохсотлітніх особняка під Вінницею. Інша особливість Стейкхаус – відсутність зовнішньої вивіски і вхід в ресторан через м’ясну крамницю.

Заклад став аналогом одеського ресторану Стейкхаус, який працює на Дерибасівській вже 19 років і належить відомому ресторатору Саві Либкину. Серед інших закладів бізнесмена Узвар, Риба у вогні, Tavernetta, Дача, Стейкхаус. М’ясо і Вино.

Портер паб

Найбільша в Києві мережа пивних ресторанів Портер Паб відкрила у грудні чотири нових заклади. Про це повідомляє офіційний Facebook компанії. Перші два відкрилися 7 грудня і розташовані на просп. Свободи, 28 та на Кільцевій, 4. Ще по одному почали свою роботу 13 грудня на вул. Тичини 18/1 і 21 грудня на вул. Микитенка, 8. 2018 рік мережа почне з відкриття нового пабу на вул. Вишгородська, 21.

Читайте також наш попередній огляд –

Огляд ресторанів і кафе: McDonald’s, SINO, П’яна Вишня, Viking Club та інші


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Наталія Москалець, ДРЦ Ухтишка: Як зберегти бізнес у прифронтовій зоні та створити умови для його подальшого зростання та розвитку

Наталія Москалець, ДРЦ Ухтишка: Як зберегти бізнес у прифронтовій зоні та створити умови для його подальшого зростання та розвитку

Ухтишка – це дитячо-розважальні центри у форматі «біля дому». Наразі працює два ДРЦ у Павлограді в ТРЦ та ще чотири...
time icon  
  124
Усі новини ринку