Фуд-корт, продмаг і оглядовий майданчик: яким буде Центральний гастроном у Києві

Фуд-корт, продмаг і оглядовий майданчик: яким буде Центральний гастроном у Києві

18.05.2020 08:00
  650
rau

У будівлі Центрального гастроному столиці планують розмістити продуктовий маркет, бутики, фуд-корт і ресторани. У будівництво об’єкта потрібно інвестувати $16 млн, а його відкриття планується через 1,5-2 роки.

Цей матеріал доступний російською мовою

Про це в інтерв’ю виданню Property Times повідомив Микола Віхарєв, засновник компанії VIHAREV architects & engineers, яка займається проектом.

«Зараз проект проходить експертизу, днями ми подали його на реєстрацію в містобудівному кадастрі в Департамент містобудування та архітектури. Це дасть громадськості впевненість, що висотність будівлі не буде збільшена, і будівництво буде відбуватися згідно з проектом. За нашими підрахунками, в кінці літа або ж на початку осені вже можна буде приступити до будівельних робіт. Але до відкриття Центрального гастроному пройде ще півтора-два роки, так як крім великої кількості робіт необхідні ще й величезні інвестиції, близько $16 млн», – сказав Віхарєв.

За його словами, на нижніх поверхах об’єкту буде розташовано продовольчий магазин – Центральний гастроном. На другому і третьому поверхах – торговельні заклади.

Четвертий поверх планується під фуд-корт, а на даху буде розміщений ресторан і оглядовий майданчик.

Віхарєв також зазначив, що екстер’єр Центрального гастроному є історичною цінністю. Фасад знаходиться в задовільному стані, тому у будівельників буде можливість його відновити.

«Також збереглися оригінальні огорожі балконів. Внутрішня ж частина будівлі не автентична і змінювалася протягом свого існування. За планом внутрішнє наповнення будівлі буде повторювати внутрішній двір, характерний для тих часів», – уточнив засновник VIHAREV architects & engineers.

Нагадаємо, будівля є частиною історичного кварталу Хрещатику, вцілілого після Другої світової війни. За радянських часів тут розташовувався Центральний гастроном, закритий на початку 2000-х років.

У червні 2017 року на даху колишнього Центрального гастроному спалахнула велика пожежа, в результаті якої згоріли перегородки і перекриття між другим і третім поверхами, а також дах будівлі. З тих пір будівля знаходиться в аварійному стані і законсервована.

За матеріалами: Property Times

Читайте також – 

Максим Гаврюшин, Budhouse Group: Яким буде ринок торговельної нерухомості після карантину


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку